Cod roșu

inundații

Nu e loc de cuvinte, e loc de întins o mână de ajutor.

Reclame

2 Responses to Cod roșu

 1. Blue Sorin says:

  Ba e loc de cuvinte … multe.

  1. De vreme ce acolo a apărut viitura, locul este ÎN ALBIA INUNDABILĂ. În albiile inundabile se fac DOAR CONSTRUCŢII CARE REZISTĂ LA VIITURA MAXIMĂ POSIBILĂ (cf istoricului locului). Dealtfel ÎN ZONELE INUNDABILE (albiile extinse) nu se dau autorizaţii de construire decât în cazure speciale.
  2. Dacă te uiţi la poza mărită vei obserca că a sărit tencuiala şi se vede din ce sunt făcute: Din pământ nears care devine noroi în contact cu apa.
  3. Casele au doar fundaţii de formă. Fundaţiile trebuie să fie solide, să aibă sub zid o centură armată şi să fie încastrate în sol. Adâncimea de fundare să fie mai mare decât adâncimea de îngheţ (aceasta este adâncimea până la care înghiaţă solul în iernile extrem de grele. Dacă solul e friabil la adâncimi prea mari, casa se construieşte pe o placă radier general (deci o placă din betom puternic armat) unitară sub toată casa.
  4. Eu i-aş întreba pe idioţii care îşi fa astfel de case în albiile inundabile dacă ar fi de acord să îşi facă o casă pe o linie ferată folosită …

  Vinovaţi:
  1. Autorităţile locale pentru că au eliberat autorizaţia de construire.
  2. În cazul în care nu există autorizaţii, Inspecţia în construcţii. Ei trebuie să verifice existenţa acestor autorizaţii.
  3. Vinovatul principal… beneficiarul… pentru indolenţă. Aşa se numeşte a-i face o casă de o astfel de greutate, din astfel de materiale într-un astfel de loc. Când construieşti ceva, este absolut obligatoriu să te interesezi mninim două chestii: de regimul de proprietate a terenului şi de istoricul locului. Întotdeauna localnicii ştiu despre eventualele pericole.

 2. Există și alți vinovați, Blue, parlamentarul și guvernul. Guvernul putea da o UOG prin care să interzică exportul de lemn neprelucrat, parlamentul putea da o lege în acest sens. Acolo vorbim despre un versant de munte despădurit, de aceea a fost o viitură de șase metri. Desigur, cei care au dat autorizații de construire să plătească. Cei care au construit au plătit deja: le-a luat apa munca. Dar cât de naiv trebuie să fii oare ca să îți bați joc așa de munca și de truda ta?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: