Luna cadourilor a început: cadouri MARI de la Guvernul USL

Guvernul se grăbește să vă facă daruri de Crăciun: urcă accizele, impune impozitul pe construcții, cresc redevențele și se reformulează noțiunea de microintreprindere
Accize:
-Pentru benzina cu plumb, acciza se majorează la 637,91 euro / tona, de la 547 euro / tona. Procent majorare = 16,6%.
-Acciza la benzina fără plumb se majorează la 557,91 euro / tonă de la 467 euro / tonă. Procent majorare = 19,4%.
-Pentru motorină, acciza se majorează la 473,85 euro / tonă de la 391 euro / tonă. Procent majorare = 21,2%.
Nu este aceasta singura majorare pentru accize, toate celelalte accize aplicate la alte produse se vor majora, datorită schimbării modului de calcul a cursului de schimb. Accizele se calculeaza la cursul de schimb din prima zi a lunii Octombrie din anul anterior anului precedent, publicat în Jurnalul Oficial al Comunitatii Europene.

Tot de anul viitor, companiile vor plăti ti un nou impozit pe constructii, de 1,5%.
La ce se aplica acest impozit?
-la toate constructiile regasite in grupa 1 din catalogul mijloacelor fixe, aprobat prin HG nr. 2139/2004 cu modificari ulterioare.Deci intră la plată toate construcțiile de la speciale, șoproane, betoane sau alte construcții.
Procentul este de 1,5% din valoarea contabila bruta a constructiilor. Vă place, dlor intreprinzători?

Cu privire la majorarea redevențelor miniere. Redevențele prevazute la art. 45 din Legea minelor nr. 85/2003, suferă cresteri, dintre care amintim:
– o cotă procentuala de 5% din valoarea productiei miniere pentru carbuni, minereuri feroase, neferoase, de aluminiu și roci aluminifere, de metale nobile, radioactive, pământuri rare și disperse, pietre prețioase și semiprețioase, produse reziduale miniere, roci bituminoase, ape minerale terapeutice, ape termominerale, ape geotermale și gazele care le insotesc, gaze necombustibile, namoluri și turbe terapeutice;
– o cotă de 4% pentru carbuni;
– o cotă de 6% pentru metalele nobile. ( Probabil s-a stabilit redevența pentru Rosia Montana).

Teoretic, redevența crește. Dat fiind că dăm cadou metalele rare din zăcămintele aurifere, tot proștii planetei am rămas.

Sursa: http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-16049769-guvernul-publicat-vineri-dupa-amiaza-ordonanta-prin-care-majoreaza-accizele-impune-imp

În traducere liberă: USL ați votat, socialism cu față umană ați căpătat!
La un calcul simplu, luând în serios declarația că avem cca 1.200.000 bugetari și cca 900.000 de bugetari au salariu maxim 1.500 lei, cum s-a publicat, cât au restul de 300.000?! Cinci, zece, douăzeci uneori chiar 50.000 EURO/luna?!
Putea USL să ne slăbească cu atâtea impozite? Da, ajungea să scoată la lumină economia subterană, care depășeste 40 miliarde de euro. Să absoarbă banii europeni, să încaseze corect taxe și impozite.
Se pare însă că USL dorește o țară de asistați social. O astfel de țară e mult mai ușor de condus și de manipulat.

Și un comentariu la obiect:
Unii susțin că statul trebuie să ofere un bun public mai aparte – stabilitatea macroeconomică. În acest sens investițiile publice trebuie să crească atunci când economia în ansamblu funcționează sub potențialul său. Dacă ne uităm fără prejudecăți etatiste la cazul României, vedem că inclusiv în acest domeniu statul ajunge să dețină un rol doar fiindcă, mai întâi de toate, reușește să omoare mediul privat. România are una din cele mai ridicate poveri fiscale din lume. Banca Mondială socotește această povară atât în funcție de procentul în sine al impozitării dar și de dificultatea concretă a plății taxelor (costuri contabile ș.a.). În clasamentul pe națiuni realizat de această instituție România ocupă locul 136, învecinându-se cu Zimbabwe și Burundi. Concluzia? Ni se spune că trebuie să plătim taxe pentru ca guvernul să stimuleze economia deoarece… mediul de afaceri nu mai mișcă sub povara fiscalității!

Sursa: Bogdan Glăvan, http://www.contributors.ro/economie/taxe-pentru-ce/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: