Tehnologie nepoluantă, ignorată de RMGC

Curect News:exista un brevet de inventie inregistrat la OSIM, dar si un brevet international de inventie, care permite exploatarea eficienta a zacamantului de la Rosia Montana fara cianuri. Si practic fara niciun impact negativ asupra mediului. Cel putin sub aspectul poluarii.
Mai mult decat atat, costurile utilizand aceasta tehnologie sunt mai mici in comparatie cu cele bazate pe cianuri. Iar randamentul este de 81,26 la suta pentru aur, fata de 82,30 la suta randament in cazul cianurilor. Procedeul se bazeaza pe utilizarea tiosulfatului de sodiu stabilizat cu amoniac provenind din recirculare. Nu exista ape reziduale sau gaze toxice. Reziduul este inactiv fata de mediu si poate fi pur si simplu reintrodus la locul de extractie. Gold Corporation a primit, in acest sens, toate informarile si intreaga documentatie, refuzand insa sa ia in consideratie utilizarea acestui procedeu. Si nu numai atat, Guvernul, la randul sau, prin intermediul Ministerului Economiei a fost informat, de nenumarate ori, de catre autorii inventiei si de catre reprezentatii acestora, dar nu a reactionat in niciun fel. Iar culmea este, si aceasta abia creaza mega scandalul, ca initiativa cercetarii, care a condus pana la urma la descoperirea noului procedeu, apartine – cui credeti ? – chiar Ministerului Economiei. Intregul colectiv care a lucrat, coordonat fiind de domnul Jack Goldstein, a fost alcatuit din specialisti ai Regiei Miniere.

Cum de este posibila o asemnene harababura, cu efecte criminale, intr-un stat european? Inca o data ne dam seama ca este obligatorie o ancheta severa a acestui caz. Pe care poate sa o faca si Parlamentul Romaniei printr-o comisie speciala.

Postam mai jos brevetele de inventie, precum si un document pe cat de important, pe atat de relevant. Memoriul prezentat autoritatilor asupra rezultatelor cercetarii stiintifice, finalizata in 2008, sub patronatul Ministerului Economiei si Finantelor.
Brevet extragere aur fără cianuri
Brevet fără cianuri2

Sursa: http://www.corectnews.com/social/mega-scandal-pentru-rosia-montana-exista-tehnologie-nepoluanta

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: