Supa cremă de praz

Ingrediente (pentru 4 portii):

  • partea alba si cea verde pal de la 2 praji mari, curatati de frunzele exterioare
  • 3 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 1 litru de supa de pasare
  • 150 ml. de vin alb sec
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 cartof alb, marisor
  • 100 de ml. de smantana pentru lichida
  • sare, piper
  • pentru servit: crutoane, cascaval ras si, optional, putin chilli, smantana pentru frisca (neindulcita) si/sau ulei de masline extravirgin

Preparare:

Se caleste prazul, taiat in rondele, in uleiul de masline, adaugand de la inceput o lingurita rasa de sare:

Preparare Supa-crema de praz 1

Se curata si se taie in cuburi radacina de patrunjel si cartoful:

Preparare Supa-crema de praz 2

Imediat ce prazul se inmoaie, se stinge cu vinul. Dupa ce vinul se evapora, se adauga supa fierbinte, patrunjelul si cartoful:

Preparare Supa-crema de praz 3

Se fierbe pe foc mic, acoperit, pana ce toate legumele se inmoaie bine. Daca lichidul se evapora, se completeaza cu putina apa fierbinte. Cand legumele sunt bine fierte, se paseaza totul:

Preparare Supa-crema de praz 4

Se adauga smantana si se omogenizeaza bine:

Preparare Supa-crema de praz 5

Se potriveste gustul cu sare si piper (nu se adauga multa sare de la inceput, tinand cont ca supa e de obicei gata sarata).Se serveste fierbinte, cu crutoane de paine prajita si cascaval ras – se poate decora cu putina smantana si/sau ulei de masline extravirgin (prima imagine a postarii) sau se poate presara o idee de chilli proaspat macinat, daca va place mai picant:

Preparare Supa-crema de praz 6

Pentru oricare sugestie de servire veti opta, sunt sigura ca va va surprinde foarte placut gustul acestei supe.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: