Pagoda lu’ pește

PagodaAnul 2012. Administratia Lacuri Parcuri si Agrement de pe lângă Primaria Capitalei a dat aproximativ 600.000 de euro pe 16 chioșcuri de doi metri pătrați.
Fiecare exemplar costa 37.000 de euro.
Adică metrul pătrat din pagoda lu’ peşte costă 18.500 euro.
Palatul Versailles valorează, la o evaluare nu foarte exactă, 1.000.000.000, un miliard de euro şi are o suprafaţă de circa 63.500 metri pătraţi…deci, preţul pe metrul pătrat de Versailles este cam acelaşi (15.000 de euro), şi la Palatul Versailles şi la pagoda lu’ peşte!
Castelul Peleş, evaluat undeva spre 30.000.000 de milioane de euro pentru 3.200 de metri pătraţi e ceva mai iefin…cam 9.000 de euro metrul pătrat…
Când pagodele erau în fază de proiect, am scris despre preţul exagerat, despre design-ul neadecvat. Dacă am fi avut mai mult simţ civic, dacă eram mai mulţi cei care protestam, puteam opri această risipă…
Dragi părinţi, când vă plimbați copiii prin Cişmigiu şi Herestrău şi vedeți că în aceste parcuri se vinde la pagoda lu’ peşte vin fiert şi ţigări, să ştiţi că şi tăcerea şi pasivitatea voastră a făcut posibil acest lucru.
Faceţi un calcul: câte apartamente se puteau cumpăra pentru orfanii din leagăne, care la majorat , dacă nu fac studii sau nu-i preia un ONG, ajung PE STRADĂ, ÎN CANALE, ÎN REŢELE DE PROSTITUŢIE.
Somn uşor, naţiune! Vin alegerile. Măcar dacă dormiți nu alegeți așa prost.
Maria Apsan’s photo.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: