Prăjitură cu iaurt și frișcă

INGREDIENTE:
– 250 g pișcoturi
– 150 g almette cu smantana
– 150 g zahar pudra
– esenta de vanilie
– 200 ml frisca lichida
– 500 g iaurt cu piersici
– 2 plicuri gelatina granule
– 700 g compot piersici
– 100 ml frisca

MOD DE PREPARARE:

1. Tapetam o forma de chec cu folie alimentara. Piscoturile le trecem prin sucul stors din compot si cu ele tapetam marginile formei de chec. Taiem putin din fiecare piscot.
2. Gelatina o hidratam in 200 ml suc din compot, timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara a o da in clocot.
3. Crema de branza cu smantana o amestecam cu zaharul pudra, adaugam apoi esenta devanilie, iaurtul de fructe (cine doreste poate pune in iaurt, piersici din compot taiate marunt), gelatina topita si frisca batuta spuma.
4. Crema obtinuta o turnam in forma de chec tapetata cu piscoturi. Peste crema asezam din nou piscoturi. si dam la frigider de seara pana dimineata sau cel putin pentru 4 ore.
5. Rasturnam invers pe un platou.
Decor: piersicile din compot le taiem felii si le asezam pe prajitura.Frisca o mixam spuma tare si decoram prajitura cu ea, dupa cum doreste fiecare.
Sursa: ampress.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: