Tiramisu, rapid și fără coacere

Vă prezentăm o rețetă de tort delicios fără coacere. Tortul ”Tiramisu” de casă este un desert excepțional, ce se prepară uimitor de simplu, din cele mai accesibile ingrediente. Deși este o variantă mult mai economică și accesibilă a faimosului desert italian, acesta poate fi cu ușurință servit la masa de sărbătoare. Obțineți un desert fin, aromat și irezistibil.

INGREDIENTE

  • 420 g de biscuiți (aproximativ 55 de biscuiți)
  • pudră de cacao

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

  • 1 pahar de zahăr
  • 1 ou
  • 1 lingură de făină
  • 1 pahar de lapte cald
  • 1/2 lingură amidon de cartofi
  • 200 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți crema: bateți oul cu zahărul. Adăugați făina, laptele cald și amidonul. Puneți crema pe foc și amestecând încontinuu, fierbeți-o la foc mic, până se îngroașă. Obțineți o cremă asemănătoare cu smântâna de casă. Lăsați crema să se răcească.

2. Adăugați la cremă untul și amestecați cu ajutorul unui mixer la viteză medie. Obțineți o cremă omogenă. Dați crema la frigider.

3. Aranjați biscuiții într-o formă de copt dreptunghiulară. Veți obține 5 straturi a câte 11 biscuiți fiecare. Ungeți fiecare strat de biscuiți cu cremă. Acoperiți tortul cu un strat generos de cremă.

4. Presărați tortul obținut cu pudră de cacao. Cel mai bine e să o faceți printr-o sită mică.

5. Dați tortul la frigider pentru cel puțin 3 ore.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

%d blogeri au apreciat asta: