Plăcintă de dovleac

placinta-de-dovleac-cum-numai-bunica-stia-sa-mi-faca-reteta-aici

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

500 g făină

25 g drojdie proaspătă (poate fi și uscată)

250 ml apă călduță

2 linguri miere

2 linguri ulei

Pentru umplutură:

1 dovleac de aprox. 2 kg

2 lingurițe scorțișoară

50 g unt

5 linguri zahăr

MOD DE PREPARARE

  1. Dă dovleacul pe răzătoare și călește-l în unt, apoi adaugă zahărul și amestecă până se topește. După ce oprești focul, adaugă scorțișoara și mai amestecă un pic, să se împrăștie bine.
  2. Într-un castron mare, pune drojdia cu mierea și apă caldă și las-o 10 minute. Adaugă făina și amestecă până se omogenizează, apoi adaugă și uleiul. Dacă iese prea uscat, mai poți adăuga apă. Frămână aluatul până nu se mai lipește de mână, apoi lasă-l să se odihnească 15-20 de minute.
  3. Împarte aluatul în 4 bucăți egale, iar rând pe rând le vei întinde cu sucitorul, le vei acoperi cu dovleac călit, apoi le rulezi și le pui în tava de copt, tapetată cu hârtie.
  4. După ce ai terminat de făcut cele 4 bucăți de plăcintă, dă tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade, până se rumenește frumos aluatul. Se servește plăcinta pudrată cu zahăr.
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: