Cartofi cu cașcaval la cuptor, crocanți

3

O versiune extrem de gustoasă de cartofi gratinați, originară din Franța, ușor de făcut. Cremoși în interior, înveliți de o crustă aromată și crocantă, taman buni de făcut când vrei să impresionezi musafiri cu un preparat delicios dar care pe tine să nu te solicite prea mult.

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 55 min
Gata in: 65 min

INGREDIENTE
– 500 g cartofi
– 250 ml smântână de gătit
– 100 ml lapte
– 150 g parmezan
– 100 g cașcaval afumat
– 2 căței de usturoi
– 40 g unt
– sare, piper, nucșoară – după gust

PREPARARE: Preîncălzește cuptorul. Unge o tavă care nu lipește cu unt.
1. Spală, curăță și taie cartofii în felii rotunde și destul de subțiri (un pic mai groase decât ai tăia dacă ai face chips-uri de casă). (Poți folosi la feliat chiar aparatul de curățat cartofi, va merge mai repede)
2. Într-un bol, amestecă smântâna cu laptele, usturoiul pisat și condimentele. Combină cu cartofii.
3. Aliniază (după bunul plac, deisgur) cartofii în tava dinainte pregătită. Presară deasupra, din belșug, cașcavalul afumat și parmezanul. Mai poți presăra, dacă dorești, pe deasupra, un praf de nucșoară. Dă la cuptor pentru aproximativ 55 de minute. Se servesc fierbinți.
Sursa  http://fiisanatos.info/ti-gasit-garnitura-perfecta-nu-mai-cauta-alta-ieftina-atat-de-usoara-ca-o-poate-face-pana-si-cel-mai-nepriceput-om-si-ataaat-atat-de-buna-ca-veti-manca-pe-nerasuflate/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: