Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello – cea mai savuroasa reteta pentru aceasta vara!
astăzi, 15:10

Share pe Facebook
Toata lumea stie bomboanele Raffaello. Sunt acei bulgarasi delicati, imbracati in fulgi de nuca de cocos, cu crema dulce si inima de migdala – vorba reclamei.
Daca si tu indragesti aceste bomboane si ai manca in nestire, iata o solutie care in mod sigur iti va surade: prepara acasa prajitura Raffaello, inspirata de celebrele bomboane, ca sa te bucuri pe saturate de acest gust minunat de cocos. In ciuda aparentelor, prajitura se prepara foarte usor.

Ingrediente

100 grame unt la temperatura camerei

200 grame zahar

2 oua

180 grame faina

1 ¾ lingurita praf de copt

Esenta de vanilie

Esenta de migdale

240 ml lapte

Pentru crema de ciocolata alba

250 grame ciocolata alba

200 grame frisca lichida

Pentru glazura

200 grame frisca lichida

2 linguri zahar pudra
Pentru ornat

Fulgi de cocos

Fulgi de migdale

Mod de prepapare

Bate untul cu zaharul pana cand devine spuma. Adauga ouale si continua sa bati bine, apoi adauga esentele de vanilie si migdale. Separat, amesteca faina cu praful de copt si incorporeaza-le treptat in compozitia de unt, alternad cu laptele.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pune compozitia si lasa tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Prepara crema de ciocolata alba: incalzeste frisca lichida si adauga ciocolata alba. Amesteca pana cand compozitia devine fina.

Prepara glazura: bate frisca si amestec-o cu zaharul pudra.
Asambleaza prajitura: Taie transversal blatul de prajitura, adauga jumatate din crema de ciocolata alba si acopera cu cealalta jumatate de blat. Deasupra pune restul de crema si lasa prajitura sa se raceasca, pana cand crema devine mai ferma. Apoi, imbraca prajitura in frisca si decoreaza cu fulgi de cocos deasupra si fulgi de migdale pe margine.

Pune prajitura la rece cateva ore inainte de a o manca.

Foto: momsdish.com

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: