Tort diplomat cu caise, pere si ananas

Retete Culinare - Tort diplomat cu caise, pere si ananas

 

V-am povestit nu de mult de dispozitivul Salad Chef Smart care taie, feliaza si toaca, usurandu-ti munca si micsorandu-ti timpul pentru curatenia de dupa gatit Tort diplomat cu caise, pere si ananas

Dupa ce am preparat Salata cu telemea si oua, l-am spalat si l-am pus la scurs si m-am apucat de pregatirea acestei retete de tort diplomat.

Cand am ajuns la partea cu tocatul fructelor , dispozitivul mi-a facut cu ochiul din scurgatorul de vase (asa s-o fi chemand? :)) ) – parca zicand – Hai ca te-ajut eu! :)))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat cu diametrul de 23 cm
    • 4 oua
    • 4 linguri zahar
    • 2 linguri amidon alimentar
    • 2 linguri faina
    • o lingura ulei
    • un vf cutit sare

    Ingrediente Crema Diplomat

    • 4 oua
    • 6 linguri zahar
    • 3 linguri faina
    • 3 linguri smantana
    • o cana si jumatate lapte (aprox 380 ml)
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • un plic si 1/2 gelatina granule (18 gr)
    • 400 ml frisca lichida
    • fructe – pere din compot, caise din compot, ananas din compot

    Ingrediente pentru ornat

    • 150 ml frisca
    • 100 ml smantana
    • o lingura zahar
    • esenta de vanilie
    • piscoturi
Portii:
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu caise, pere si ananas:

Mod de preparare tort diplomat cu caise, pere si ananas
Blat. Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile cu putina sare apoi adauga treptat zaharul.

Mixeaza pana la diluarea completa a cristalelor de zahar.

Adauga apoi galbenusurile si faina cernuta impreuna cu amidonul, amestecand usor, de jos in sus (nu circular!)

La final incorporeaza uleiul.

Toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si da la cuptorul preincalzit , la foc mic, pana capata culoare aurie si trece testul cu scobitoarea.

Lasa la racit si ocupa-te de crema.

Pentru inceput pune gelatina la hidratat in 50 ml apa rece si mixeaza frisca.

Intr-un vas cu fund dublu pune ouale, faina si zaharul si omogenizeaza. Adauga smantana si laptele putin cate putin, amestecand sa nu faca cocoloase.

Pune vasul pe foc si fierbe amestecand incontinuu, sa nu se afume, pana se ingroasa si devine ca o budinca .De fapt, chiar budinca e :))).

Nu te speria cand o sa vezi boturi de faina in budinca, amesteca energic si totul se va omogeniza.

Opreste focul, adauga zaharul vanilat si gelatina hidratata – in crema fierbinte – si amesteca pana se dilueaza.

Pune vasul cu budinca intr-un altul mai mare in care ai pus apa rece.

Pregateste dispozitivul Salad chef smart montandu-i spatiul de taiere numarul 1 (cubulete)

Pe rand pune fructe scurse de sirop din compot, in spatiul de taiere si apasa capacul usor.

Fructele vor cadea cubulete in bol. Eu am taiat caise, pere si ananas.

Cand crema s-a racit complet incorporeaza frisca si fructele.

Tapeteaza o forma, cu diametrul egal cu al blatului, cu folie alimentara.

Toarna amestecul cu fructe si niveleaza.

Da la rece pentru 40-50 minute (timp in care crema trebuie deja sa inceapa sa se lege bine) aseaza blatul si insiropeaza-l cu sirop de la compot (de care-ti place).

Da vasul inapoi la rece pentru minim 3 ore.

Pentru ornat mixeaza frisca impreuna cu zaharul, esenta si smantana pana capata consistenta dorita.

Scoate crema de la rece, aseaza deasupra vasului un platou si cu o miscare ferma rastoarna tortul pe platou.

Desprinde folia si intinde 3-4 linguri frisca pe peretii tortului. Aseaza usor jumatati de piscoturi apasandu-le peste frisca.

Frisca ramasa pune-o intr-un posh si orneaza dupa preferinta.

Sursa: http://www.bucataras.ro/retete/tort-diplomat-cu-caise-pere-si-ananas-66232.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: