Clătite

Clătitele sunt adorate de toți, de aceea dacă veți prepara o prăjitură de clătite cu brânză, atunci veți satisface pofta tuturor. Datorită sosului de smântână, prăjitura capătă un aspect apetisant de glazură cremoasă. Pentru o aromă mai intensă, presărați prăjitura coaptă cu un pic de scorțișoară. Serviți acest deliciu spectaculos în stare caldă.

Prăjitură de clătite cu brânză

INGREDIENTE 

  • 10-12 clătite
  • 500 g de brânză de vaci
  • 5 linguri de zahăr
  • 3 ouă
  • 5 g de vanilie (zahăr vanilat)
  • 50 g de stafide
  • 50 g de caise uscate
  • 3 linguri de smântână

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Pisați brânza cu furculița, adăugați 2 linguri de zahăr, vanilia și un ou, amestecați bine. Combinați masa de brânză cu stafide și caise uscate tăiate mărunt.

2. Ungeți fiecare clătită cu masa de brânză, apoi rulați clătitele sub formă de rulouri.

3. Amestecați ouăle rămase cu smântână, adăugați zahărul rămas.

4. Așezați rulourile de clătite într-o formă de copt unsă cu unt sub formă de spirală, începând cu marginile exterioare. Turnați sosul de smântână deasupra și coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 25 de minute.

Priviți modul de preparare mai detaliat în videoclipul de mai jos.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

%d blogeri au apreciat asta: