Pateuri în foetaj

Pateuri din aluat foietaj cu ceapă verde, cașcaval și șuncă – un deliciu ce va fi pe placul tuturor!

Vă prezentăm o rețetă de pateuri delicioase, ce se prepară într-un timp record. Aceștia se obțin deosebit aromați, delicioși și apetisanți, fiind perfecți pentru a fi serviți în calitate de gustare sau pentru a fi luați la pachet. Bucurați-i pe cei dragi cu niște pateuri deosebite, ce-i va face pe toți să creadă că ați petrecut ore în șir la bucătărie.

INGREDIENTE

  • 250 g de cașcaval
  • 200 g de șuncă
  • 2 ouă
  • 500 g de aluat foietaj
  • 1 legătură de ceapă verde

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați și tocați mărunt ceapa. Dați cașcavalul prin răzătoare. Tăiați șunca bucăți mici.

2. Într-un bol, amestecați ceapa cu cașcavalul, șunca și 1 ou. Într-un alt vas, bateți puțin oul rămas.

3. Întindeți aluatul într-un blat și tăiați-l dreptunghiuri, cu dimensiunea de 6 x 12 cm. Aranjați câte o lingură de umplutură pe o jumătate a fiecărui dreptunghi de aluat.

4. Ungeți marginile cu apă și acoperiți umplutura cu cealaltă jumătate de aluat. Lipiți marginile.

5. Ungeți pateurile cu ou bătut și coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 190°C timp de 25 de minute.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: