Prajitură cu cremă de lămâie

 

Blat
7 oua
7 linguri zahar
7 linguri faina
3 linguri ulei
3 linguri apa
un vf. cutit sare

Crema
500 ml lapte
3 linguri si 1/2 faina sau amidon alimentar
4-5 linguri zahar (mie-mi place mai dulce si am pus 5 linguri)
un pachet de unt (alegeti un unt de calitate)
coaja si zeama de la o lamaie

In plus
100 ml frisca lichida indulcita
100 ml smantana cu continut ridicat de grasime
o lingurita zeama lamaie
2 linguri rase zahar

Mod de prepare

Blat.
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile impreuna cu sarea si adauga treptat zaharul mixand pana se dilueaza complet.
Galbenusurile freaca-le cu uleiul ca la maioneza apoi adauga apa si omogenizeaza.
Adauga-le peste albusuri odata cu faina cernuta (nu sari peste etapa cu cernutul!) apoi omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus (nu circular) cu o lingura de lemn.

Toarna amestecul intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt (tava de 20/27cm), niveleaza cu grija, apoi baga tava in cuptorul preincalzit si coace la foc mic pana capata o culoare frumoasa si trece testul cu scobitoarea.

Lasa la racit si prepara crema.
Mixeaza untul spuma.
Intr-un vas cu fund dublu pune faina si zaharul apoi adauga pic cu pic (fredonati in gand..sunt un pic, pic..indragostit.. :)) :p) laptele rece, amestecand cu un tel sa nu faca cocoloase.

Pune la foc mic si fierbe amestecand mereu cu o lingura de lemn sa nu se prinda, pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci. Pune vasul in altul cu apa rece si amesteca cand si cand sa se raceasca crema. Adauga si zeama de lamaie si coaja.

Continuarea

%d blogeri au apreciat asta: