Halva de casă

Ai nevoie de:

-500 ml de apă

-80 g cacao

-5 linguri de făină

-1 mâna de nuci, alune, fistic (în funcţie de preferinţe)

-100 g zahăr

-1 sticluţa esenţă de vanilie

-110 g unt proaspăt

Se prepară astfel:

Untul se pune la topit, apoi se adaugă făină şi se amestecă până devine maronie. Între timp se fierbe siropul (apă cu zahărul şi esenţă de vanilie). După ce s-a legat, se adaugă şi cacao şi se toarnă siropul peste făină “prăjită”, se amestecă bine până devine cremoas[. În funcţie de preferinţă, se adaugă nucile sau alunele pisate şi se pune deşertul într-o tavă. Se serveşte rece.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: