Franzelă de casă

INGREDIENTE 

-500 g de făină

-1 lingură de zahăr

-1 linguriță de sare

-260-270 ml de apă (călduță)

-1 pachețel de drojdie uscată (7 g)

-40 g de unt

-1 ou sau 1-2 linguri de lapte (pentru ungerea franzelei)

 

MOD DE PREPARARE

1. Puneți făina cernută în vasul mixerului. Adăugați zahărul, sarea și drojdia. Amestecați bine toate ingredientele uscate.

2. Apoi turnați apa călduță și amestecați ușor.

3. Adăugați untul și frământați aluatul cu mixerul timp de 10-15 minute.

 

4. Formați o franzelă din aluatul obținut (din această cantitate de aluat veți obține doar o franzelă!).

5. Tapetați tava cu hârtie de copt și așezați franzela.

6. Acoperiți franzela cu un prosop curat și puneți-o la loc cald la dospit.

7. Apoi faceți deasupra câteva tăieturi cu un cuțit.

 

8. Ungeți franzela cu ou bătut sau lapte.

9. Coaceți franzela în cuptorul preîncălzit ventilat la 180 de grade timp de 40-45 de minute.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: