Savarine

media_146295694705606200

Credeai ca savarinele de casa sunt greu de facut? Aceasta reteta este chiar simpla.

Ingrediente:
– oua 10,
– zahar 3/4 kg,
– 1 lamaie,
– 2 linguri de faina,
– 6 linguri de pesmet,
– unt,
– 1 baton de vanilie,
– frisca.
Mod de preparare:
1. Se pun intr-un castron 10 galbenusuri, 1/4 zahar pudra, zeama 3 si coaja de la o lamaie si se amesteca intr-o singura directie 45 minute, si se mai adauga 2 linguri de faina si 6 linguri pesmet, putin cate putin, apoi se amesteca usor cu 10 albusuri batute spuma.
2. Se unge o forma mare (2 mici) cu unt, se presara cu faina, se pune compozitia, se coace incet, la foc potrivit, 45 minute. Se fierbe un sirop din 1/2 kg zahar si 1/2 L apa sau vin alb bun, in care se pune 1 baton de vanilie si se rastoarna peste sava­rina.
Gata! Se serveste rece, cu rom sau frisca! Pofta buna!
Sursa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: