2 iunie, ziua națională a adopției

Camera Deputaţilor a decis, la începutul anului, ca ziua de 2 iunie să fie declarată Ziua Naţională a Adopţiei. Asta le lipsea orfanilor, o zi națională, în locul unei legi clare, care să poată urgenta adopția copilului din leagăn…
Din cei peste 60.000 de copii instituţionalizaţi din România, mai puţin de jumătate au şanse să fie adoptaţi, spun reprezentanţii autorităţilor de protecţie a copilului. În 2013, mai puţini de 800 de copii au fost luaţi din centrele de plasament
A adopta un copil în România înseamnă ani de aşteptare.
Potenţialii părinţi şi ONG-urile se plâng că primii pe listele pentru adopţii sunt puşi copiii de vârsta şcolii sau cu grave probleme de sănătate, iar procedurile sunt complicate.
„Merge până la obţinerea consimţământului rudelor până la gradul al 4-lea pentru un singur copil. Acest lucru consumă ani de zile, timp în care copiii rămân în sistem şi dobândesc probleme de sănătate”, spune Irina Popescu de la Asociaţia SOS Infertilitatea.

V-am spus eu că avem politicieni de trei parale chioare. Legea este foarte proastă dacă la casele de copii există liste și ți se dă să alegi de pe o listă, ÎN FUNCȚIE DE PRIORITĂȚI.
Nu sunteți politicieni, dragi colegi, dar sunteți persoane adulte. Judecați. Treceți prin filtrul minții dar și al inimii.C um ați fi reacționat dacă atunci când ați dorit să vă căsătoriți tata v-ar fi prezentat o listă de pe care să alegeți?! Poate e puțin forțată comparația, dar adopția, ca și căsătoria, trebuie să fie pentru toată viața. De aceea cred că părinții ar trebui lăsați să stea cu copiii în leagăn și să vadă care copil le spune IA-MĂ ACASĂ, care copil le spune fără cuvinte că între el și părinți poate fi o dragoste de o viață…Dacă la căsătorie există divorțul, adopția trebuie privită ca o legătură pentru toată viața.
Vă rog, fiți alături de acești micuți abandonați și scrieți-le și voi politicienilor.Lucrurile nu trebuie să rămână așa.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: