Prăjitură cu brânză și jeleu de vișine

Retete Culinare - Prajitura cu branza si jeleu de visine

 

Este varianta romaneasca a vestitului cheesecake american. Foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 900g branza de vaci (Pilos am folosit)
  • 160g zahar
  • 100g margarina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri gris
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • JELEU
  • 500g visine de la congelator
  • 1 plic jeleu rosu de la Dr. Oetker
  • 2 linguri zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si jeleu de visine:

Visinile se lasa la decongelat intr-o strecuratoare.Se amesteca intr-un castron ouale, zaharul si zaharul vanilat cu mixerul.Se adauga branza, coaja rasa de lamaie si margarina taiata cubulete si se mixeaza in continuare.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si grisul si se omogenizeaza.

Se unge o forma cu unt (27×18) si se toarna compozitia in ea.Se introduce in cuptorul preincalzit la foc mediu 45-50 minute.

Se face proba cu scobitoarea.Cand este rumena frumos, se scoate si se lasa la racit in forma.

Jeleul se prepara din sucul lasat de visine, completat cu apa pana la cantitatea necesara conform modului de preparare de pe plic.Se amesteca continutul plicului cu 2 linguri de zahar si se amesteca bine cu sucul de visine.

Se pune pe foc circa 2 minute, amestecand.

Pe prajitura racita se pun visinile scurse si se aranjeaza uniform.Se toarna deasupra jeleul obtinut, pe toata suprafata, uniform.

Se lasa la racit si cand se intareste jeleul se portioneaza si se serveste.

Pofta Buna!

Sursa. http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-branza-si-jeleu-de-visine-77503.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: