Glazură pentru tort

Glazura este un element important pentru decorarea torturilor. În funcție de glazura aleasă, puteți obține deserturi spectaculoase, cu aspect neted și strălucitor, mat sau cremos. Astăzi vă oferim 3 rețete simple și ușor de preparat care vor înfrumuseța orice tort, îl va face mai atrăgător și mai gustos. Toate tipurile de glazură sunt delicioase, se aplică ușor și arată minunat!

1. Glazură de zahăr

INGREDIENTE 

  • 225 g de zahăr pudră
  • 30-40 ml de apă fierbinte (2-3 linguri)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Cerneți zahărul pudră într-un bol, turnați apa și amestecați cu o lingură de lemn până veți obține consistența unei smântâni dense.

2. Continuați să bateți până masa va deveni albă și omogenă.

3. Glazura trebuie să acopere cu un strat gros partea convexă a lingurii de lemn. Această glazură se usucă rapid, de aceea trebuie aplicată imediat.

2. Glazură-bezea

INGREDIENTE 

 

  • 2 albușuri de ou
  • 125 g de zahăr pudră
  • 150 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Bateți albușurile într-un bol de sticlă termorezistent până va forma bule mari.

2. Presărați treptat zahărul pudră cernut și bateți până la omogenizare.

3. Puneți amestecul la bain-marie și continuați să bateți până masa va deveni albă și densă.

4. Luați masa de la bain-marie și bateți-o până se va răci complet.

5. Bateți untul într-un bol separat până va deveni pufos.

6. Adăugați treptat masa de albușuri și bateți bine după fiecare porție.

7. Glazura se va mări în volum și va deveni densă.

8. Acoperiți tortul cu glazură.

3. Glazură regală

INGREDIENTE 

  • 2 albușuri de ou
  • 1 linguriță de suc de lămâie
  • 450 g de zahăr pudră
  • 1 linguriță de glicerol

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Glazura regală poate fi folosită pentru diferite tipuri de ornamente. Puteți s-o turnați deasupra tortului, s-o stoarceți din sacul de patiserie și să trasați modele sau pur și simplu să aplicați glazura într-un strat neted – totul depinde de consistență.

2. Combinați albușurile de ou cu sucul de lămâie și amestecați cu o lingură de lemn până veți obține o masă omogenă.

3. Adăugați aproximativ 1/3 din zahărul pudră cernut și amestecați bine până veți obține consistența unei friști dense.

4. Adăugați zahărul pudră care a rămas în porții mici și amestecați masa până veți obține consistența dorită.

5. Apoi adăugați glicerolul și amestecați bine.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

%d blogeri au apreciat asta: