Parjoale din cartofi umplute cu ciuperci

Cei din Polonia, Belarus, Lituania și Ucraina le spun “zrazy”. Vorbitorii de limba engleză le spun “cutlets”. Noi le spunem, simplu, pârjoale. Rețeta de mai jos a reușit să cucerească milioane de oameni la numai o zi de la publicare. Succesul ei fulminant se datorează, cu siguranță, simplității ei și gustului final absolut extraordinar. Faceți-o și vă veți convinge.

TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 10 min
Gata in: 20 min

INGREDIENTE
– 3-4 cartofi medii
– 250 g ciuperci
– 1 ceapă mare
– 2-3 linguri d făină + extra pentru tăvălit
– 1 ou
– sare și piper după gust
– 3 linguri de unt
– smântână
– pătrunjel proaspăt (opțional)

PREPARARE: Fierbe cartofii timp de 25-30 de minute.

1. Taie ceapa julien și ciupercile felii subțiri. Pune un pic de unt în tigaie și călește ceapa timp de 5 minute apoi adaugă ciupercile și mai călește pentru alte 5 minute. Adaugă pătrunjel proaspăt, asezonează bine și călește până ceapa se înmoaie și devine aurie și sticloasă. Pune unt peste cartofi, pisează-i bine (ca pentru piure) și asezonează cu sare și piper – după gust. Adaugă oul și făina și omogenizează.

2. Presară făină pe un fund de lemn. Pune cam 1 lingură din compoziția de mai sus și preaseaz-o cu buricele degetelor până se nivelează. Fă același lucru cu tot restul compoziției. Apoi pune pe fiecare mini-“aluat” câte o lingură rasă (sau chiar mai puțin, te orientezi din ochi) de ciuperci călite.

3. Acum ia cu ambele mâini dintr-o latură a “aluatului” și îmbracă bine umplutura astfel, sigilând-o înăuntru. Fă la fel cu toate.

4. Prăjește-le în tigaie, la foc mediu, până se rumenesc și devin crocante la exterior. Când sunt gata, scoate-le pe un șervețel de hârtie ca să se mai absoarbă uleiul. Se servesc cu smântână și pătrunjel proaspăt deasupra.
Sursa  http://fiisanatos.info/cea-mai-populara-reteta-de-pe-internet-din-ultimele-zile-facut-o-aseara-si-n-mai-ramasese-nimic-se-face-simplu-si-rapid-parjoale-de-cartofi-umplute-cu-ciuperci/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: