Cașcaval de casă în doar 3 ore! Un produs 100% natural!

Ce știm despre cașcavalul de pe rafturile market-urilor? Oare este el 100% natural? Cașcavalul este un produs lactat cu o concentrație foarte mare de calciu, atât de necesar organismului uman. Și există oare vreun copil căruia să nu-i placă cașcavalul? Dar micuții trebuie hrăniți neapărat cu ceva sănătos, de casă!Bucătarul.tv vă propune în continuare așa ceva: cașcavalul de casă!

1

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 1 lingură de sare
  • 200-300 ml de smântână
  • 3 ouă

MOD DE PREPARARE

  1. Puneți sarea în lapte și dați la foc.
  2. Între timp bateți smântâna și ouăle.
  3. De îndată ce laptele începe să fiarbă, adăugați amestecul de smântână și ouă.
  4. Puneți la strecurat masa după ce aceasta se îngroașă separându-se de zer.
  5. Lăsați să se scurgă bine zerul.
  6. Peste câteva ore poate fi servit.

Notă: Dacă o să adăugați puțină curcuma (turmeric), atunci cașcavalul va avea o culoare galbenă mai pronunțată. Puteți, de asemenea, experimenta cu diferite verdețuri, cum ar fi mărarul (atunci reduceți puțin cantitatea de sare).

P.S. Se zice că bulele din cașcaval se obțin adăugând bicarbonat de sodiu, dar atunci calitatea de 100% natural este ușor compromisă.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

Sursa: http://bucatarul.tv

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: