Premierul aproximativ în păpuce de lac la inundații

pantofi de lac

Mă uitam la premier în vizitele de lucru la sinistrați. Printre noroaie în pantofi de lac. Vesel, pus pe glume, întrebând ce trebuie să reconstruiască el însuși, nu Guvernul, nu autoritățile locale, ci el însuși, cel care dă cu mâna lui. Parcă ar da ceva din propriul buzunar.
Foarte generos cu banii de la buget. Doar nu dă din banii lui, dă din banii noștri. Toată lumea va primi, că a fost, că nu a fost asigurat, că are sau nu vreo vină în nenorocirea care l-a lovit. Ponta are bani publici pe care se arată dispus să-i împartă cu lejeritate.
Gura prostului adevăr grăiește. Și premierul spune că nu se gândește la sancționarea celor care nu au avut asigurări pentru case, obligatorii potrivit legii.
Mesaj clar și periculos: Popor de asistați, nu aveți nici o obligație, nu sunteți sub incidența legii cât sunt eu premier, legea poate fi călcată și oricum, din considerente electorale ajutorul va veni.
Pe de cealaltă parte premierul Ponta dă bani mai puțini pentru lucrări de apărare împotriva inundațiilor.
În 2013, s-a alocat jumătate din bugetul pe 2012, iar în 2014 un sfert. Și din banii alocați se duc mai mult pe studii de fezabilitate decât pe lucrări efective.

Chiar nu există vinovați, dle Ponta, domnilor guvernanți, dlor politicieni de trei parale chioare?

1. Autorităţile locale pentru că au eliberat autorizaţia de construire în albia inundabilă, în albiile extinse.
2. În cazul în care nu există autorizaţii, Inspecţia în construcţii. Ei trebuie să verifice existenţa acestor autorizaţii.
3. Vinovatul principal, beneficiarul, pentru indolenţă. Aşa se numeşte a-ții face o casă de o astfel de greutate, din astfel de materiale, într-un astfel de loc. Când construieşti ceva, este absolut obligatoriu să te interesezi minim două chestii: de regimul de proprietate a terenului şi de istoricul locului. Întotdeauna localnicii ştiu despre eventualele pericole.
Dacă te uiţi la poza mărită a caselor luate de apă se observă că a sărit tencuiala şi se vede din ce sunt făcute casele: din pământ nears care devine noroi în contact cu apa.
Casele au doar fundaţii de formă. Fundaţiile trebuie să fie solide, să aibă sub zid o centură armată şi să fie încastrate în sol. Adâncimea de fundare să fie mai mare decât adâncimea de îngheţ (aceasta este adâncimea până la care înghiaţă solul în iernile extrem de grele. Dacă solul e friabil la adâncimi prea mari, casa se construieşte pe o placă radier general (deci o placă din betom puternic armat) unitară sub toată casa.
Vorba unui coleg de forum, Blue: Eu i-aş întreba pe idioţii care îşi fa astfel de case în albiile inundabile dacă ar fi de acord să îşi facă o casă pe o linie ferată folosită …

De la Ponta și PSD, este clar, nu putem avea astfel de pretenții.
Are curajul Parlamentul să dea o lege prin care să interzică un timp exportul de lemn neprelucrat?
Are curajul Parlamentul să dea o lege clară în privința reîmpăduririi terenurilor de pe care se taie copaci?
Are curajul Parlamentul să înăsprească legea împotriva celor care construiesc fără autorizații?
Opoziția, mai există oare?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: