Tort “Kilimanjaro”

Tortul “Kilimanjaro” este un desert delicios cu piersici, cremă de frișcă și iaurt și blat de cacao. Este un tort de tip cupolă, cu aspect spectaculos, care seamănă cu un vulcan care erupe. Acest tort original, extrem de gingaș și gustos se prepară foarte simplu, are o aromă intensă de piersici și un gust savuros și cremos. Tortul de casă îi va impresiona pe toți, atât prin aspectul original, cât și gustul deosebit. Pregătiți acest tort la diverse sărbători și surprindeți-vă oaspeții!

Cel mai original tort “Kilimanjaro”

INGREDIENTE PENTRU BLAT

  • 130 g de făină
  • 180 g de zahăr
  • 5 ouă medii
  • 50 g de unt
  • 30 g de cacao
  • 5 g de praf de copt
  • 8 g de zahăr vanilat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

  • 400 g de iaurt
  • 400 g de frișcă (35 %)
  • 800-850 g de piersici conservate (piersici+sirop)
  • 15 g de gelatină
  • 50 g de zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU DECOR

  • 50 g de ciocolată
  • zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Blatul. Topiți untul și lăsați-l să se răcească.

2. Combinați într-un bol separat: făina, cacao și praful de copt, amestecați bine toate ingredientele, ca să se distribuie praful de copt uniform.

3. Cerneți ingredientele uscate prin sită.

4. Spargeți ouăle în vasul mixerului și adăugați zahărul vanilat. Bateți ouăle și presărați treptat zahărul, bateți până veți obține o masă ușoară, aerată și deschisă la culoare (am bătut masa de ouă până a crescut în volum de 2-3 ori și a devenit foarte densă).

5. Încorporați amestecul de făină în 4 porții și amestecați atent (cu o spatulă de jos în sus, de la margini spre centru).

6. Adăugați 2-3 linguri de aluat în untul topit care s-a răcit și amestecați bine până la omogenizare.

7. Apoi încorporați untul în aluatul de pandișpan.

8. Pregătiți o formă de copt detașabilă cu diametrul de 24 cm.

9. Tapetați fundul formei cu hârtie de copt.

10. Puneți aluatul în formă și rotiți-o de câteva ori, ca sa fie pandișpanul uniform.

11. Coaceți pandișpanul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 35-40 de minute. Nu deschideți ușa cuptorul primele 20 de minute, ca să nu se lase pandișpanul. Faceți testul scobitorii.

12. Întoarceți pandișpanul pe un grătar și lăsați-l să se răcească.

13. Scoateți pandișpanul rece din formă și tăiați-l în 3 blaturi (este preferabil să tăiați pandișpanul după cel puțin 4-5 ore după coacere. Blatul superior trebuie să fie puțin mai subțire, deoarece îl veți tăia în 12 părți).

14. Puneți primul blat pe un platou.

15. Tăiați mijlocul din blatul mediu (cu o farfurie), astfel încât să rămână pereții cu grosimea de aproximativ 1.5 cm.

16. Puneți mijlocul de blat într-o parte și mutați pereții blatului pe blatul inferior.

17. Așezați deasupra platoului un inel pentru tort.

18. Tăiați blatul superior în 12 părți egale.

19. Crema. Scurgeți siropul din piersicile conservate într-un bol și tăiați piersicile bucățele.

20. Turnați într-un bol separat 150 ml de sirop de piersici, adăugați gelatina, amestecați bine și lăsați-o să se umfle.

21. Îmbibați blatul inferior cu siropul rămas, apoi îmbibați blatul mediu, iar blatul tăiat trebuie îmbibat doar la bază.

22. Scoateți frișca din frigider și bateți-o cu zahăr pudră până veți obține vârfuri tari. Aceasta trebuie să-și mențină bine forma, dar să rămână moale.

23. Încălziți gelatina umflată (dar n-o fierbeți) până se va dizolva complet.

24. Combinați într-un bol separat iaurtul și gelatina, amestecați bine.

25. Apoi încorporați frișca bătută (cu ajutorul mixerului, rapid și la viteză mică). Veți obține o cremă ușoară, aerată și foarte gustoasă.

26. Adăugați în cremă 2/3 din piersicile tăiate și amestecați.

27. Așezați 1/3 din cremă în inel.

28. Apoi puneți 1/2 din blatul tăiat (puneți-l destul de strâns, ca să încapă toate bucățile) și lipiți bucățile cu cremă.

29. Puneți deasupra mijlocul de pandișpan tăiat și așezați celelalte bucățele de pandișpan.

30. Puneți deasupra crema rămasă.

31. Așezați deasupra la mijloc piersicile rămase.

32. Dați tortul la frigider pentru câteva ore, ca să se întărească crema complet.

33. Tocați 25 g de ciocolată cu cuțitul și topiți 25 g de ciocolată.

34. Ungeți partea inferioară a tortului cu ciocolată topită și presărați cu ciocolată tocată.

35. Înainte de servire, decorați tortul cu zahăr pudră.

Priviți modul de preparare pas cu pas în videoclipul de mai jos.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: