Caramelita

Prăjitura Caramelita, gata în doar 25 de minute! Se face foarte uşor, iar rezultatul este fabulos! Vezi toţi paşii reţetei

Ingrediente pentru baza:
150 g. faina
100 g. zahar brun
jumatate de cana de fulgi de cocos
125 g. unt

Ingrediente pentru stratul de crema:
4 linguri de unt
o jumatate de cana de zahar
jumatate de cana de lapte condensat
o cana si jumatate de crema de branza
o jumatate de cana de unt de arahide
o sticluta esenta de vanilie
o jumatate de cana de alune pisate

Ingrediente pentru caramel:
400 g de lapte lapte condensat
2 linguri de miere
60 g. unt
Ingrediente pentru ciocolata:
150 g. ciocolata
60 g. unt

Mod de preparare:

Primul strat: Se amesteca toate ingredientele pentru baza, iar compozitia se pune intr-o tava si se pune la cuptor pentru 15 min.

Stratul de crema: Intr-un bol separat se amesteca untul, zaharul si laptele condensat. Compozitia obtinuta se tine pe foc 5 minute, apoi se adauga crema de branza, untul de arahide, esenta de vanilie si alunele pisate. Se toarna compozitia peste primul strat.

Caramelul: Intr-un vas se amesteca toate ingredientele si se tin la foc mic pana se topesc, amestecand mereu, ca sa nu se lipeasca. Se toarna peste stratul cu crema alba si se baga la frigider pentru cateva minute, ca sa se intareasca.
Glazura de ciocolata: Se topeste ciocolata si se pune si untul, amestecand foarte bine. Se varsa compozitia deasupra prajiturii, se niveleaza si se pune la frigider. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: