Din puțul gândirii unei doamne blonde

Dna Udrea a cerut demisia lui Horea Uioreanu din fruntea Consiliului Județean Cluj și alegeri anticipate, dar a lăsat de înțeles că Adrian Papahagi nu ar îndeplini calitățile necesare pentru a fi candidatul partidului.
Acesta ar fi A. Papahagi, după Wikipedia:
Adrian Papahagi este licențiat în anglistică al Facultății de Filologie a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj (1999) și al Universității Paris IV-Sorbonne (1998). A fost elev străin al École Normale Supérieure (Paris) între 1997 și 2000. Deține un master în studii medievale la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne (1999) și un doctorat în studii medievale („summa cum laude”) la aceeași universitate. A predat limba engleză veche la Universitatea Paris Sorbonne și la Institutul Catolic din Paris între anii 1999 și 2003. Actualmente este lector la catedra de engleză a Facultății de Litere, la Universitatea „Babeș-Bolyai”. În 2007 a fondat la această universitate Centrul de Istoria Cărții și a Textelor (CODEX), care își propune valorificarea colecțiilor de manuscrise medievale din România. Între anii 1996-1997, a fost redactor-șef al revistei Echinox (Cluj). Între anii 1999 și 2005, a fost co-director al editurii Echinox.Cariera politică
În 2010, în timpul ministrului Teodor Baconschi, a devenit consilier în Ministerul Afacerilor Externe, vicepreședinte al Fundației Creștin-Democrate și director adjunct al Institutului de Studii Populare. În timpul celei de-a doua suspendări a președintelui Traian Băsescu din vara anului 2012, a fost unul din criticii vocali ai USL. A candidat din partea ARD la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, într-un colegiu din județul Cluj, fiind susținut de personalități ale PD-L, precum Monica Macovei și Cristian Preda.[1] Printre proiectele sale se numărau reforma constituțională, regionalizarea și reforma sistemului de învățământ.[2] În ciuda obținerii uni procent mai mare decât media națională a Alianței România Dreaptă, Papahagi nu a dobândit un mandat de deputat la redistribuire.

Dar ce spune dna Udrea:
„Candidatul nu trebuie sa fie un om dezamagit, pentru ca, atunci cand esti dezamagit, nu poti sa convingi alegatorii. Daca dezarmezi si te intorci impotriva propriului partid, nu esti un bun om politic. Poti fi un bun profesor, dar nu om politic”.
„Nimeni nu poate reprosa votului partidului, altfel foarte echilibrat, faptul ca a pierdut. Daca Teodor Baconschi si Adrian Papahagi nu s-ar fi contracandidat, unul dintre ei ar fi castigat, asa rezulta daca le insumam voturile obtinute. (…) Si eu am suparari, dar nu e corect sa dai intr-o echipa pentru ca n-ai castigat. Cand avem ceva de spus, sa ne spunem intre noi, nu in public (…) PMP isi doreste sa fie un partid altfel, dar partid altfel nu inseamna partidul celor cu doctorate la Sorbona, desi sunt bineveniti si ei”
, a mai afirmat Udrea.
Deci eu chiar v-am crezut la început, că sunteți reformiști. Chiar am crezut că face acum dl Băsescu un partid al celor cu doctorate la Sorbona, Oxford sau Cambridge și reușește să scoată cei 70% din votanții care stau acasă, să câștige toate alegerile cu oferta lui bogată de oameni competenți în domenii cheie. De ce credeți că v-a votat diaspora, cei cu doctorate în străinătate?!
Acuma naivii cu doctorate la Sorbona primesc lecții de politică de la o admiratoare discretă a Președintelui Norvegiei.
Deci candidatul nu trebuie să fie un om dezamăgit. Se poate, nu cunosc criteriile după care se fac alegeri în PMP. Ce pot să vă spun cu siguranță și cu mâna pe inimă este că eu sunt FOARTE DEZAMĂGITĂ ASTĂZI DE PMP.

Anunțuri

2 Responses to Din puțul gândirii unei doamne blonde

  1. Blue Sorin says:

    Nu-i corect să vorbeşti de puţul unei doamne .. Când e vorba de doamne se vorbeşte de pu … oops, fântână… la feminin … sau, fiind blondă, de buţă …

  2. Dar e și mai incorect să vorbești despre gândirea doamnei….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: