Cel mai tâmpit guvern din galaxie

Aflat în vizită în Finlanda, Ponta nu conteneşte să facă reclamă RMGC şi mineritului cu cianuri, reuşind să enerveze şi pe europarlamentarul finlandez Satu Hassi care comenteaza recentele afirmaţii ale premierului Victor Ponta legate de mineritul cu cianuri din Finlanda, afirmând că oficialul român are „o imagine foarte roz” asupra cianurilor din minele finlandeze.
Nu imaginea este roz, ci interesele lui Ponta vis-à-vis de RMGC sunt murdare. Altfel, guvernul ar lua presiunea străzii, manifestaţiile fără precedent pentru România împotriva RMGC ca pe un ajutor în negocierile cu această companie.
Dar noi avem cel mai tâmpit premier din galaxie, cel mai tâmpit guvern din galaxie şi cei mai tâmpiţi politicieni din galaxie. Vorbim despre un proiect trimis în Parlament? Păi în loc să cheme membrii Academiei Române, specialişti geologi, hidrologi, economişti ca să se documenteze, ei fac vizite de lucru la Roşia Montană!
Caută piatra filozofală sau drobul de sare, care ar fi bine să le pice odată-n cap!
Ce mai face cel mai tâmpit guvern din galaxie: intoxică la greu opinia publică cu estimări false.
1.Cel mai tâmpit ministru al mediului din galaxie a declarat marti, la audierile din Comisia specială pentru Roşia Montană, că statul ar avea nevoie de 300 de milioane de euro pentru îndepărtarea “poluării istorice” de la Rosia Montană în cazul în care proiectul nu se face. Atunci de ce cel mai tâmpit minister al mediului din galaxie cere RMGC doar o garanţie de 146 milioane de dolari (nu euro), care „va acoperi reabilitarea minei la standarde de mediu”?
Doamna Cel mai tâmpit ministru al mediului din galxie, proiectul RMGC propune cea mai mare carieră de suprafaţă din Europa, cu o amprentă mult mai mare decat cea pe care a lasat-o exploatarea din perioada comunistă, când cianurarea nu s-a făcut la Roşia Montană, minereul fiind transportat pentru procesare la Baia de Arieş.
Fără cunoştinţele tehnice pentru a face o estimare proprie, bunul simţ ne spune că ceva pute;
– fie că garanţia de mediu este mult prea mică şi nu va acoperi ecologizarea zonei,
– fie costurile necesare pentru „îndepărtarea poluării istorice” de la Roşia Montană sunt mult exagerate.
2. Cel mai tâmpit premier din galaxie intoxică spunând că statul român trebuie să plătească companiei RMGC 2 miliarde de euro despăgubiri dacă nu aprobă proiectul, ceea ce este fals nu doar ca cifră, atacată deja de presă, ci şi acţiune în sine, compania având opţiunea de a veni cu un alt proiect, mai bun, înainte de a ataca statul român în instanţă. Sau de a pleca frumos acasă, pentru că nu a reuşit să încheie un contract. Nu mai spun cât de rău atârnă o astfel de declaraţie în cazul unui proces cu RMGC. Dar de unde să ştie fostul procuror aşa ceva?!
Şi, la metodele pe care le-am prezentat până acuma de exploatare FĂRĂ CIANURI, mai se poate adăuga una mai puţin poluantă: în care nu se cianurează întregul minereu, ci doar un concentrat, aşa cum s-a facut in perioada comunistă. Ponta, cizmarul Ceauşescu era mai inteligent ca tine!

Florin Iordache, deputat PSD:
• Parerea mea este ca in momentul in care contestati ar trebui sa cunoasteti mai bine proiectul. (…) Va plac migdalele? Ati mancat migdale? Vreau sa va spun ca intr-un sambure de migdala este o concentratie de trei ori mai mare decat va fi in apa care va rezulta de acolo

Domnule Iordache, în sâmburii de migdale şi în alte fructe se găseşte AMIGDALINĂ, adică vit. B17. Nu se găseşte acidul ciandidric, nici metalele grele şi foarte toxice şi nici acizii care se vor găsi în iazul de decantare! Structura chimică a AMIGDALINEI, vitamina B17, este o combinație a două molecule de glucoză, una de benzaldehidă şi una de acid cianhidric, iar în reţetele medicale amigdalina e cunoscută sub numele de nitrilozidă. Această vitamină se găseşte în sâmburii de caise, prune, piersici, cireşe şi migdale, dar şi în legume precum mazărea, fasolea, conopida, varza, broccoli, spanac.
Nu se recomandă consumul a mai mult de 6-10 sâmburi de migdale pe zi, pentru că pot provoca intoxicaţii!
Aportul de amigdalină trebuie să fie foarte mic pentru că excesul său poate provoca diverse afecţiuni. De reţinut este faptul că prin consumul de alcool, ţigări sau cafea nivelul vitaminei B17 scade dramatic în organism.

Cianurile din migdale (amare) sunt procesate şi distruse(macerare, distilare, încălzire de cine ştie să facă asta)
Cianurile din sâmburii de mere nu ajung în contact cu ormanismul uman. Coaja sâmburilor e imbermeabilă şi rezisentă, trece repede prin digestie. Un pumn de semninţe de măr zrobite poate fi avea consecinţe fatale, dar e greu de strâns un pumn- sute- de seminţe.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: