Mini savarine

minisavarine

INGREDINETE

Pentru aluat:
– 250g faina
– 15g drojdie
– 200 ml lapte1 ou
– 20 g (o lingura)zahar
– 30ml ulei
– 5 g sare
– coaja lamaie
Pentru sirop:
– 280g zahar
– esenta rom
– 400ml apa
Decor:
– 200ml frisca
– gem de caise / capsuni

Mod de preparare:
1. Se amesteca toate ingredientele pentru aluat rezultand un aluat dospit de consistenta curgatoare.
2. Se lasa sa dospeasca aprox 20 min.Se ung formele de savarina.Se pune aluatul in forme si se lasa sa creasca. Se coc la foc potrivit aprox 20 min.
3. Se insiropeaza cu siropul cald,se taie un capacel subtire,se ridica capacelul si se orneaza cu frisca.Deasupra capacelului se pune gem.Se lasa la rece!

Sursa> http://fiisanatos.info/mini-savarine-parca-rupte-din-rai-ia-si-tu-cea-mai-simpla-reteta-si-iti-vor-iesi-delicioase/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: