Gogoși franțuzești

 

INGREDIENTE

-240 g de făină

-8 ouă

-200 g de unt

-600 ml de apă

-1 priză de sare

-zahăr pudră

-ulei vegetal

 

1. Turnați apa într-o cratiță mică. Adăugați untul și puneți cratița pe foc. La foc moderat, aduceți amestecul până la fierbere. Obțineți un amestec omogen.

 

2. Luați cratița de pe foc și adăugați făina cernută. Amestecați într-un tempou mai rapid, până obțineți o masă omogenă.

3. Când amestecul va deveni cald (nu fierbinte), adăugați câte un ou. Amestecați bine după fiecare. Puteți folosi atât un tel, cât și un mixer.

 

4. Adăugați o priză de sare și iarăși amestecați. Obțineți un aluat omogen.

5. Turnați uleiul într-o cratiță sau într-o tigaie mai înaltă. La fel, puteți folosi un vas de fontă.

 

6. Puneți vasul pe foc. Când uleiul va începe să fiarbă, turnați gogoșile cu ajutorul unei lingurițe. Prăjiți-le până se rumenesc.

7. Cu ajutorul unei spumiere, scoateți gogoșile din vas și aranjați-le pe un prosop de hârtie. Astfel, acesta va înlătura excesul de ulei. Lăsați-le să se răcească, apoi presărați-le cu zahăr pudră.

 

 

Se pot coace la cuptor pe tava cu hârtie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: