Pastramă de pui

“Pastrama de pui preparată acasă” este incredibil de gustoasă, foarte moale, suculentă și picantă. Pieptul de pui se marinează în prealabil în sos de soia, apoi se coace la cuptor. Acest deliciu este o alternativă excelentă salamului din magazin.Pe lângă faptul că este o pastramă delicioasă, aceasta este sănătoasă și nu conține conservanți, se prepară foarte simplu, din puține ingrediente, este foarte fragedă și aromată, ideală pentru masa de sărbătoare. Savurați-o cu plăcere!

 

Ingrediente

  • 2 bucăți de piept de pui sau 1 piept de curcan
  • 250 ml de apă
  • 100 ml de sos de soia
  • 1 lingură de sare
  • 6 căței de usturoi
  • 1 linguriță de amestec de piper

Mod de preparare

  1. Turnați apa într-un bol adânc, apoi adăugați sosul de soia și sarea. Puneți carnea în bol și lăsați-o să stea timp de 2 ore.
  2. Scoateți carnea din saramură și uscați-o puțin cu un prosop de hârtie.
  3. Introduceți bucățelele de usturoi în piepturi, apoi ungeți-le cu un amestec din ulei și ardei.
  4. Legați piepturile de pui cu ață, apoi puneți-le pe o tavă tapetată cu folie de staniol. Coaceți carnea la cuptor, la 250 de grade timp de aproximativ 20 de minute.
  5. Lăsați pastrama în cuptorul stins timp de 4 ore, ca să se coacă complet.

Sursa: Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: