Cum curățăm fructele

Oare de câte ori nu ne-am chinuit să curăţăm fructele, iar rezultatul a fost groaznic?! Iată că se găsesc soluţii inedite în acest sens, iar hainele noastre pot să rămână nepătate şi fructele să fie curăţate perfect. Există cel puţin 6 fructe pe care noi le curăţăm greşit. În acest filmuleţ câţiva oameni ne împărtăşesc din experienţa lor şi ne arată cum ar trebui să procedăm.

Dacă până acum curăţam coaja de kiwi începând cu părţile laterale, cu siguranţă acest lucru va trebui schimbat. Soluţia este să înlăturăm mai întâi capetele. Apoi, cu ajutorul unei linguri, extragem pulpa din coajă.

Rodia se curăţa uşor după ce o tăiem pe jumătate, apoi o desfacem puţin. Luăm o lingură de lemn şi un bol şi lovim hotărât fiecare jumătate de fruct. Vom observa că toate seminţele rodiei vor cădea în bol.

Pentru a curăţa un fruct de mango, avem nevoie de un simplu pahar de sticlă. Tăiem fructul în trei felii apoi ne folosim de marginile paharului pentru a decoji fructul de mango. Felia din mijloc conţine un sâmbure plat pe care îl putem extrage ulterior. Este atât de uşor şi practic!

De câte ori nu ne-am chinuit să curăţăm o portocală decojind fiecare părticică? Ei bine, iată că se poate mult mai simplu. Facem o crestătură la jumătatea portocalei, de jur împrejur, apoi sdecojim fiecare parte, astfel încât fructul să rămână întreg.

Este destul de greu să tăiem un pepene voluminos în bucăţi mici, aşa că specialiştii noştri ne oferă soluţia perfectă. Mai întâi tăiem pepenele pe jumătate pentru a obţine două bucăţi mari. Fiecare jumătate o crestăm apoi de trei ori pe fiecare parte. Vom secţiona apoi conţinutul pepenelui în bucăţi mici, îl întoarcem cu coaja în sus, dupa care apăsam si scuturăm. Toate bucăţelele de pepene vor cădea uşor într-un bol, de unde vor aştepta să fie savurate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: