Salam vegetal

Bucătăria vegetariană este foarte bogată în rețete originale și sănătoase. Vă prezentăm rețeta unui salam delicios de casă, pregătit din mazăre uscată. Datorită unor trucuri simple, din cele mai accesibile ingrediente veți obține o gustare sănătoasă și gustoasă. Este rețetă perfectă pentru perioada de post.

 

INGREDIENTE

-1 sfeclă

-3 pahare de apă

-0.5 linguriță de nucșoară

 

-1-2 căței de usturoi

-2 pahare de mazăre uscată

-0.5 linguriță boia de ardei

-4 linguri ulei de floarea soarelui

 

-sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Alegeți mazărea și spălați-o bine. Turnați în cratița cu mazăre apă caldă și lăsați-o să se înmoaie timp de 3 ore.

2. Scurgeți mazărea de apă. Fierbeți 3 pahare de apă curată și turnați-o în cratița cu mazăre.

3. Puneți cratița cu mazăre pe foc. Fierbeți-o la foc moderat, fără capac. Amestecați periodic. Obțineți un piure de mazăre dens. Cu 2 minute înainte să fie gata, adăugați puțină sare și amestecați.

4. Spălați și curățați sfecla. Dați-o prin răzătoare și scurgeți 3 linguri de suc. Curățați și tocați usturoiul.

5. Adăugați în piureul de mazăre usturoiul, nucșoara, boiaua de ardei și sucul de sfeclă. Amestecați cu ajutorul unui blender, până veți obține un piure omogen.

6. Turnați uleiul de floarea soarelui și amestecați bine.

7. Turnați piureul obținut în forme pentru salam. Dacă nu dispuneți de forme speciale, puteți folosi sticle de plastic. Înveliți formele cu folie alimentară și dați-le la frigider peste noapte.

8. Îndepărtați forma și tăiați salamul vegetarian felii.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

%d blogeri au apreciat asta: