Miza reală a prezidențialelor

Cu atâția corupți și condamnabili în partid, alianța PSD consideră desigur că Legea amnistiei trebuie obligatoriu trecută pentru ca baronii să aibă libertatea de mișcare care să le permita să contribuie din greu cu mopuri și găletușe, kilul de mălai și ulei, la prezidentiale.
Populația asta adormită a început să aprecieze DNA-ul și justiția. Faptul că aproape zilnic vezi unul chemat la DNA începe să fie liniștitor pentru cetățeni, există lege și se aplică. Pușcăriabiliii țipă după Legea amnistiei în timp ce populația vrea tot mai mult DNA. Politicienii ăștia de trei parale chioare ar avea o concurență serioasă la alegeri, dacă DNA ar candida la ceva, indiferent la ce! Pentru politicienii corupți este imperios necesar ca justiția și DNA să fie compromise în ochii populației pentru ca legea amnistiei, care să facă din condamnabili fete mari, să fie vazută ca justă. Trebuia demonstrat ca Băsescu e cel care bagă politic în pușcărie oamenii politici și în particular baronii PSD.
Prezidențialele sunt despre și pe justiție și despre orientarea strategică a țării.. Acestea sunt mizele reale ale prezidențialelor, nu momâia care va locui în cotroceaua aurită.
Trist este faptul că PSD, deși nu poate să demonstreze nimic poporului la aceste teme stă bine în sondaje.
Trist este faptul că avem media pe care o avem.
Trist este faptul că oameni care au discernământ și ar putea judeca faptele, nu o fac și se lasă hipnotizați de media.
Trist este faptul că avem politicienii pe care-i avem.
Trist este faptul că populația doarme…

Unul s-a trezit. Felicitări, Ayan!

Din Proiectul privind Legea amnistiei și a grațierii:
Ce prevedere proiectul privitor la gratieri:

Se gratiaza in intregime pedepsele cu inchisoare de pana la 6 ani inclusiv, pedepsele complementare ale acestora (n.r. exemplu de pedeapsa complementara este interzicerea dreptului de a fi ales sau a ocupa o functie in stat) , precum si pedepsele cu amenda, aplicate de instanta de judecata.

Gratierea are efecte si asupra pedepselor a caror executare este suspendata conditionat, in acest caz, partea din termenul de incercare care reprezinta durata pedepsei pronuntate de instanta se reduce in mod corespunzator. …………………………………………………………………………………………………….
Ca aă arate că atunci când nu dorm, fac numai prostii, senatoarea PC Cristiana Anghel mai depune și ea un proiect lege de amnistiere, depus pe 13 iunie la Senat, care prevede graţierea pedepselor cu închisoarea de până la doi ani inclusiv, excepţie făcând persoanele care au săvârşit infracţiuni precum omor, lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte, act sexual cu minor. Nu poți să spui decât că ori e proastă, ori e foarte proastă: unde a văzut ea pedeapsă de doi ani pentru omor sau lovituri cauzatoare de moarte?!
Iată ținta reală a proiectului de lege:
Potrivit proiectului, se graţiază în întregime pedepsele cu închisoarea de până la doi ani inclusiv, pedepsele complementare ale acestora, precum şi pedepsele cu amenda, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei închisorii dispusă de instanţă.

Miloasă, senatoarea se gândește la toți politicienii cu dosare penale, unii ar putea lua mai mult de doi ani pedeapsă:
De asemenea, iniţiativa prevede că se graţiază cu o treime pedepsele cu închisoarea între 2 şi 5 ani inclusiv, cu o pătrime pedepsele cu închisoarea între 5 şi 8 ani inclusiv, o jumătate pedepsele aplicate persoanelor care au împlinit 60 de ani, femeilor gravide, persoanelor cu copii în întreţinere cu vârsta de până la 5 ani inclusiv, cu jumătate pedepsele aplicate persoanelor care, conform certificatului medical, sunt diagnosticate cu boli incurabile în fază terminală.
Cum mai există un proiect de lege privind grațierea, te întrebi care este motivul pentru care senatoarea mai depune un proiect privint aceeași grațiere, o citez pe doamna:
graţierea, act de clemenţă, este una dintre cele mai complexe şi interesante instituţii de drept penal, iar graţierea colectivă este un atribut care revine Parlamentului. „Graţierea reflectă imperativele umanismului şi este determinată de politica penală sau de raţiuni sociale faţă de anumite categorii de condamnaţi care nu reprezintă un pericol social ridicat.
Stimată doamnă senatoare. Văd că nu puteți dormi de grija infractorilor și a condițiilor în care aceștia trăiesc. La acest lucru ar fi trebuit să mediteze ei, înainte de a încălca legea. Vreți să le dați o mână de ajutor? Încercați să faceți în așa fel încât acolo, în penitenciar, fiecare om care a încălcat legea să muncească și să învețe o meserie.
Chiar nu mai avem nevoie de încălcători de lege în libertate.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: