Prăjitură de căpșuni

Cheesecake-cu-capsuni
INGREDIENTE
200 g biscuiti simpli
80 g unt
1 lingura zahar
INGREDIENTE PENTRU CREMA
500 g mascarpone
200 ml smantana pentru frisca
150 g iaurt
4+2 linguri zahar
esenta vanilie
500 g capsune
2 pliculete gelatina
apa
Cheesecake-cu-capsuni
MOD DE PREPARARE:
Marunteste biscuitii cat mai fin, in robotul de bucatarie sau intr-o punga, folosind un facalet. Combina biscuitii cu untul topit si lingura de zahar, apoi preseaza-i intr-o forma de tort cu pereti detasabili. Da tava la congelator cat prepari crema.
Combina un pliculet de gelatina cu 2 linguri de apa si las-o deoparte sa se hidrateze. Mixeaza mascarpone cu smantana pentru frisca si iaurtul. Adauga 4 linguri de zahar si esenta de vanilie.
Spala bine capsunele (pastrand cateva pentru decor) si marunteste-le in blender cu 2 pahare de apa rece. Adauga 1/3 din lichidul din blender peste crema de mascarpone, strecurandu-l. Pune si gelatina hidrata in compozitie si amesteca rapid. Toarna crema de capsune peste blatul de biscuiti si da tortul la frigider pentru minim 2 ore, sau pana cand se solidifica complet.
Dupa ce tortul s-a intarit, hidrateaza celalalt pliculet de gelatina. Adauga 2 linguri de zahar peste sucul de capsuni ramas in blender si mixeaza din nou. Strecoara capsunile, combina-le cu gelatina hidratata si toarna acest suc peste toata suprafata tortului. Taie capsunele pastrate jumatati sau felii si asaza-le in stratul de suc. Da tortul la rece pana la solidificare (minim 2 ore).

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: