Cât de jenant a fost ieri

Cât de jenant a fost ieri.
Jenant a fost faptul că PNL și-a schimbat candidatul pus în urmă cu o săptămână. Un candidat care nu venea din politic, clasa politică fiind în faliment total.
Jenant a fost Predoiu când l-a chemat public pe Ciprian Ciucu să li se alăture, când ieri M10 a anunțat că nu-l mai sprijină pe Ciucu, pentru că era în negocieri cu PNL. Jenant este să chemi la tine un Ciucu pentru care au strâns semnături oameni din alt partid. Jenant a fost faptul că pe o televiziune un membru PNL spunea că pe MM nu l-a vrut diaspora din Israel. Nu am nimic cu evreii și nici cu diaspora, dar aici este un afront față de cei pe care-i chemi la urne pentru candidatul tău pentru un oraș în care ei sunt plătitorii de taxe și impozite. Cum ar fi să dictez eu pe cine vreau la Constanța sau Iași, eu neplătind acolo impozite… Dar în colonia germano-austro-israeliană se dictează totul de afară, pentru că populația doarme în izmene.
Jenant a fost la Nașul cum era luat în bășcălie MM, deși el este pentru mulți dintre noi simbolul demonstrației pașnice maraton de la Universitate.
Jenant a fost să iasă și părerologul Moise Guran și să spună că MM voia un fel de democrație ca în Elveția dar la noi „lucrurile sunt ceva mai complicate „. Adică în Elveția este referendum de patru ori pe an, politicienii explică oamenilor fiecare lege în parte, cu consecințele ei și dacă votează da și dacă votează nu, și oamenii votează în cunoștință de cauză.Apoi ajunge legea în Parlament și se respectă voința cetățenilor. Ați fi votat panseluțe și lalele de 60 milioane de euro pe an? 600 milioane euro în zece ani, cât metrou se făcea? Dar salarii de șapte mii de euro pentru sportivi, când avem un minister al tineretului și sportului și voi aveți nevoie de metrou? Dar pagode de 37000 euro, doi metri pătrați, mai scump metrul pătrat decât metrul pătrat din Palatul Versailles? Da, Moise Guran,”lucrurile sunt ceva mai complicate „, nu vreți să fie consultați plătitorii de taxe și impozite ca să se poată fura. Și cineva trebuie să manipuleze.
Jenant a fost faptul că Ciprian Ciucu, pentru care un partid strânge semnături negociază pe sub masă cu alt partid. Care-l invită public în PNL, chiar în ziua în care celălalt partid anunță că nu-l mai sprijină.
Jenant este că un Piedone, prins cu falsuri în lista de susținători nu este arestat și culmea tupeului, se înscrie în partidul lui Grapini care-l primește cu brațele deschise și continuă liniștit să strângă semnături ca să candideze.
Jenant este că în cursa electorală intră nume ca Vanghelie, Negoiță, Piedone. Bucureșteni, nu ați învățat nimic. Și acuma înțeleg: Demonstrația din Piața Universității a fost doar a celor care au participat… și că Marian Munteanu plătește îndrăzneala de a-și fi asumat atunci rolul de lider al demonstrației. Și este foarte trist să vezi cum toată clasa politică, lideri de opinie, ong-uri, televiziuni s-au coalizat împotriva lui în timp ce frecventează un partid în care aproape toți liderii sunt condamnați sau judecați și al cărui președinte de onoare este cel care a ordonat venirea minerilor și măcelul care a urmat.
Jenant este felul cum s-a vorbit despre trecutul nostru pe care nici nu-l cunoaștem și nici nu avem voie să-l cunoaștem. Cum a fost ironizat faptul că un om dorește ca proporția de 85% etnici români să se reflecte și în locurile eligibile. Nu este politically correct să vorbești despre așa ceva. Dar să susții că dacă femeile sunt 50% din populația acestei țări, proporția pe locurile eligibile ar trebui să fie măcar de 30% este politically correct. Dacă nu ați înțeles: nu e politically correct să ai curajul să vorbești despre România, despre români si despre drepturile lor. Ai dreptul doar să ții capul plecat și gura închisă. Doar anumite minorități este politically correct să aibă drepturi, ceilalți nu.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: