Nouă inimi mari

Despre un incident care a avut loc cu ocazia Jocurilor Olimpice pentru copii cu dizabilităţi, 1998.
Jocurile Olimpice Speciale, au fost organizate pentru a oferi copiilor şi tinerilor adulţi prilejul de a se întrece în spiritul unei competiţii amicale. Ceea ce conferă caracterul de unicitate acestor Jocuri Olimpice este faptul că fiecare dintre participanţi are de înfruntat handicapul unei afecţiuni fizice sau mentale care îl împiedică să participe la adevăratele J.O. care atrag atenţia lumii o dată la patru ani.
Nouă copii se împrieteniseră în timpul petrecut împreună în tabăra olimpică, 1998.
Într-o dimineaţă, se pomeniră concurând împreună pe aceeaşi pistă de concurs, în cadrul aceleaşi probe. După semnalul de start, s-au lansat către linia de sosire, aflată la celălalt capăt al pistei. Între ei se află un băieţel suferind de sindromul Down. În timp ce toţi ceilalţi se chinuiau să termine cursa, aşa cum puteau, acest băieţel şi-a încetinit paşii şi a privit înapoi către linia de start. El a văzut că unul dintre colegii săi de concurs căzuse la începutul cursei şi făcea eforturi pentru a se ridica.
Băiatul suferind de sindromul Down s-a oprint brusc, s-a întors şi a început să se îndrepte către prietenul său. Unul câte unul, ceilalţi competitori au realizat şi ei ce se întâmplă şi s-au întors în poziţia de unde plecaseră. Ridicându-l pe prietenul lor în picioare, s-au luat de braţ şi au pornit împreună către linia de sosire.
Nouă trupuşoare schilodite de destin, în care bat nouă inimi mari, au redefinit regulile competiţiei. Deşi cronometrul continua să meargă, ei au depăşit limitele timpului şi ale sportului, pentru a crea o experienţă în care fiecare termină cursa în felul său, dar împreună cu ceilalţi. Asta deoarece pentru nici unul dintre ei nu avea rost să termine fără ceilalţi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: