Succese Avaaz

Dragi prieteni și prietene,

Dacă v-ați întrebat vreodată cât de eficiente sunt eforturile noastre sau aveți nevoie de o doză de speranță care să vă facă ziua mai frumoasă, citiți mai departe.

Pun pariu că nu o să vă mai puteți opri 🙂

Victoriile noastre din 2016 (până în prezent!)

Stopping fin whale slaughter

Ani de-a rândul, milionarul islandez Kristjan Loftsson a masacrat sute de balene cu înotătoare – o specie aflată în pericol de dispariție. Era timpul să-i spunem STOP. Am lansat o petiție care a strâns un milion de semnături și, alături de partenerii noștri, am reușit să convingem guvernul olandez să îi refuze lui Loftsson accesul în porturi. La scurt timp după această victorie, membrii și membrele Avaaz din Germania s-au alăturat cu succes eforturilor de blocare a porturilor și în această țară. Am stârnit apoi o furtună mediatică în Caraibe, unde e înregistrată nava lui Loftsson, iar politicienii nu au întârziat să reacționeze. Într-un final, după ani de presiuni, milionarul islandez a anulat vânătoarea!

„Presiunea globală creată de comunitatea Avaaz a jucat fără îndoială un rol important în decizia oportună luată de Loftsson.”
– Vanessa Williams-Grey, Whale and Dolphin Conservation.
Saudi Arabia: No More Weapons For You

După ce Arabia Saudită a bombardat școli și spitale în Yemen, sprijinul pentru un embargo asupra armelor în spațiul UE a crescut. Când politicienii europeni au început să ezite, ca reacție la presiunile puternicilor lobbyiști saudiți, 740.000 de membri Avaaz au intrat în joc, bombardându-i pe parlamentarii europeni cu mesaje și apeluri telefonice. Iar victoria nu s-a lăsat așteptată: pentru prima oară în istorie, un parlament din Vest a votat pentru interzicerea vânzărilor de arme către Arabia Saudită! Acum, continuăm să facem presiuni pentru ca și alte guverne să urmeze exemplul Europei.

„Apelurile care ne îndemnau la acțiune veneau de pretutindeni – din Scoția până în Franța și Yemen. Avaaz a jucat un rol major în transmiterea acestui mesaj către Parlamentul European.”
– Alyn Smith, Membru al Parlamentului European
Blocking Monsanto's most profitable poison

Erbicidul pe bază de glifosat produs de Monsanto e folosit pretutindeni și aduce o mare parte din profiturile acestei mega-corporații. Când experții ONU au ajuns la concluzia că ar putea fi cancerigen, 1.5 milioane dintre noi au cerut interzicerea lui! Echipa Avaaz a înmânat petiția noastră și mii dintre noi au trimis mesaje urgente guvernanților într-un moment cheie, când UE urma să decidă asupra reînnoirii avizului pentru această substanță chimică. Susținerea pentru reaprobarea glifosatului a scăzut dramatic în ultimul moment, iar Comisia Europeană a fost forțată să amâne votul. Hai să creștem presiunea pentru a obține interdicția de care planeta noastră are nevoie.

„Campania Avaaz a crescut gradul de conștientizare și preocupare a publicului în privința glifosatului. E un aspect care m-a ajutat, ca parlamentar, în munca dedicată acestui subiect. Rămâneți alături de noi în această luptă.”
– Dr Pavel Poc, Membru al Parlamentului European și Vicepreședinte al Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară din Parlamentul European
Winning for Palestine

După bilanțul tragic al victimelor civile din Fâșia Gaza, aproape 2 milioane dintre noi au lansat un apel către 6 mari companii, cerându-le să nu mai profite de pe urma ocupației militare a Palestinei. Mișcarea noastră a trimis mesaje directorilor, a organizat demonstrații din Londra până în Ramallah, s-a întâlnit cu oficiali guvernamentali și reprezentanți ai companiilor și a făcut lobby pe lângă alte țări pentru ruperea legăturilor cu aceste firme. Începând de luna trecută, 3 din cele 6 companii s-au retras! E o strategie de impact în lupta noastră pentru pace și libertate.

„Cei aproape 2 milioane de membri Avaaz care s-au alăturat apelului pentru a convinge companiile să își retragă investițiile din teritoriile ocupate arată Israelului că presiunile pentru oprirea opresiunilor vin acum din partea publicului larg.”
– Rabin Alissa Wise, Director al organizației Jewish Voice for Peace
Saving the lost refugee children

Mii de copii refugiați din Siria rătăcesc prin Europa, fără părinți și urmăriți de traficanții de carne vie. 40.000 dintre noi au donat pentru angajarea unor avocați care să îi găsească, să le ofere consiliere legală și să îi aducă în siguranță. Zeci de copii primesc deja ajutor. Chiar în această săptămână, trei băieți au ajuns la Londra și au fost reuniți cu familiile lor după luni de despărțire!

„Nimic din ce pot spune nu ar putea exprima recunoștința mea față de voi toți. Vă mulțumesc din adâncul sufletului.”
– Unul dintre băieții care au ajuns în Marea Britanie
Banning FGM in Somalia

Prim-ministrul Somaliei a semnat petiția noastră pentru interzicerea totală a mutilării genitale, alăturându-se astfel celor peste un milion de membri Avaaz care susțin deja acest apel. Experții ne-au spus că presiunea globală îi va ajuta să obțină interzicerea acestei practici, dar nu ne-am gândit nicio clipă că prim-ministrul somalez, ministrul de Externe și ministra pentru Drepturile Femeilor vor răspunde semnând la rândul lor petiția! Vom continua să luptăm împreună cu acești lideri, cu organizația UNICEF și cu supraviețuitoarele. Avem șanse mari ca mutilarea genitală să devină în curând ilegală în Somalia, țara unde în prezent 98% dintre femei sunt tăiate!

„Mă angajez să scot în afara legii mutilarea genitală în Somalia, prin legislație, campanii publice, educație și implicare la nivelul comunităților.”
– Prim-ministrul somalez, Omar Abdirashid Ali Sharmarke

Lumină și speranță pentru 2016

Aceste bătălii se circumscriu unor lupte mai profunde – între forțele dragostei și cele ale fricii, între speranță și disperare, între ignoranță și înțelegere. Uneori, campaniile Avaaz își propun să aducă lumină și speranță în aceste lupte, pentru a ne schimba culturile și universul politic. Iată câteva raze de lumină și speranță din ultimele luni:

Celebrating Greek Heroes

Impresionat de eforturile pescarilor și pensionarilor greci care au salvat și îngrijit mii de familii de refugiați aflate în pragul disperării, Alkmini, un membru Avaaz, a lansat o petiție pentru nominalizarea acestor eroi necunoscuți la Premiul Nobel pentru Pace. Peste 600,000 de oameni au semnat acest apel, iar Desmond Tutu și-a exprimat sprijinul pentru aplicația oficială trimisă Comitetului Nobel de către 230 de academicieni. Această poveste impresionantă despre umanitatea care triumfă asupra fricii a captat atenția presei, de la CNN to la BBC.

„În vremuri în care frica și rasismul ne amenință societățile și Europa ridică ziduri, prin mobilizarea masivă a membrilor Avaaz, vocea umanității a răsunat puternic în toate colțurile lumii.”
– Cofondatoarea organizației Leros Solidarity Network, Matina Katsiveli
Surrounding Sex Slavery Survivors with Love

După decenii de tăcere, 14 femei curajoase au apărut în fața tribunalului pentru a îi confrunta pe generalii guatemalezi care le-au ținut captive ca sclave sexuale. Când au intrat în sala de judecată, le-am întâmpinat cu solidaritate și afecțiune, transmițându-le mesaje de încurajare din partea a peste 40.000 de membri Avaaz din America Latină. Curajul acestor femei a fost impresionant și pentru prima oară, generalii au fost condamnați pentru crime împotriva umanității!

„Am fost fericită să aud mesajele de încurajare. Știu că nu sunt singură și am vrut să îmi descopăr fața când am auzit că oameni din toată lumea sunt alături de mine.”
– Una dintre femei, Doña Rosa
Meeting Xenophobia with Flowers and Solidarity

În Germania, atacurile asupra femeilor din noaptea de Anul Nou au fost urmate în mod regretabil de un val de rasism și xenofobie. Bărbații refugiați au răspuns oferind flori femeilor în semn de respect. Pentru a răspunde la acest gest și a arăta solidaritate și ospitalitate, o sută de membre Avaaz au ținut să le ofere la rândul lor flori refugiaților din Köln , orașul unde au avut loc atacurile. O înregistrare video cu această acțiune a devenit virală!

„Bărbații refugiați au oferit flori femeilor ca un semn al păcii. În calitate de membre Avaaz, am vrut să facem la rândul nostru acest gest curajos pentru a arăta că putem combate ura cu umanitate.”
– Maresa, membră Avaaz

Ah, cuvintele astea vă merg la suflet, nu?

Iar cel mai incredibil e că toate poveștile de mai sus sunt doar o mică parte din realizările noastre din ultimele câteva luni!

Acțiunile noastre au impact, câștigăm bătălii importante și o facem într-un mod exemplar, construind lumea pe care ne-o dorim pentru copiii noștri. Mai avem multe de făcut, dar acesta e un moment al recunoștinței, pentru cei 43 de milioane de oameni minunați care formează o comunitate fabuloasă. E o bucurie să luptăm împreună.

Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc!!!!

Cu dragoste și recunoștință,

Ricken, Alice, Ben, Maria Paz, Emily, Risalat, Mike, Lisa și întreaga echipă Avaaz

PS: Putem realiza atât de multe și pentru că suntem finanțați în proporție de 100% prin donații private. Refuzăm orice sprijin din partea guvernelor, corporațiilor, fundațiilor sau a donatorilor mari. Pentru a ne ajuta să mergem înainte, dați click aici:
https://secure.avaaz.org/ro/reportback_fr_16mar/?brVjIhb&v=74458&cl=9729406850

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: