Caramele

INGREDIENTE

-30 g de unt

-220 g de zahăr

-220 g de smântână


MOD DE PREPARARE

1. Într-o cratiță mică, amestecați smântâna cu zahărul și puțin unt.

2. Puneți cratița pe foc. Faceți focul moderat. Amestecând încontinuu, aduceți amestecul până la fierbere.

3. Amestecând încontinuu, veți observa cum amestecul va deveni asemănător cu laptele condensat. Dacă doriți o culoare mai închisă, fierbeți caramela mai mult timp. Amestecul se va îngroșa, dar este important să amestecați într-un tempou mai rapid.

4. Când veți obține culoarea potrivită, luați cratița de pe foc și adăugați untul. Amestecați într-un tempou cât mai rapid, astfel încât untul să se topească și să obțineți o masă omogenă.

5. Ungeți formele (sau o tavă) cu unt. Turnați crema fierbinte în formă. Dacă ați turnați crema într-o tavă, tăiați-o cu un cuțit umed, cât aceasta este încă caldă. Lăsați să se răcească.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

%d blogeri au apreciat asta: