Șarlotă de mango cu lămâie

Prepar-o cu o zi înainte de a o servi. Gata în 20 minute + timp de întărire
• 490 calorii per porţie
• 39 g grăsimi
PENTRU STRATUL DE MANGO:
– 400 g mango în sirop
– 3 pachete de gelatină, înmuiată în apă rece
PENTRU ŞARLOTĂ:
– 600 ml frişcă lichidă
– Coaja rasă de la 2 lămâi (ATENTIE ca lamaile sa aiba coaja comestibila)
– 100 g zahăr tos
– 4 pachete de gelatină, înmuiată în apa rece
– Frunze de mentă pentru ornat

PREPARARE:
1. Mărunţeşte mango în tocătorul electric şi apoi pune în vas pe foc la încalzit. Stoarce gelatina de surplusul de apă şi adaugă în vas. Amestecă pentru dizolvare. Unge 6 forme de brioşe cu ulei şi toarnă piureul; dă la rece minim 4 ore.
2. Între timp, încălzeşte frişca cu coaja de lămâie şi zahărul şi amestecă pentru dizolvare. Adaugă gelatina şi amestecă până când se dizolvă complet şi apoi lasă să se răcească. Toarnă în forme deasupra fructelor şi dă la rece pentru a se întări circa 4 ore.
3. Pentru a servi, înmoaie fiecare formă în apă fierbinte ca să se desprindă şi răstoarnă pe farfurii de servit. Serveşte la temperatura camerei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: