Pungești, Pungești…

Sunt state USA care au interzis exploatarea gazelor de șist. Nu comentez asta, aștept discuțiile și concluziile UE.
Am totuși niște nelămuriri legate de Pungești:

1. Prefectura din Vaslui a anulat Hotărâriri perfect legale ale Consiliilor comunale. 14 Hotarari perfect legala date de Consiliile Comunale a 14 comune care interziceau pe teritoriul lor exploatările de gaze de șist. Atunci când vrem să dăm bogățiile de la Roșia Montană, sau alte locații, propunem referendum LOCAL pe bogățiile țării, iar când e vorba despre gaze de șist trecem peste hotărârile Consiliilor locale?

2. Terenul pe care Chevron explorează/exploatează:
– jumătate din el este al comunei și a fost luat fraudulos de către primar „la schimb de terenuri” (vezi cazul Becali pentru precedent) și dat lui Chevron.
– cealaltă jumătate de teren este al unei mănăstiri din zonă, primit prin donație, cu o clauză, care interzice mănăstirii să-l înstrăineze. Deci pe ce teren a dat statul drept de explorare/exploatare firmei Chevron? Nu mai întreb ce pățeau Chevron și Primarul în SUA pentru așa ceva.
Dar cred că pot să spun că primarul lu’ pește a furat terenul din proprietatea comunei și Chevron a luat un bun furat, știind că e furat.

Politicul stă cu ochii închiși. De la Cotrocel până la Pungești, tot politicul tace. O fi soarele prea tare la Pungești. Autoritățile care ar trebui să apere dreptatea stau și ele cu ochii închiși. DNA….
Ce să mai spun de premierul Ponta care l-a angajat consilier personal pe Wesley Clark, care este reprezentantul Chevron în România…
Frumoasă ești, România mea, păcat că ai cârpe în loc de politicieni…

Soțul meu cere o rectificare: cârpele mai au și bucăți compacte, zdrențele nu…, politicienii nu sunt cârpe, ci zdrențe…

Soțul meu cere o a doua rectificare: zdrențele sunt foarte murdare…

Reclame

3 Responses to Pungești, Pungești…

 1. Blue Sorin says:

  1. În 30, cel mult 50 de ani hidrocarburile lichide și gasoase (ţiţei şi gaze) din „rezervoarele” subterane e termină .. ce facem? Trecem iar la tracţiunea animală?
  2. „Unele state americane”? Enumeră trei… Ca fapt divers, există state americane în care se aplică pedeapsa cu moartea. Crezi că trebuie să o aplicăm şi noi?
  3. Singurul studiu aprofundat asupra gazelor de şist este unul făcut de GAZPROM, interesat de în extracţia gazelor .. clasice. Crezi că rezultatele lor, în acest context mai trebuie luate în seamă? În caz că nu ştiai, când s-a introdus iluminatul electric, cineva s-a curentat şi a murit. O mare firmă care producea lămpi cu petrol a făcut o campanie extrem de scompă care dovedea că cel puţin zece la sută din utilizatori vor fi curentaţi, jumătate din ei urmând a muri.
  4. Principalul pericol care se fâlfâie este otrăvirea pânzei freatice. Nimeni nu explică modul în care se va face asta. Pânza freatică la noi e la adâncimi semnificativ mai mici de 100 de metrii. „Povestea” cu gazele de şist se petrecede la 3000 de metrii în jos.
  5. Propietatea asupra terenului, în România, acţionează la suprafaţă. Resursele sunt ALE STATULUI chiar dacă sunt sub trerenul cuiva. Aşa că nu contează că terenul e jumătate al acelei mănăstiri.
  6. La noi deocamdată e vorba doar de studierea zăcămintelor nu de exploatarea lor. Pentru asta e vorba de o nouă autorizare.
  7. Cineva din pungeşti îmi spunea pe facebook că are acolo plantat nişte porumb şi a investit în recoltă. Făcea o paralelă cu centralele eoliene .. ştia ea pe cineva căruia i s-a distrus recolta de grâu. Traba e că se referea la grâul care URMA A FI PLANTAT :D. Evident, pentru respectiva, independenţa energetică faţă de ruşi era mult mai puţin importantă decât bascula de cucuruz pe care ar urma să îl obţină anual de pe terenul respectiv, deşi din câte ştiu, poate cere despăgubiri în bani din care îşi poate cumpăra anual un parc auto de bascule pline de cucuruz.

  P.S. Sfatul meu: Când mai publici dinastea, postează un linc, ăsta http://www.gazprom.com/
  Poate te vor trece pe lista de susţinători a lor şi unul spre siteul Ambasadei Ruse http://www.romania.mid.ru/index_rom.html, şi regele Mihai a fost premiat cu o decoraţie PENTRU SERVICII ADUSE ARMATEI ROŞII ….

 2. Ana Armanca Ardeleanu says:

  1.Aici vorbeam despre altceva.
  2. Montana, New York. Germania, Italia, Austria nu au nici o sonduță de explorare, asta ce îți spune? Repet, nu vorbeam despre gaze de șist, ci despre aplicarea legii în această țară.
  3. Eu nu mă pronunț pe acest subiect. Numai dacă vorbim despre Băile Felix, unde cunosc faptul că avem roci calcaroase, care supuse procedurilor de fracturare vor face dezastru. Nu mai pun la socoteală pagubele ecologice, care pentru tine nu contează, nici infestarea apei geo/termale….
  4. Apa termală de la Băile Felix vine de la 100 m atâncime?!
  5. Contează. Pentru că ori respectăm legea, ori nu mai avem autoritate a statului.Cu o majoritate de 70% se poate modifica legea. De ce nu te întrebi de ce Chevrom, care putea cumpăra tot satul Pungești și toate terenurile din jur, s-a concentrat pe două parcele, unde, absolut întâmplător, există gaze de șist. Cum știu ei unde să caute!
  6. La noi este vorba despre explorare. Dar președintele s-a grăbit să spună că cel care explorează va și exploata. Deci noi, după legile UE, vom exploata prin Chevrom și vom plăti gazele tot la pret UE. Cu ce drac ne alegem?!
  7. SF-ul ăsta cu independența energetică față de ruși să-l spui unui bebeluș, nu mie. Maica Rusie și prietenul Ivan nu ne vor lăsa pe noi niciodată să fim independenți energetic. Prețul gazului va fi la noi ca cel din UE, degeaba va fi vorba despre gazul nostru, așa că nu mai vinde castraveți la grădinar, mai bine te-ai informa..
  PS. Când mai vrei să fii impertinent și să jignești, caută-ți alt client. Nu sunt angajatul nimănui și nici nu am să fiu vreodată. Am dreptul să-mi pun întrebări. Când nu voi mai putea nici vorbi liber, voi pleca din țara asta.

 3. Ana Armanca Ardeleanu says:

  Independența energetică este un SF pe care credeam, sincer, că îl înțelegi.
  Despre ce „independență energetică”, vorbești, dacă Petrolul e a lui OMV și Gazele de șist sunt ale lui Chevron și noi nu mai avem nimic?

  În plus UE, conform normelor europene, ne obligă tot prin semnatura politicienilor de trei parale chioare să cumpărăm până și gazul ce ne-a mai rămas de la Romgaz, la prețul bursei internaționale.

  În UE gazul și petrolul vor avea același preț peste tot (adică unul f. scump – e cel mai mare preț din lume la energie ;i gaz, În UE daca n-ai aflat) fie că cumperi gazul și energia în Germania sau Austria care nu au nici o picatură de petrol și gaze sau dacă bieții români cu salarii de 10 ori mai mici îl plătesc în România unde e plin de gaz.

  Romanul va plăti același preț la gaz și petrol ca și neamțu…
  Încă ceva: Gazele de producție internă acoperă circa 75% din consumul de gaze al industriei și 95% din cel al clienților casnici.
  Deci, unde dreac e independența energetică?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: