Prăjitură pufoasă

Ingrediente:
-500 gr aluat de foietaj din comert
-100 gr zahar pudra
-2 pachete zahar vanilat
-800 ml lapte
-2 galbenusuri de ou
-2 pachete de budinca
-250 gr unt
-350-500 ml frisca lichida( in functie de cat de mare doriti sa fie stratul de frisca)
-ciocolata menaj pentru glazura(in functie de preferinte)

Foietajul se scoate din ambalaj si se taie in jumatate.Una din jumatati se intinde in tava tapetata cu hartie de copt si se inteapa cu o furculita.Se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade pana cand capata o culoare aurie.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.Se repeta acelasi lucru si cu cea de-a doua jumatate.

In timp ce aluatul se raceste,se prepara crema.Laptele se pune intr-o oala ,se adauga zaharul,zaharul vanilat si budinca si se pune la fiert. Se adauga galbenusurile de ou si se fierbe in continuare. Cand este gata, indepartati vasul de pe foc si lasati crema sa raceasca. fullscreen-capture-10252016-102150-pm fullscreen-capture-10252016-102156-pm

Se bate untul spuma si se adauga in crema racita. Intindeti crema peste aluatul copt. Bateti tare frisca pana nu mai cade de pe lingura. Crema acoperiti-o cu un strat de frisca si cu cea de-a doua jumatate de aluat. Se toarna ciocolata topita pe deasupra si se da prajitura la rece.
Va dorim pofta buna!
Echipa Dr. Andrei Laslau

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: