Tiramisu

Timp de preparare: 10 min
Gata in: 10 min

INGREDIENTE:

250 ml smântână pentru frișcă (cât mai grasă posibil)
250 g mascarpone (la temperatura camerei)
3 linguri de zahăr
2 fiole esență de vanilie
350 ml espresso/cafea tare
500 g pișcoturi
cacao pudră pentur decorat
*Opțional: 1 lingură Amaretto sau Brandy

PREPARARE:

Bate smântâna, zahărul și vanilia cu un mixer până obții o spumă tare și omogenă. Adaugă mascarpone și – opțional – amaretto sau brandy. Amestecă.
Înmoaie pișcoturile în cafea și pune primul strat pe fundul unei tăvi (dacă ai, dimensiunea 20 x 20 cm este cea mai potrivită, conform ingredientelor date).
Pune jumătate din cantitatea de cremă peste pișcoturile din tavă. Repetă procesul cu un al doilea strat de pișcoturi și încă unul de cremă.
Cerne cacao deasupra și dă la frigider, între 4 și 8 ore.

Sfaturi:
– nu ține prea mult pișcoturile la înmuiat, se vor rupe
– dacă, de fel, bei cafeaua cu zahăr, o poți îndulci și pe aceasta pentru tiramisu
– dacă îl pregătești pentru mai mult de 6 persoane, dublează cantitățile și schimbă tava cu una mai mare.
– poți servi și fără a băga la frigider, dar este o prăjitură pe care, depozitarea la frig o face mult mai bună, oferindu-le timp ingredientelor să își “împrietenească” aromele.
Sursa  http://www.foxnews.com/opinion/2016/10/14/stuart-varney-now-know-for-sure-establishment-media-is-in-tank-for-hillary.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: