Detergent de casă

NU mai cumpara DETERGENT DE RUFE din comert! ASA se face cel mai SANATOS si FRESH detergent chiar ACASA

Te gandeai ca o sa vina vremea cand o sa poti prepara chiar la tine acasa detergentul de rufe?

Se pregateste din ingrediente foarte simple, care ofera un miros excelent hainelor si nu provoaca alergii!

Probabil că știi deja cât de util este bicarbonatul de sodiu, un produs natural care acționează exact ca și un deodorant și dezinfectant. În plus neutralizează pH-ul dacă produsele tale sunt prea acide sau prea alcaline și face materialele mai moi.

Pentru prepararea acestui detergent va trebui să folosești un săpun obișnuit de casă, ce se folosea în trecut la spălatul hainelor la mână. Acest tip de săpun este compus din grăsimi naturale, săpun de cocos și glicerină.

Cum se prepară?

Ai nevoie de unul sau două săpunuri de casă, 2 căni de bicarbonat de sodiu, apă, ulei esențial de lămâiță, levănțică sau eucalipt pentru parfum.

Trece săpunul prin răzătoare, cât timp un litru de apă ajunge la punctul de fierbere, adaugă apoi săpunul ras și lasă la foc mic, amestecând continuu cu o lingură de lemn. Adaugă bicrbonatul de sodiu când săpunul începe să se topească și amestecă până se dizolvă toate ingredientele.

Pentru a obține și un miros plăcut poți să adaugi și uleiul esențial preferat aproximativ 15 ml. Lasă un pic cratița acoperită, apoi răstoarnă detergentul în sticle pentru depozitare. Când vrei să speli, agită biine sticla, pune în mașina de spălat detergentul obținut și bucură-te de o curățare ecologică a hainelor tale.

Balsam de rufe bio?

Cel mai natural, ieftin și eficient balsam de rufe pe care deja îl ai în casă este oțetul. Acesta curăță hainele, face materialele mai moi, previne scămoșarea și electrizarea lor. Acțiunea lui este benefică și asupra apei, deoarece oțetul înmoaie apa prea dură de la prea mult calcar. Totodată, ajută și la curățarea interiorului mașinii de spălat de mizerie, săpun, calcar și alte reziduuri. Poți să combini oțetul cu diverse uleiuri esențiale pentru a te bucura de un miros sănătos și parfumat.

Astfel că uleiul de lămâie, portocală, mandarină te va ajuta să cureți în profunzime, elimină reziduurile uleioase și va oferi hainelor un parfum deosebit.

Dacă vrei să scapi de bacteriile din mașina de spălat, apelează la uleiul de arbore de ceai care este excelent pentru eliminarea ciupercilor.

În cazul în care nu ai niciun fel de ulei esențial la îndemână, poți adăuga peste oțet zeama de la o jumătate de lămâie.

Dacă hainele tale au pete greu de curățat, freacă-le un pic înainte de spălare cu o pastă formată din bicarbonat de sodiu și oțet. Pune-le apoi la spălat cu detergentul și balsamul preparat în casă.

Vasul de toaletă se curăță mai ușor

Uită de mirosul greu și iritant al produselor din comerț și fă curățenia de primăvară cu două ingrediente sănătoase. Oțetul care este ușor acid și antimicrobian împreună cu bicarbonatul care este extrem de eficient în îndepărtarea petelor.

Înmoaie peria de curățat wc-ul în oțet alb și apoi presoară peste ea bicarbonatul, aproximativ un plic și freacă vasul de toaletă. În scurt timp, vei obține un miros de prospețime și o dezinfectare perfectă, de durată.

Astfel, vei economisi banii pe care obișnuiai să-i dai pe detergenții din comerț, vei câștiga timp și o porție de sănătate.

%d blogeri au apreciat: