Magazin caritabil în București

In Bucuresti s-a deschis primul magazin caritabil din Romania. De aici, persoanele fara posibilitati materiale vor putea obtine diverse produse alimentare si nealimentare provenite din donatii individuale, dar si de la companii, in schimbul prestarii unor ore de voluntariat.

Cate dintre noi nu au acasa haine, aproape noi, pe care nu le mai purtam sau jucarii de care cei mici s-au plictisit? Raspunsul il stim: foarte multe. Tocmai de aceea ne-am gandit ca aceasta informatie o sa fie una de interes pentru voi. Practic, acest magazin deschis de Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti ne ofera posibilitatea sa donam acele lucruri care nu ne mai sunt de folos, unor familii care au nevoie de ajutorul nostru.

Magazinul comunitar gratis s-a deschis in cadrul complexului de Servicii sociale de zi OMINIS. Pana acum, in Bucuresti nu a existat un astfel de sistem de colectare, unde cetatenii sa poata aduce obiectele de care nu mai aveau nevoie, dar care sunt in stare buna.

La magazinul social pot fi aduse obiecte de imbracaminte, incaltaminte, carti, vesela, electrocasnice si electronice, birotica si rechizite, covoare si paturi, decoratiuni.

Ce trebuie sa faca cei care primesc lucruri gratis

Cei care vor primi lucurile gratis din magazinul social vor fi persoanele defavorizare dispuse sa plateasca lucrul pe care si-l doresc cu ore de munca voluntara in cadrul Complexului de servicii sociale OMINIS, iar totul se va face pe baza unor evidente clare.

Pentru inceput, in magazin, vor exista obiecte de imbracaminte pentru femei si copii mici, jucarii, vesela, toate donate catre Directia Generala de Asistenta Sociala.

Pentru organizatiile care lucreaza cu copii, Directia poate pune la dispozitie un numar mare de jucarii. Copiii care vor dori jucarii din Magazinul Comunitar gratis, dar ai caror parinti nu sunt dispusi sa presteze ora de munca voluntara, vor primi jucaria dorita, cu conditia sa citeasca, sa deseneze, ori sa coloreze cel putin 30 minute in biblioteca Complexului.

Unde si cand poti merge sa donezi obiecte pentru magazin

Magazinul comunitar gratis functioneaza in cadrul Complexului de servicii sociale OMINIS din str. Turnu Magurele, nr.17, sector 4, cum intrati pe Aleea Ciceu prima cladire in dreapta. Incepand de joi, 5 iunie, programul va fi 9-16. Suplimentar, lucrurile de donat pot fi lasate la sediul DGASMB, din strada Foisorului nr.56-58, sector 3, program non-stop. (Informatie puse la dispozitie de Directia Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti)

Ce este Complexului de servicii sociale OMINIS

Magazinul se afla in cadrul complexului de Servicii Sociale Ominis din Sectorul 4, din strada Turnul Magurele (vezi harta), care are o suprafata de 3800 de mp si deserveste zilnic un numar de 300 de persoane. Complexul cuprinde o cresa, gradinita, afterschool, un centru de formare profesionala, un centru de zi pentru adolescenti cu tulburari de spectru autist, cantina si spalatorie sociala precum si un alt centru de zi pentru copiii cu dizabilitati.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: