Din Absurdistan, cu dragoste

Iată topul celor mai amuzante 100 de nume, inventate sau reale!

20 februarie 2011 15:06

Românii sunt o naţiune nesecată de inpiraţie când vine vorba să-şi boteze odraslele. Fie că e vorba despre nume sau prenume, adevărate sau fictive „Rândunel”, „Triţă”, „Renato”, „Superman” sau „Muilă” sunt doar câteva dintre cele mai hazlii nume ale compatrioţilor noştri. Site-ul Dailycotcodac.ro a realizat o listă cu 100 cele mai haioase nume, e drept, unele dintre ele fictive.

Iată topul:

1. Struţ Modest
2. Rândunel Pisică
3. dl. Carmen Stamatescu
4. Supplexa Memoranda Onac
5. Întuneric Steluţa Luminiţa
6. Rămurel Pastramă
7. Geniloni Sfeclă
8. Gigel Potrivitu
9. Rudolf Pufulete
10. William Brânză
11. Andaluzia Poşircă
12. Renato Lacrimă
13. Tuduce Dorule Dicusară
14. Triţă Făniţă
15. Raiu Viorica Speranţa
16. Fecioara Maria
17. Artaxerxe Bubulac
18. Exacustodian Păuşescu
19. Amorel Vătămănescu
20. Marcelon Bunică
21. Fridolin Boacşă
22. Momcilo Luburici
23. Georgian Elvis Gagiu
24. Tolea Ciumac
25. Salomeea Guinea
26. Codruţ Dumbravă
27. Mariana Hopulele
28. Maer Analena Enola Fotini
29. Eugen Cătălin Prefacutu Timpău
30. Joacă-Bine Mirel
31. Sava Superman
32. Bred Pit
33. Cojocaru Tom-Mac-Bil-Bob-Constantin
34. Bogdan Vodă
35. Gheorghe Bettjinio Diamant
36. Adonis Bunghiş
37. Paraschiva Sulă
38. Argentina Aristotel
39. Mucea Zinel
40. Daniel Mai-mihai
41. Ruptureanu Rozeta
42. Antonio Momoc
43. Duru Marin Cervantes
44. Gogan Lidicica
45. Venera Baltă
46. Egidiu Condac
47. Leopoldina Bălănuţă
48. Vasile San Siro Ciocoi
49. Simiorina Rad
50. Nicu Bîzdoacă
51. Simion Berebună
52. Oana Duşmănescu
53. Mioara Ciobanu
54. Adina Coadăgalbenă
55. Vasile Grămadă
56. Tonchievici Gasparel Mimi
57. Dumitrescu Cireşel
58. Ion Ştefan cel Mare
59. Ion Mariano Monamour
60. Gânscă Gicu Agenor
61. Păsărică Alexandru – Dick
62. Ilegitim Vasile
63. Ilegitim Silviu Adrian
64. Chichihăzan Driada Afrodita
65. Acsente Bolesc
66. Jenel Copilău
67. Marcello Borcan
68. Toni Greblă
69. Epifanie Amohnoaie
70. Franţ Ţandără
71. Graţiela Leocardia Gavrilescu
72. Wilhelmina Arz
73. Marin Capdefier
74. Creangă Crenguţa
75. Fundătureanu Pişleagă Sorin
76. Puscaş Marin
77. Pantelimon Zeamăneagră
78. Penelopa Muilă
79. Turicea Bactelius
80. Napoleon Raţă
81. Joiţa Trestolian
82. Roland Laurentiu Cucuruz
83. Babacea Binel
84. Culiţă Tărâţă
85. Aliodor Manolea
86. Constantin Bălălău
87. Petru Carcalete
88. Moş Nicolae Crăciun
89. Cătălin Ovidiu Obuf Buhăianu
90. Doru Frunzulică
91. Dumitru Tărăşenie
92. Florin Tupilatu
93. Doruleţ Resmeriţă
94. Viorel-Riceard Badea
95. Sarmisegetuza Tulbure
96. Henorel Niţu
97. Pompilie Borş
98. Nini Săpunaru
99. Florentin Gust Balosin
100. Mihăiţă Găină

……………………………………………………………………………………………………………………..

Legaţi-vă centurile de siguranţă, aterizăm în Absurdistan!
Candidaţii la primării ne cred nebuni, sau au ei ceva probleme la tărtăcuţe? Ia uitaţi-vă cu ce SF-uri vin în campanie:

PP-DD. Florin Neagu, care vrea sa fie primar in localitatea Damboviteana Voinesti, fagaduieste alegatorilor ca va aduce ploaia care „are multa apa”.
„Ma gandisem intial la ceva cutremurator, dar am considerat ca acest slogan se potriveste de minune comunitatii noastre”, a mai spus candidatul PP-DD pentru fotoliul de primar.

Ionel Stanescu, bulibasa rromilor din comuna ieseana Ciurea, fagaduieste o baie comunala.

Eckstein-Kovacs Peter, care a intrat si el in batalia electorala pentru functia de primar, le propune clujenilor sa se relaxeze la gradinarit. Udemeristul fagaduieste ca va realiza Gradinile Clujului, cu parcele de 500-700 de metri patrati, pentru a satisface nevoile clujenilor care vor sa iasa la aer curat si, in acelasi timp, sa cultive zarzavaturi sau fructe.

Uselistul Marius Nicoara, are in plan, pe langa construirea unui parc de tip Disneyland, sa infiinteze Garda Civila a Pensionarilor, formata din voluntari.

Mircia Giurgiu se angajeaza ca, daca va ajunge edil, va obliga fiecare din cele 21.500 de firme din oras sa angajeze cate o persoana. Astfel, promite Giurgiu, odata instalat in functia de primar va crea 21.500 de locuri de munca.

Constantin Tomescu, candidat UNPR la Primaria Sectorului 6, face si el promisiuni fanteziste. Uneperistul fagaduieste ca le va construi tinerilor apartamente pentru care vor plati 85 de euro pe luna. Pentru cei cu venituri modeste, Tomescu vine cu solutia chiriilor de 30 de euro. Nici pensionarii din Sectorul 6 n-au ramas necadorisiti: ei vor primi un card de reducere de 5-15% la anumite magazine, mai promite candidatul UNPR.

Edu, sector 5. Ca sa nu pateasca ce-a patit si Ceausescu, el a pus pe hartie un plan cel putin bizar: sa sadeasca pepeni pe maidanele din Sectorul 5 si pomi fructiferi in statiile RATB.
„Foamea este principala problema a oamenilor si a _____ilor care locuiesc in Sectorul 5. Sa tineti minte: Ceausescu a patit ce a patit fiindca romanilor le era foame. Eu am niste proiecte cat se poate de originale.
Daca voi castiga functia de primar, promit sa plantez langa fiecare statie de tramvai pomi fructiferi – pruni, meri, peri – pentru ca cetatenii sa aiba ce manca. Pe maidanele din Ferentari se pot planta pepeni”, a explicat Edu.

Să se renunţe la mături când se face curat în Bucureşti, pentru că mătura plimbă praful din stânga în dreapta. Să se achiziţioneze aspiratoare în schimb – Silviu Prigoană (Partidul Democrat Liberal) – candidat Primăria Capitalei.

Pensie municipală de 200 de lei pentru pensionarii din judeţul Prahova – Mircea Cosma (Uniunea Social Lliberală – USL), candidat la şefia Consiliului Judeţean Prahova şi Iulian Bădescu (Uniunea Social Lliberală – USL), candidat la Primăria Ploieşti.

Scutiri de taxe şi impozite pe clădire pentru cei care îşi vor construi case identice cu unele demolate, care au aparţinut unor demnitari ai statului – Silviu Prigoană (Partidul Democrat Liberal) – candidat Primăria Capitalei.

Noi votăm, nu ne jucăm!

La Campia Turzii au votat un mort drept primar

Dupa trei mandate de primar in Campia Turzii, Ioan Vasinca se afla din nou in cursa electorala pe listele pentru scaunul de edil al municipiului Campia Turzii. Din nefericire, acesta a incetat din viata dupa mai bine de doua saptamani de spitalizare, dar a ramas pe lista candidatilor pentru primarie. Acest fapt incredibil a fost posibil din cauza lacunelor legii, care nu prevede nicio reglemetare in cazul decesului unuia dintre candidati, posibilitatea retragerii sau numirii unei alte persoane in locul celei decedate nefiind specificata.

Sotul politician in arest, sotia candidat – Banesti

Cu toate ca, initial, Petre Ion Costache, primarul comunei brasovene Banesti, s-a inscris in cursa electorala, intre timp a fost arestat preventiv sub acuzatiile de furt calificat cu consecinte deosebit de grave, abuz in serviciu si alte infractiuni si a fost scos de pe listele cu candidatii la primarie. Ulterior, insa, in locul lui, a candidat Livia Ion Costache (ca membru PD-L), sotia fostului edil, care insa nu a reusit sa castige fotoliul de primar.

Interlop pe postul de consilier local la Iasi

Tiberiu Cristodorescu, un barbat din Iasi care este cercetat in mai multe dosare de coruptie, a candidat pentru postul de consilier local pe listele Uniunii Populare Social Crestine. Numele lui este asociat cu cercurile interlope iesene si a fost acuzat ca a prejudiciat statul roman cu 4,5 milioane de euro.

http://www.cancan.ro/actualitate/pol…ii-224307.html

Arestaţi, aleşi ca primari

Arestaţi, dar aleşi ca primari!


Primul care a venit să preia mandatul a fost primarul din Măgurele, Ion Ruse. Bărbatul a fost adus în cătuşe şi cu escortă, aşa cum prevede legea în cazul unui arestat. Poliţiştii l-au dus rapid în sală şi acolo i-au fost date jos „brăţările”, iar întâlnirea cu votanţii a fost un moment emoţionant. Ei l-au aplaudat, el a plâns.

Apoi tocmai prefectul l-a reconfirmat în funcţie. Primarul a fost săltat de procurori exact cu o zi înainte de alegeri.

Ceva mai puţin emoţionant a fost la Jilava, dar mulţimea de oameni care l-a aşteptat pe primar a fost cu siguranţă mai mare. El a jurat din nou, pentru a doua oara, că îi va mulţumi pe cei care l-au votat.

Ales cu 70%, primarul de la Jilava este acuzat că ar fi cerut 500.000 de euro pentru a întocmi un plan funciar.

El s-a întors astăzi din arest la penitenciarul din localitatea în care tocmai a fost ales primar.

Oprescu, primarul capitalei Absurdistan, are lupoaică, păcat că nu are minte!

Primarul Oprescu s-a remarcat recent prin plasarea pe scările Muzeu­lui de Istorie a unei statui a împăratului Traian, gol pușcă, și ținând în brațe o lupoaică expunându-și sânii. Exact ceea ce ne lipsa nouă, românilor, pe criză.
În The Telegraph apare şi comentariul: „Nu am văzut niciodată nimic mai grotesc, un lup cu un cap de pitbull, ţinut în braţe de un tip care este vizibil jenat de nuditatea sa”.

Presa franceză redă comentariile a doi cititori HotNews.ro, care sunt preluate de altfel si de cotidianul britanic:
[I]”Bah, oameni buni, ala n-are chiloti pe el, dar maidanezului i-au pus fular la git??? Pai e frig sau nu e?”[/I], se intreaba NL
in timp ce I. scrie:
[I]:)) cred ca m-am uitat de 10 ori la poza si nu-mi vine sa cred. Propunere nume: „Bigus Dickus si cainele care leviteaza”[/I]
Alte comentarii savuroase:
[I]”A fost dezvelit primul monument dedicat maidanezilor din România”:
„Titlul original era: ‘Cetatean roman dupa achitarea taxelor si impozitelor'”.[/I]
Un cititor britanic comentează, pe Daily Telegraph: [I]”Lol. What about the statue to the „Unknown European Taxpayer….And His Dog(uninsured).”
[/I]
Excelent comentariul Tiei Şerbănescu:
„Care-o fi mesajul? Împăratul e gol? Fiecare Traian cu Lupeascca lui? Sau homo homini lupoaica est?”

Frateeeeeeeeeeeeeeeeeeee! A-nnebunit lupul sau primarul e bolund?!

Nici bucureştenii nu se lasă!

Colegul nostru forumist Blue are propriile viziuni privind statuia lui Traian. Văd că pe Cruduţa o ţine numai cu mâinile… Cucuveaua spune dacă astea ar fi statuile de la Muzeu, bărbaţii ar rămâne pe scări! Şi nu ca să se uite la împăratul Traian!

Desigur, nici cu PIaţa Universităţii nu mi-e ruşine!
image-2013-08-15-15383756-41-palmier-plastic
Piaţa Universităţii pomi de plastic
––––––––––––––––––––––––––––––

Statuile Olguţei Vasilescu, primăriţă în Absurdistan
Realizate şi aruncate în incinta stadionului “Ion Oblemenco” încă de pe vremea lui Ceauşescu, de unde, imediat după Revoluţie, au fost abandonate pe undeva. Le-a găsit primăriţa Craiovei, Olguţa Vasilescu, şi a dat ordin ca acestea să fie “plantate” chiar deasupra noului pasaj din centrul Craiovei.
În ziua inaugurării, statuile arătau aşa:staatuia Craiova1
Iată cum arătau statuile chiar a doua zi după instalarea lor în central Craiovei:
staatuieCraiova2

Pe o parte, bărbatul avea scris “FCU”, iar femeia “CS”, după numele celor două echipe, Universitatea şi CSU. Pe cealaltă parte, statuile aveau alte inscripţii: bărbatul “PS 97”, adică “Peluza Sud ‘97”, iar femeia “OLGUţA”!

O noapte întreagă, angajaţii primăriei au spălat statuile de vopsea, însă toată lumea aflase deja tărăşenia, cele două fotografii făcînd ravagii pe Internet.

staatuie_4
După numai două zile, speriată de vulgarităţile spuse la adresa ei de către craiovenii care vedeau trei femei şi un bărbat în pielea goală, fără nici un argument estetic, ci, mai degrabă, ca expresie a unei obsesii sexuale, Olguţa Vasilescu a decis să ducă acest circ la paroxism şi a dat ordin ca statuile să fie… îmbrăcate, aşa cum le vedeţi în fotografia de mai jos!

staatuieCraiova3

Capitala Absurdistanului, şcoli cu mai mulţi câini decât elevi în curte!
câini în curtea şcolii

Mai vechi din Prăjeşti, cu dragoste:

De anul viitor, 10 din cele 57 de ulițe din localitatea Prajesti (Bacau) vor fi redenumite, urmand sa poarte numele actualului primar, Eugen Antica.
Hotararea nu este noua, dat fiind ca proiectul a fost aprobat de Consiliul Local inca din 2010, insa primarul asteapta acum rezultatele oficiale ale recensamantului, ca sa puna in aplicare planul.

Primarul a vizitat Parisul şi i s-a pus pata pe piramidele de la Luvru, aşa că primarul a inaugurat o piramida sau, mai bine zis, o cupola rabatabila, inspirata de cea de la Luvru. A ridicat şi el una pe primăria locală , în valoare de 18 miliarde de lei vechi. Şi deşi în sat nu există apă, nici canalizare, primarul a mai făcut şi o grădină Versailles, ca să ţină de urât piramidei.

“In 2004, am vizitat Muzeul Luvrului. La intrare este o piramida care mi-a placut foarte mult si m-am inspirat cu proiectantul cum sa fie si primaria noastra. (…) Am facut ceva sa fie atractiv pentru turisti. Urmeaza canalizarea acum”, a explicat el.
Piramida din Prăjeşti

Din Voluntari, cu dragoste:
Înaltă cât o clădire cu 15 etaje – cu tot cu cruce are 60 metri – dotată cu nu mai puţin de cinci clopote, având în total cinci tone, acţionate „din buton”, un buncăr de 10.000 persoane, „în caz de Doamne Fereşte”, două lifturi, pentru fiecare aripă, iar în jur, un parc de circa trei hectare. Pe scurt, aşa a descris primarul oraşului Voluntari, Florentin Costel Pandele, catedrala din Beverly Hillsul de Ilfov. La subsol va fi amenajată o suprafaţă uriaşă. Două camere frigorifice, un muzeu şi, ca la mall, un spaţiu unde copiii să stea când părinţii sau bunicii sunt la slujbă. Subsolul catedralei poate primi 2.500 de oameni. Megacatedrala va costa 7 milioane de euro pentru a fi gata la roşu – cum ar zice constructorul. La această sumă se mai adaugă alte câteva milioane pentru picturi, când lăcaşul de cult va fi gata.
Catedrala VOluntari

Din Timişoara cu dragoste:
Timişoara, oraş cu datorii de milioane de euro, primăria a cheltuit două miliarde de lei vechi pentru reamenajarea unui părculeţ cu arteziană, gutui japonezi şi gazon din Ungaria.
Apoi, primarul Robu, nu s-a lăsat nici el mai prejos, a adus în Timişoara palmieri…şi 30 de poliţişti care non stop păzesc fiecare palmier.
Palmieri Timişoara
palmieri-Timişoara
palmieri-timisoara-centru-17
.

––––––––––––––––––––––––––––
Premierul Ponta trimite în Parlament proiectul Roşia Montană. Parlamentarul Ponta declară că nu va vota acest proiect. Ministrul Rovana Plumb declară că va da avizul de mediu după votul din Parlament, în funcţie de decizia politică. Copreşedintele USL Crin Antonescu declară că acest proiect ar trebui retras din Parlament sau respins. Apoi PNL declară că nu va vota acest proiect.PSD se declară doar parte a coaliţiei şi declară că nu va vota acest proiect.
Dragii mei, dacă ştiţi vreun politician de Dâmboviţa cinstit şi sănătos mental, vă propun să punem mână de la mână şi să-i ridicăm o statuie.

De pe un banner de la Universitate:
NU VREAU SĂ SPUN COPILULUI MEU CĂ CEA MAI MARE RESURSĂ A ROMÂNIEI ESTE PROSTIA, URMATĂ DE INDIFERENŢĂ!
––––––––––––––––––––––––––––––
Alte atitudini din Absurdistan:
– un absurdistanez a dat foc unui câine
– un alt absurdistanez i-a tăiat capul unui câine
– în Cotroceni sunt afişe: Nu vă scoateţi câinii în stradă, otravă!

Şi iată unul care nu poate iubi animalele: CTP, la Gândul LIVE: Cum să iubeşti un câine?! Poţi să aplici acest verb unui animal? Exceptând, poate…Eu nu cunosc trăirile zoofililor
–––––––––––––––––––––––––––––

Premierul Ponta trimite în Parlament proiectul Roşia Montană. Parlamentarul Ponta declară că nu va vota acest proiect. Ministrul Rovana Plumb declară că va da avizul de mediu după votul din Parlament, în funcţie de decizia politică. Copreşedintele USL Crin Antonescu declară că acest proiect ar trebui retras din Parlament sau respins.
Victor Ponta declară că renunţarea la proiect ne-ar costa două miliarde Eur. Copreşedintele Antonescu este uluit şi declară că nu ştia despre aşa ceva.
Victor Ponta: Decizia corecta era sa lasam Parlamentul sa aiba o dezbatere pe subiectul Rosia Montana. Înainte sau după ce retrageţi proiectul din Parlament?
Crin Antonescu: Inteleg ca daca nu votam proiectul platim 2 miliarde. PSD are o pozitie neclara, duplicitara nu, nu pot sa fac aceasta acuzatie.
Poate să-mi traducă şi mie cineva ce spune Antonescu?

Deci: dacă găsiţi un politician sănătos mental şi coerent, punem mână de la mână să-i ridicăm o statuie.
––––––––––––––––––––––––––––––
Şi ministrul culturii absurdistaneze stă cu curul în două lutre şi suferă de dedublare de personalitate.
Întrebat, vineri, la Cluj, într-o conferinţă de presă, cum va vota în Parlament, în calitate de senator, la proiectul de lege privind Roşia Montană, Daniel Barbu a declarat că, în urmă cu câteva luni, era mai degrabă contra proiectului, dar a fost la faţa locului şi a văzut care este situaţia.
„Eu, în acest moment, sunt într-o situaţie delicată, din punct de vedere tehnic am subscris acordului, am convingerea că pe latura de patrimoniu lucrurile sunt în regulă, niciuna din legile naţionale sau din prevederile internaţionale legate de bunele practici în conservarea patrimoniului nu va fi încălcată, conştiinţa mea e împăcată. Atâta timp cât există o hotărâre a PNL, că partidul votează împotriva acestui proiect, voi vota împotriva acestui proiect. Acum opt luni nu aveam nicio părere despre Roşia Montană, cu onestitate, eram mai degrabă contra, nu cu pasiune, aveam o suspiciune faţă de marile companii internaţionale, dar am fost acolo, am văzut ce e. Dacă acest proiect nu iese, dacă compania pleacă şi nu mai face nimic, avem această sarcină costisitoare să continuăm ce s-a făcut pe bani privaţi sau să facem ce fac arheologii români de o sută de ani, să acoperim cu nisip”, a spus Barbu.

Dle ministru al inculturii, galeriile romane nu se acoperă cu nisip, ele trebuies electrificate şi amenajate pentru a putea intra în circuitul turistic.
De unde vă alege Ponta?!
–––––––––––––––––––––––––––––-
Din Timişoara, cu dragoste:
Ciorile care au invadat parcul din spatele Catedralei Mitropolitane din Timişoara au atras atenţia primarului Nicolae Robu. Daca viceprimarul se gândea să le alunge cu ultrasunete, primarul a venit cu o alta idee: sa le dea anticonceptionale.
Robu nu este la prima lui idee strălucitoare.Liberalul Nicolae Robu, fost rector al Universitatii Politehnice, a mai avut o idee „genială”, interzicând pedalatul pe bicicleta în zonele centrale ale oraşului, deşi a investit ceva bani în amenajarea celor 50 de kilometri de pistă pentru biciclişti. Confruntat cu proteste, Robu a lasat de la el, precizând că ar putea fi vorba numai de orele de vârf, când traficul este mai aglomerat.

…………………………………………………………………………………………………..
Invitație la o cină romantică.
Eu nu aș îndrăzni. O face Vlad Mixich, ministrului Nicolaescu: o cină romantică într-un spital din Craiova.
image-2013-11-18-16052622-0-cina-spital-craiova
In cele doua galeti, colorate intr-un rosu apetisant, se afla ceaiul care urmeaza sa fie servit pacientilor. Maglavais-ul din dreapta are o provenienta incerta si autorul fotografiei nu a indraznit sa-l testeze. Feliile de paine (care nu se vad in imaginea publicata) sunt armonios ordonate intr-un lighean asezat dedesubt.

Fotografia a fost facuta saptamana trecuta intr-un important spital din Craiova, aflat in subordinea directa a Ministerului Sanatatii condus de Eugen Nicolaescu.

Este politicianul care, tot saptamana trecuta, incercand sa-i convinga pe medici si asistenti sa nu intre in greva generala, facea “un apel catre profesionistii din sistemul sanitar sa dea dovada de responsabilitate fata de pacienti si sa nu afecteze, prin actiunile lor, buna functionare a sistemului sanitar”.

Si daca doriti cumva ca, dupa o masa copioasa, sa va spalati pe maini sau sa va relaxati cu o baie fierbinte, puteti alege linistiti din facilitatile prezentate mai jos.

Fotografiile sunt facute de pacienti in spitalele romanesti de stat ale anului 2013.
image-2013-11-18-16052629-0-cada-spital-bucuresti

image-2013-11-18-16052628-0-dus-spital-iasi

………………………………………………………………………………………………….
Cer onoratei sub-comisii din Absurdistan să controleze toate cele 323 credite de peste un milion eur acordate unor persoane fizice în acest an. Și apoi să se facă publică lista cu cei dintre ei care sunt politicieni.
………………………………………………………………………………………………

Premierul de Absurdistan mai vrea o comisie pe creditul Ioanei Băsescu
Declarație de premier:

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că a discutat cu liderii grupurilor parlamentare pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă în „cazul Călăraşi”, deoarece comisia de la Senat are o altă misiune, respectiv analiza activităţii CEC Bank.

„Mi-au spus liderii de grup PSD, şi de la PNL, şi de la PC că lucrează la formarea unei comisii comune. (…) Liderii de grup vor să propună o comisie a Camerei Deputaţilor şi Senatului care să ancheteze activitatea tuturor acelor persoane angajate în instituţiile publice legată de afacerea de la Călăraşi”, a spus Ponta.

„Ceea ce cred e că întreaga afacere Călăraşi în care preşedintele ţării nu ştiu dacă a încălcat vreo lege, e posibil, dar în mod sigur şi-a folosit funcţia pentru interese personale, va face – am întrebat încă o dată acum liderii parlamentari şi de la PSD şi de la PNL şi de la PC – va face obiectul unei comisii comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului, o comisie de anchetă care să reliefeze toate datele şi să le prezinte Parlamentului şi eventual instituţiilor statului”, a spus Ponta.

El a arătat că ancheta de la Senat se ocupă de o „chestie micuţă”.
………………………………………………………………………………………………….
Și uite-așa plătim prostia unui premier și a unor parlamentari care nu știu cum se dau creditele la o bancă. Cele între 700.000- 2,5 milioane Eur sunt aprobate nu de directorul Ghiță sau cum naiba îl cheamă, ci de Comitetul director al băncii, din care fac parte oameni din diferite partide politice, creditele peste 2,5 milioane Eur sunt aprobate de Consiliul de Administrare al băncii. Și nu s-a dat un credit în acest an, ci 323 de credite.
Ce naiba poate pierde CEC-ul la acest credit, când s-a cumpărat un teren cu 50 de bani/mp și peste câteva luni se poate vinde la de trei patru ori prețul acesta!
Cine pierde, noi, pentru că CEC-ul ca bancă este discreditat și pierderile le plătim noi.
Dacă această clasă politică de trei parale chioare și premierul de două parale chioare ar simți românește, ar face tot posibilul ca acum CEC-ul și alte bănci să acorde credite ieftine ca românii (nu mă refer la apartenența etnică) să poată cumpăra cât mai multe terenuri. Prețul pământului este de câteva ori mai mic la noi ca în țările europene, vor veni în câteva luni străinii și vor cumpăra pe nimic. Voi, aleșii neamului trebuia să ajutați populația acestei țări, nu să vă bateți în comisii ca să-l schimbați pe Ghețea (căruia conform contractului îi veți plăti oricum banii din banii noștri).
Eu cred că toate manevrele astea sunt pentru falimentarea CEC-ului, căruia i-ați făcut deja un rău suficient de mare.
Vreți să falimentați CEC-ul fără să vă uitați că e singura bancă românească pe care o mai avem și că toate băncile străine dau credite în țara asta mai mari decât la prima lor filială de dincolo de graniță. Nu vă pasă de România, nu vă pasă de români.
Ce fel de politicieni și ce politică de trei parale faceți voi parlamentarii dacă legea prin care se poate vinde un teren îmi interzice mie ca cetățean român să cumpăr un teren agricol pentru că nu sunt agricultor?! Banii mei, riscul meu, INVESTIȚIA MEA, de ce vă amestecați voi în drepturile mele?!
Nu știți decât să măriți taxe și impozite și să stricați tot ce s-a mai făcut bun în țara asta.
…………………………………………………………………………………………………..
Dacă după cina romantică dl. Nicolaescu, ministrul sănătății, călătorește la Iași cu un copil, să fie liniștit. Spital este, pătuțuri sunt. Iată cum arată:
image-2013-11-20-16057652-0-patut-pentru-copii-spitalul-pediatrie-din-iasi-anul-2013
Pentru anul 2014, guvernul Ponta a prevăzut o creștere totală de 12,5 milioane de euro pentru reparații la spitale și achiziția de aparaturaâă medicală. Doar reabilitarea acoperișului și a instalațiilor Spitalului pentru Copii din Iași va costa 12,5 milioane de euro. Deci cum vor fi împărțiți banii?

………………………………………………………………………………………………..
Din Absurdistan, cu dragoste și bucurie: USL găsește și pune omul potrivit, la locul potrivit.

Cu Bastonul prin cultura de animale
Valentin Iovan, personificarea culturii românești contemporane.
De la mazilirea lui Horia Patapievici de la ICR, pe acolo se întâmplă numai lucruri dubioase. Pe bune, la o privire mai atenta evenimentele de acolo par a fi o combinație bizară de Zona Crepusculară cu Ferma Animalelor. Avem așa: în primul rând numirea lui Valentin Iovan, fost angajat al Direcției Sanitar-Veterinare Dolj în funcția de secretar adjunct al ICR. Vă veți întreba, evident, ce treabă are sula cu prefectura. Sau, mai corect spus, vaca, porcul și oaia cu literatura ori filmul românesc. Păi are, dragilor, nu zicea antemergătorul actualului șef al ICR că trebuie să ne preocupăm și de alte chestii, precum teoreme ori calorifere? Și, plecând de la această premisa, animalele n-au și ele cultura lor? Dacă nu sunteți de acord cu această afirmație înseamnă cu nu sunteți cu adevărat români, pentru că tuturor românilor le place Miorița, iar Miorița e despre oi. Șah-mat, scepticilor!

Cum la ICR se pare că o bubă nu vine niciodată singură, candidatul pentru funcția de director adjunct al ICR Viena este o altă persoană fără de care cultura română n-ar fi putut progresa. Mihaela Baston-Ciobanu pe numele ei (probabil fără nicio legătură cu colegul ei secretar adjunct de mai devreme) vrea la Viena (cine n-ar vrea!) doar că în CV a trecut că are cunoștințe elementare de limba germană. Forțând puțin comparația, asta-i ca și cum aș lucra la Centrala nucleară de la Cernavodă și aș crede că uraniul este o prăjitură. În fine, s-o lăsăm pe Mihaela să răspundă criticilor ei, care nu înțeleg că ea, din modestie, n-a zis că-i țais în limba lui Goethe: “Nu cred că este o problemă faptul că în CV, momentan, nivelul de limbă germană apare la acel nivel. Am studiat în cadrul Universităţii două semestre limba germană, dar şi pe cont propriu. Am reluat de curând studiul limbii germane şi evaluarea din CV este o autoevaluare care a pornit şi din modestia mea.”(sursa) Ați terminat de citit? Bun. Atunci gândiți-vă în timpul care v-a mai rămas din această zi că această ființă va fi plătită din bani publici să o ardă cultural pe la Schönbrunn.

Sursa:http://www.academiacatavencu.info/po…istractie.html
__________________
Declarație de purtător de cuvânt al guvernului din Absurdistan:
„Ce se poate interpreta din seara asta? Simplu: Speriat, incoerent şi matrafoxat. În disperarea sa, ca un lame duck pe cale să termine sceneta, şi-a făcut curaj cu încă cincizeci de cinci sute şi a ieşit să acopere spaţiul mediatic. “Garcon! Încă un carton la domnu’, să mai citesc aici la ziariştii care nu au economişti în redacţii”. Cu mare părere de rău, cineva trebuie să constate că regele e gol. Pardon, că preşedintele e beat. Nu numai de putere. În seara asta, Preşedintele României se încurcă în asemenea hal în limbă încât concluzia e indubitabilă: îi e frică. Şi pentru a-şi învinge frica, şi pentru a încerca să acopere cu zgomot, s-a matrafoxat. Garcon, încă un carton la domnu’. Îşi face curaj să respingă bugetul României, să blocheze o ţară întreagă. Garcon, încă un carton la domnu’. Alcoolul dictează: După dînsul, potopul! Stai, că-l trimite şi la Curtea Constituţională. Nici n-a aşteptat să vină concluzia de la Parlament că ştie deja că se va pune contra până la capăt. Garcon, încă un buget la domnu’..”, a afirmat Palada, în postarea sa pe Facebook.
……………………………………………………………………………………………….
Știri din capitala Absurdistanului. „Dorel” reabilitează Piaţa Muncii. Sau:
Trotuare asfaltate de două ori, borduri schimbate fără rost şi spaţii verzi distruse. Aşa se lucrează la un proiect care costă 100 de milioane de lei. Un cititor a surprins imagini inedite. Dacă vă uitați mai atent la poză, Dorel a uitat o bancă în mijlocul trotuarului și un stâlp în locul de parcare. Dorele, vrei să ajungi primar?!
banca și stâlpul uitate
………………………………………………………………………………………………..
Primari din Absurdistan și ideile lor
După ce guvernul a introdus taxa pe stâlp, piscină şi parcare, edilii din România nu s-au lăsat mai prejos, ci au vrut să demonstreze că şi ei au o imaginaţie la fel de diabolică, ba chiar macabră. Astfel, viceprimarul PNL de Târgu Mureş, doamna Ionela Ciotlăuş, a anunţat astăzi propunerile de taxe pentru 2014, propuneri printre care, la loc de cinste, se află taxa pe înmormântare, în valoare de 30 de lei.

Dar morţii să nu răsufle uşuraţi şi nici să nu se bucure, întrucât nu scapă doar cu atât: la taxa pe care o vor plăti din simplul motiv că n-au fost suficient de deştepţi să crape mai repede, se adaugă taxa de păstrare, timp de trei zile, a sicriului la capelă, care se măreşte de la 28 la 50 de lei, taxa pe apa necesară ramei mormântului – mărită de la 12 la 20 de lei şi pentru execuţia criptei – de la 15 la 30 de lei şi chiar şi taxa pe ocuparea parţială a domeniului public, prin depozitarea materialelor de construcţie – de la 6 la 60 de lei pe metru pătrat pe zi.
Sursa: http://www.academiacatavencu.info/actualitate/primarii-ti-pun-taxe-trasnite.html

Încă o dată, felicitări alegătorilor USL. Ca și guvernanților din ultimii 23 de ani. Am ajuns un stat fără industrie și fără agricultură. Datorii nu aveam, acuma avem! Am ajuns un stat de asistați social, un särac care și-a vindut industria și nu si-a dezvoltat nici agricultura și turismul și care nu mai are altä șansä de supraviețuire decât prin inventarea a fel si fel de biruri și taxe. Stăm pe 30% din apele minerale ale Europei și în loc să profităm de asta, vom injecta în subsol substanțe cancerigene ca să scoatem gaze de șist exact la Băile Felix, singura stațiune românească cunoscută afară…
Cât a fost ocărât Rațiu care vroia sä restructureze industria din Romania. Spunea säracul cä : Nu prin privatizarea restaurantelor și a barurilor vin dolarii, ci prin privatizarea marii industrii.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Şeful Gărzii de Mediu din Delta Dunării a fost prins cu circa 50 kilograme de peşte braconat, printre care şi sturion.
Oare ce pedeapsă merită, așa încât altor șefi să le piară cheful de a mai fura de la locul de muncă?
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Vrea să legalizeze șpaga

Absurdistanezul Gheorghe Bunea Stancu (58 de ani) este de părere că, dacă iniţiativa sa ar fi adoptată, bolnavii n-ar mai trebui să se chinuie să facă rost de plicuri pe care să le umple şi apoi, fâstâciţi, să le plaseze în buzunarele medicilor care îi tratează. Desigur, după mintea dumnealui plicul e mai scump decât șpaga în sine!
Pentru ca acest gest să nu mai fie ruşinos nici de o parte, nici de alta, bolnavul ar urma să lase atenţia direct la casieria spitalului. În acest fel, ar avea de câştigat şi unitatea medicală, care ar lua 20% din bani, şi doctorul. Deci de rușinea pacientului îi pasă domnunului Președinte al Consiliului Județean Brăila.

Chiar dacă cei mai mulţi brăileni s-au îngrozit şi deja se gândesc că ar putea ajunge în situaţia în care să plătească şi şpaga cu chitanţă, şi pe cea neoficială, iar medicii spun că o măsură mai bună ar fi să li se mărească salariile, Stancu afirmă că a înaintat propunerea la Ministerul Sănătăţii şi aşteaptă un răspuns.
Ministerul Sănătății, un consult la psihiatru pentru dl. prședinte de consiliu județean se poate?
………………………………………………………………………………………………..
Ca orice tara care se respecta, Absurdistanul are si el campioniii lui. Sa vedem cine sunt campionii incontestabili ai furaciunilor.
Asa cum era de asteptat, TARA HOTILOR SI PRADUITORILOR nu putea fi in alta parte decat acolo unde au fost votati Ponta si Dragnea.
Din cei 62 de primari penali 22 sunt din Gorj,16 din Teleormanul lui Dragnea, omul care aduce mortii la vot.

Asistatii socialii din judetele amintite ,FRUNTASE IN CLASAMENTUL FURACIUNILOR, din punct de vedere numeric, sunt mult peste media altor judete. incasarile insa sunt f.f. mici
Nu intamplator, Ponta si Dragnea, bugetari de-o viata, au averi pe care intr-o tara cu legi, le-ar fi facut in cel putin 10 generatii.
…………………………………………………………………………………………………….

Ministerul Transporturilor din Absurdistan a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de urgență pentru completarea Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere. Prin aceasta inițiativă, executivul propune amenzi între 1.000 si 5.000 de lei pentru șoferii care transportă autostopiști.
Asta în timp ce transportatorii autorizaţi (cursele de microbuze) nu dau bilete şi, deci, nu plătesc statului impozitele datorate din activitatea de bază. Dacă soliciţi bilet, şoferii îţi râd în nas şi îţi oferă un teanc întreg – nu le pasă, jocurile sunt făcute.
Ministrul transporturilor vrea adică să duc eu în mașina mea pe cine hotărăște el. Frate, e mașina mea sau mașina ta?! Mă întâlnesc cu niște prieteni la Mall, la gară, pe un aeroport și-i duc acasă, hopa amenda!
Doamne păzește să mai ai și milă de vreun amărât care stă în ploaie pe marginea străzii, bătrân și zgribulit, sau chiar bolnav.
Devine Absurdistanul prima țară în care să fie ilegal autostopul? Și în care hotărăște guvernul pe cine duc eu cu mașina personală?!
Propun ministrului Transporturilor să ne întocmească mai întâi niște carnete speciale, în care să ne putem trece soții, copiii, părinții, prietenii, colegii de serviciu, cunoștințele.
Desigur, să iei un zgribulit înfometat de pe stradă și să-l ajuți să ajungă acasă fără să-l coste nimic este un lucru prea greu de înțeles pentru un ministru care lansează o astfel de aberație demnă de Absurdistan..

Trecând peste absurditatea unei astfel de măsuri, nu este ea o îngrădire a drepturilor și a libertăților mele ca cetățean care îmi plătesc corect benzina, taxele și impozitele? Adică eu hotărăsc să iau cu mine în concediu o familie, niște vecini care merg în aceeași localitate și cu asta încalc o lege?! Sau duc un copil bolnav la spital pentru că părinții lui nu au mașină, sau câte alte exemple. Sau în drum spre serviciu mai iau trei colegi de pe traseu, pentru că știu că nu au mașină și oricum am loc în a mea. Sau călătoresc spre o mînăstire și iau câțiva pelerini în mașină, să-i ajut, facerea de bine devine un fapt de amendat cu 5.000 lei în țara asta?! Devenim pasibili de amendă dacă ne ajutăm semenii?! Ce faceți din România, nesimțiții națiunii?!
Nu mai întreb cum demostrează polițistul că cineva a dat bani și cineva i-a luat, cred că nu se va ajunge aici, oamenii vor sări la bătaie, deja este prea mult!

………………………………………………………………………………………………..
Să facem cunoștință cu cetățeni din Absurdistan.Buletin identitate1

Buletin identitate2

Buletin identitate3

buletin identitate4

Buletin identitate5

Buletin identitate6,

Buletin identitate7

Buletin identitate8

Buletin identitate9
……………………………………………………………………………………………….
Urări pentru noul an, cu dragoste din Absurdistan.
Vanchelie care este vă felicită cu ocazia noului an
…………………………………………………………………………………………………
Vorbește un deputat de Absurdistan, GHEORGHE COMAN – arestat pentru fapte de corupţie, fiind acuzat că a primit bani şi o sticlă de whisky în schimbul menţinerii în funcţie a unui şef din DSVSA Buzău – a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie,

„Pă mine ce să mă ia? Ce ce să mă ia? Cu trei mii de lei, mă? Da ce? M-a prins, mă? E demenţi la cap, mă! Pi ce? Io stau să iau trei mii de lei? Doamne Maica Domnului! (n.o. – înjură) Io iau trei mii de lei de la un… Ce dracu, mă? Suntem oameni serioşi, mă (râde)”, reiese din interceptările depuse la dosar de procurorii DNA.

Chiar dacă în faţa organelor de anchetă, deputatul Coman nu a recunoscut că a încercat să fugă de anchetatori, totuşi într-o discuţie telefonică, ulterioară flagrantului, el a afirmă că a plecat în momentul în care procurorii au încercat să-l ridice.

„(…) Am parcat maşina undeva, înţelegi? Ei au venit peste mine să-mi dea m, nu ştiu, nu ştiu ce. Io am şi Bă, plecaţi, mă-n p, de-aicea! Io am dat cu spatele şi-am plecat! Punct! Asta s-a-ntâmplat. Că-ţi dai seama că, dacă io luam sau dacă-mi dădea, era belea! Înţelegi? Aia-i problema!… La mine la BUZĂU io ţi-am spus c-am intrat într-un joc, care nu trebuia să intru. Ţi-o spun io!”, a spus Coman, într-o discuţie telefonică, interceptată de procurorii DNA.
Mai apoi, Coman detaliază modul în care s-au petrecut faptele şi punctează faptul că era cu „Merţul” şi nu ar fi putut fi prins de oamenii legii.

„GHEORGHE COMAN: Aşa. Şi mă duc în magazinu ăla, iau sticlele, iau apa ce iau, mă sui în maşină şi a venit el. Înţelegi? A apărut el! El a apărut acoalea în parcare unde era, cu DNA-ul, cu… Şi să dă jos la mine, adică eram şi io jos un pic aşa, Ia mă ăştia că-ţi trebuie, că ai şi tu acuma nu ştiu ce cheltuieli… Mă, ce vorbeşti tu cu mine, cu… Ce… Hai înnumără-i! El, ştii? Bă (n.o. – înjură)
Gabi:…
Coman Gheorghe:
Când am văzut, io m-am suit în maşină şi am plecat. I-a aruncat pă capotă aşa, ştii? Şi io când am văzut că i-a aruncat pă capotă…Gabi: Cu ce maşină erai? Cu S-ul? Cu ce erai?Coman Gheorghe: Cu Merţul… Da, cu Merţul. Bă, când am apăsat o dată pă acceleraţie… Pi ce să mă prindă cineva pe mine? Da nu avea de ce! Am plecat, am parcat la unde trebuia să aşa…”, potrivit interceptărilor prezente în rechizitoriul de trimitere în judecată a deputatului.

„Gabi: Eşti! Într-adevăr eşti şmecher! Ce? Eşti pă variantă?
Coman Gheorghe: Zi tu! Şi mă sună, cică nu vrei să ne-ntâlnim? Io-l ştiu p-ăsta de patru ani zile! Cică nu vrei să ne întâlnim? Hai, mă! Să ne întâlnim, da. Şi el vrea să-mi facă un flagrant, într-un loc, la un Rompetrol, ştii?Gabi: Da!Coman Gheorghe: Şi io-s t… că nu mă feresc de tine! Şi m-am dus, pac-ţac, el tot m-a… după aia mă sună: Hai dom’vi la Rom… Nu viu, mă, la Rompetrol, că am treabă. Acuma am venit de Parlament, îmi iau două sticle de vin… Uite chiar sunt în magazin şi o apă minerală şi mă duc la fu..t, că nu ştie nevastă-mea că am ajuns în oraş. Înţelegi?Gabi:.. dă-l dracu de hoţ!”, potrivit actului de sesizare a instanţei.

Groaznică nedumerire: S-a fu..t sau nu distinsul domn deputat?! O fi aflat nevastă-sa sau nu? Că România întreagă a aflat.
…………………………………………………………………………………………………..

Nu-i bolund numai primarul general, de aproape îl urmează primarul sector.5. Robet NEgoiță.
Luaţi exemplul bulevardului Unirii, din Bucureşti. De vreo câteva luni Primăria lui Robert Negoiţă, din Sectorul 3, desfăşoară aici un asalt susţinut împotriva spaţiului verde, a arborilor, a trotuarelor şi a locurilor de parcare. Trotuarele sunt pavate cu zeci de mii de metri pătraţi de piatră – va fi un infern la vară să treci pe aici – copacii sunt încastraţi în pătrăţele minuscule, acoperite cu pietriş lipit cu un soi de lac – toţi se vor usca până la sfârşitul anului – locurile de parcare sunt mărginite de borduri de beton sau piramide de piatră de jumătate de metru înălţime, exact cât trebuie ca să-ţi înfunzi bara de protecţie în ele.
Și cireașa de pe tort:
pergola-mov.jpgNegoiță sector 3

…………………………………………………………………………………….
Din zone inundate, cu dragoste. Barca a luat-o Ponta pentru el.

Băsescu la inudații

…………………………………………………………………………………………………
Reporter tsunami55 transmite:

„Din această dilemă…” – cum ieșim?
Parlament, iunie 2010, moțiune de cenzură, dl. Gabriel Oprea, discurs:
„Este prima oara cand vorbesc despre Victor Ponta, i-am dus copilul la biserica cu toate ca Victor Ponta nu are niciun Dumnezeu. Am plecat din PSD si de la conducerea Ministerului de Interne pentru ca am refuzat sa aduc crima organizata in Guvern si stie bine acest lucru Victor Ponta”. (Camelia Badea – Oprea: I-am dus copilul la biserica, cu toate ca Ponta nu are niciun Dumnezeu – știri.rol.ro)

Romexpo, aprilie 2014, europarlamentare, dl. Gabriel Oprea, discurs:
„Tocmai din acest motiv [!?…] cred că Victor Ponta are obligația să ajungă președintele României pentru ca România să aibă parte de o adevărată schimbare, una clară, ireversibilă și absolut necesară pentru întreaga societate românească…”(AGERPRES)

Să mai spună cineva că nu trăim în Absurdistan.
…………………………………………………………………………………………………..
breaking news România

A.B.S.A News anunță că un submarin de buzunar împins de scafandri de la ISU și Jandarmerie a fost zărit pe râul Motru la confluența cu Coșustea. Victor Viorel Ponta nu a fost încă văzut în județul Mehedinți.
………………………………………………………………………………………………….
Breaking news

Reuniune de urgență la Ministerul Transporturilor. Șova a cerut să se ia toate măsurile necesare pentru ca autostrăzile desenate de Ponta să nu fie inundate. Harta a fost pusă la loc sigur alături de contractul Bechtel. Concomitent cu această masură, PSD Cluj a pus la adăpost de inundații panourile cu kilometrii inexistenți care erau afișati la intrarea în orasul Cluj!
…………………………………………………………………………………………………
Aflam ca Mitocanul Misogin Ponta va efectua o vizita în judetele afectate de inundatii acum când apa a început sa se retraga deoarece era prea periculos sa fie plimbat cu barca prin apa de 50 de cm . Nu se stie niciodata cum se împiedica subofiterii ISU si ajunge Mitomanul la apa .
………………………………………………………………………………………………….
No comment
banc
………………………………………………………………………………………………….

16 ştiri din presa românească din anul 2040

• Cioacă adus din nou la Parchet pentru audieri. Fostul poliţist Cristian Cioacă, acum în vârstă de 72 de ani, a fost ridicat de procurori din camera sa de la azilul de bătrâni din Braşov în care locuieşte în prezent;

• Proteste împotriva deciziei primarului Capitalei Sorin Oprescu jr. de a demola o clădire de birouri monument istoric din 2013 pentru a o înlocui cu o hală de carne;

• Un angajat al Jurnalului Naţional şi-a primit salariul. Din păcate, nu poate să meargă să şi-l ridice pentru că locuieşte în Drumul Taberei şi metroul nu e gata;

• Inna nu scapă de ghinion! În deschiderea ediţiei nr. 78 a festivalului de la Mamaia, vedeta s-a împiedicat de sfârcul care îi ieşise, obraznic, din sutien;

• Chiricheş nu exclude un transfer la un club de top din afară;

• Patriarhul Manuel a oficiat astăzi sanctificarea Elodiei;

• Antrenorul Adi Mutu, dat afară de la clubul din Dubai;

• România a extins acordul cu FMI: “Mai avem puţin şi ieşim din criză”;

• Radu Beligan stă de vorbă cu Metropotam: “Sunt nemulţumit că actorii în floarea vârstei sunt neglijaţi de teatrele mari”;

• Românii sunt răpiţi de gustul senzaţional! Şaormăria lui Hayssam a depăşit Dristor la încasări;

• McDonalds acceptă propunerea Dristor, fuziunea va avea loc, noua companie se va numi McDristor;

• România încă aşteaptă avioanele F16 promise de portughezi. Aceştia dau vina pe Poşta Română;

• Guvernul a decis ca în Ilfov să se acorde două puncte din oficiu la BAC;

• Cristi Minculescu se simte excelent, după ce a primit al optulea ficat din carieră;

• Mazăre, îngropat azi. Carul alegoric mortuar a traversat staţiunea de suflet a fostului primar;

• Robotul Curiosity are din nou probleme cu ţiganii marţieni care îi fură capacele de la roţi.

Și comentariile cititorilor

Varză… Varză… 16-05-2014 16:16
Patronul Stelei declara pentru cele 30 de televiziuni adunate in fata palatului sau: „hehehe, eu sunt Razboinicul Luminii si la anul o sa castig Shampions Lig!”

+2 # rifà din cart 16-05-2014 20:59
Astazi se sarbatoresc 20 de ani de la disparitia fotbalului romanesc. panseluta panseluta anunta ca, desi Steaua nu mai exista, Regecampf poate aduce lotul de ciobani care ii pasc turmele, la un nivel competitiv pentru noul sezon de Champions League .

+64 # ciucurel 16-05-2014 16:29
Victor Ponta a fost reales in functia de premier si presedinte al Romaniei.Promite ca e la ultimul mandat si ca a sosit timpul sa-i lasa si pe cei din generatia tanara!

+53 # Andrei 16-05-2014 20:37
Mai degraba, Victor Ponta s-a impuscat in gat in incercarea de a scapa de parnaie

+12 # vale 17-05-2014 14:00
Cine a fost Victor Ponta??

+105 # un galatean 16-05-2014 17:31
Oficial, Braila a fost alipita la Somalia in urma unui referendum desfasurat la Galati.

+92 # Peeetric 16-05-2014 18:20
Antena 3 da vina pe Basescu pentru moartea lui Mazare si demiterea lui Adi Mutu.De asemenea,Ion Iliescu devine ambasadorul Romaniei in S.U.A.

+125 # marcelp55 16-05-2014 18:20
Si Florin Piersic? A terminat ce avea de spus?

-16 # Ion Iliescu 16-05-2014 18:21
Ati uitat de iubitul si totodata actualul vostru presedinte, cel care v-a adus democratia. Ne vedem in viitorul apropiat, iar daca ma insel va garantez asta intr-un viitor nu foarte indepartat, doar 2000 de ani

+9 # Sofronie 16-05-2014 18:34
Mihai Traistariu a fost numit, pentru al patrulea mandat consecutiv, ambasadorul minoritatii gay din Romania. Cu acesta ocazie sotul sau, Fuego, a recunoscut presei ca operatia de transplant de par a lui Mihai a reusit, oprind astfel specultiile rautaciose din mass-media.

+96 # vadim cel groaznic 16-05-2014 18:37
Vadim Tudor castiga detasat alegerile din UNGARIA

+86 # Gulie 16-05-2014 18:41
Mega Image depaseste numarul bisericilor din Romania

+26 # golan 16-05-2014 20:10
dar la limita, competitia ramane stransa si patriarhul manuel a ordonat ca in gradina fiecarei biserici sa se mai faca inca una, mai mica, de cartier.

+3 # Gugulie 17-05-2014 00:09
Si-or sa faca un Mega Image mare, Supermarketul Neamului pe nume.

+29 # Alexandru 16-05-2014 18:54
In capitala Ucrainei, Moscova, o mana de betivi si cateva curve imbracate cu blanuri in miezul verii scandeaza pentru autonomia tinutui rus. Nu ii baga nimeni in seama.

+18 # menTosane 16-05-2014 19:05
Cuplul Prigoana-Bahmuteanu a inceput pregatirile pentru cea de-a douasprezecea nunta. Ambii insuratei inca mai spera sa fie si ultima.

+45 # menTosane 16-05-2014 19:11
Martie 2040. Descoperire uluitoare in vestul tarii. Un judet disparut de mai multe decenii a reaparut pe harta tarii. Cele 4 persoane gasite sustin ca ar fi vorba de legendarul judet Salaj.

+30 # daddy23 16-05-2014 19:27
dinamo pierde din nou calificarea în grupele champions league :))

+13 # burlan 16-05-2014 19:34
Bianca Dragusanu si-a reinoit abonamentul pe ruta Bucuresti-Paris si este fericita cu cei patru soti si trei amanti.
in 2040 ii va expira garantia la ventile
Statuia lui Băsescu veghează-n continuare…

+7 # luleaua neagra 16-05-2014 19:57
„In contextul semnarii Actului de capitulare neconditionata a RUSIEI,dupa sangerosul si nimicitorul conflict romano-rus(2014-2040)sunt asteptati la STREHAIA inalti diplomati politici si militari!Taraf Tv,Mynele TV si Favorit vor transmite in direct grandiosul eveniment!!!”

+26 # Paraipan 16-05-2014 20:10
România participă la Campionatul Mondial de Fotbal din Islanda (deh – încălzirea globală!), ca invitat, pentru meciul de deschidere. Va juca împotriva unei echipe formate dintr-o familie de 11 bărbaţi olandezi, căsătoriţi în grup. Piţurcă se aşteaptă la un meci greu.

+20 # cefere 16-05-2014 20:23
trenul regio 5204 de pe ruta oltenita – bucuresti a fost anuntat cu o intarziere de inca 40 de ani

+13 # Liviu 16-05-2014 21:53
Viorel Lis a cumparat lantul de farmacii Dona pe care le vrea transformate in Pakanele Butique.
Au inceput lucrarile la A4, Bucuresti, in lungime totala de 2,5km, autostrada care leaga Cartierul Balta Alba de Cartierul Titan!
Dead line: 5 ani, cu ajutorul lui Dzeu!
Incepe constructia celei de-a 4 a catedrale a Mantuirii Neamului.
A venit iarna. Autoritatile luate prin surprindere.
Totusi, avem cele mai putine autostrazi inzapezite din U.E.
Doar 3…
Romania acorda un ajutor nerambursabil statelor unite in valoare de 500.000.0000$
Astazi cursul BNR a ajuns la:
1leu= 12,434€
panseluta panseluta ii acorda gratierea lui Traian Basescu.

+9 # Maverick 16-05-2014 22:09
Cunoscutul browser Firefox a lansat versiunea 2415

+10 # X 16-05-2014 22:51
steaua sarbatoreste 54 de ani de la castigarea cupei campionior europeni

+1 # atentielaneatentie 16-05-2014 23:06
Pro Tv s-a desfiinţat,Prima TV a devenit cea mai urmărită televiziune din România,iar Antena 1 i-a devenit rival de panseluţos ce este

+7 # ghobi 16-05-2014 23:45
Antena 3 si RTV si-au deschis studio la Moscove si DD transmite de pe Marte

+7 # dan 16-05-2014 23:35
PrPresedintele in exercitiu a Romaniei, Ion Iliescu a semnat decretul de gratiere a lui Adrian Nastase.

+4 # ghobi 16-05-2014 23:43
TNR castiga premiul Pulitzer si este nominalizat la premiul Nobel pentru comedie

+8 # Academicianul 17-05-2014 00:45
Dan Sova neaga existenta viitorului.

+2 # luci 17-05-2014 02:37
Procentul de stelisti de mici a ajuns la 102% din popanselutatia tarii

+4 # Alexandru 17-05-2014 08:14
In cinstea lui Sova se ridica, in sfarsit, o statuie.
Se numeste „Monument de prostie”

+3 # ovilieb 17-05-2014 12:37
Paula Seling a luat Eurovisionul dupa ce Conchita a murit in accident de masina cu doua zile inainte de concurs. Ultimele 26 de editii au fost casigate de austriaca austiac cu nume de mexican.
Jucatorii de la Rapid inca mai spera sa fie platiti.

0 # Victorius Poanta 17-05-2014 14:57
Doua puncte in plus la Bac? Ce naiba, vreti sa pice toti?
O sa le dam 6 puncte din oficiu, si nici asa nu e sigur ca o sa ia prea multi Bac-ul.
Oricum nu conteaza, tara are nevoie de barmani si tinichigii, nu de filosofi! Eventual daca totusi studiaza, sa ajunga la dottorat numai prin copy/paste!

+3 # tu 17-05-2014 17:32
Eclipsa totala de soare ! Din pacate aceasta va fi vizibila doar pe teritoriul Moldovei,Dobrogei si Munteniei …Oana Roman trecea

+4 # Televizorul 17-05-2014 17:40
Se pare ca dupa eurovisionul din 2014 multi barbati bolnavi mintali, si-au schimbat sexul.

0 # cetateanul 18-05-2014 02:36
Traian Basescu trece peste al 17-lea referendum de demitere si trebuie sa mai asteptam 1 an pana la alegerile prezidentiale, poate scapam de el.

0 # OVILIEB 18-05-2014 11:43
Dupa 26 de ani BUG Mafia s-au trezit din betie dupa rezervele de palinca ce le-au luat la forza zu 2014 s-au terminat ei fiind platiti in bidoane de 20 l de palinca de Ardeal .

0 # supernam 18-05-2014 12:14
tnr isi muta sediul in Catedrala Mantuirii Neamului la decizia patriarhului Daniel, patronul tnr

0 # andy 18-05-2014 13:09
saptamana viitoare se va judeca contestatia la licitatia pentru tronsonul Comarnic-Brasov

Sursa: http://www.timesnewroman.ro/life-death/12408-16-stiri-din-presa-romaneasca-din-anul-2040
………………………………………………………………………………………………….
birou în stradă

Conflictul politic a luat o turnură comică în Botoşani. Noua majoritate PNL-PDL a votat în Consiliul Local ca viceprimarul PSD să fie demis şi înlocuit de un membru PDL. PSD nu s-a lăsat însă, iar noul viceprimar s-a văzut nevoit să îşi instaleze biroul în stradă.
O măsuţă de lemn, două scaune, o rolă de scotch, un pix şi, musai, foaia pe care scrie numele şi funcţia. Aşa şi-a organizat biroul membrul PDL care a fost votat de Consiliul Local ca viceprimar.
A primit, pe trotuar, oameni în audienţă, care şi-au spus păsul. Iar el a promis că va studia toate cererile. Printre ele, probleme cu iluminatul public, mobilierul stradal şi asfaltul de pe unele străzi.
Însă primarul nu este deloc de acord cu schimbarea viceprimarului aflat în funcţie. Mai mult, el spune că până când democrat-liberalul va putea prelua fotoliul de viceprimar trebuie parcurşi mai mulţi paşi. Prefectura trebuie să valideze decizia, însă, la rândul său, prefectul aşteaptă decizia unei instanţe.
Prefectul judeţului spune că noul viceprimar nu-şi poate lua funcţia în primire, pentru că votul din Consiliul Local care a stabilit schimbarea a fost ilegal.

………………………………………………………………………………………………….
Zi de vot în Absurdistan.
Ea a votat, dreapta!
ea votează.jpg2

În Absurdistan, la vot, mai sunt și nedumeriri și nedumeriți:

tuvă-n gură se scrie separat sau despărțit
…………………………………………………………………………………………………..
Reporterii Kamikaze transmit:
Unui alegător din Teleorman i s-a anulat votul după ce nu a putut dovedi cu acte că e mort.

Pentru că la ei încă nu s-a auzit de Ion Iliescu, locuitorii unui sat din Botoșani vor vota toți cu Mihai Viteazul.

În mai multe orașe, PSD a pus în circulație autobuze electorale pe care scrie “Se retrage la Moscova”.

Și exit poll Kamikaze:
Kamikaze exit pool
…………………………………………………………………………………………………….
Gata cu alegerile în Absurdistan, lăsăm deoparte întrebările hamletiene legate de nunta cu năbădăi dintre SRL BLAGA și SRL ANTONESCU.
Mergem la nuntă, în Caracal. Caracal de Absurdistan. Le urăm mirilor CASĂ DE PIATRĂ!
Tinerelor domnișoare sfioase și neinformate: nu se mai poartă puțin mov, sau ceva nou, ceva vechi și ceva de împrumut. La Caracal se poartă chiloți negri.

Nuntă la Caracal1
Nuntă la caracal2
Nuntă la caracal3
…………………………………………………………………………………………………….

Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui Alexandru-Adrian Sovar, cercetat pentru luare de mită, furt calificat și dare de mită. Potrivit procurorilor anti-corupție, Alexandru-Adrian Sovar a primit mită, în iulie 2013, 600 de dolari de la o persoana cercetată penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice, sub influența băuturilor alcoolice, pentru a o ajuta să obțină o soluție favorabilă în dosarul penal. Procurorii DNA mai arată că, pe 14 mai 2014, Sovar Alexandru-Adrian, în timpul unui dialog înregistrat ambiental în cauză, a luat ceasul de mâna deținut de denunțător și a refuzat să-l restituie.
Cine este Alexandru-Adrian Sovar, furătorul de ceas? Păi nimeni altul decât seful Poliției Orașului Pantelimon din județul Ilfov, Absurdistan!
…………………………………………………………………………………………………….
O fi Dorel plecat la muncă în Belarus, sau are și Belarusul Dorelii ei?! Iată-l pe Dorel de Belarus, doborând un turn de apă… cu drujba!

…………………………………………………………………………………………………….
Competiție pe rupte la șefia PMP.

Candidatul la șefia PMP Daniel Petru Funeriu declară: Domnilor, mi se rupe de PMP, pe mine mă interesează interesul și viitorul României.
Contracandidatul Elena Udrea și câștigătoarea șefiei PMP, declară că dânsei nu i se rupe nici de PMP și nici de România.

Observăm că a fost ales candidatul cu piesa cea mai rezistentă…, nu se rupe, domnule!
…………………………………………………………………………………………………….
Stimați călători,
Legați-vă centurile de siguranță, aterizăm în Absurdistan. Pentru mai multă siguranță, în cazul în care nu reușim o aterizare pe aeroport, fiți liniștiți, aeronava este dotată cu un vânător. Spre deosebire de cei răniți în accidentul din Apuseni, avem cine să ne găsească urgent!

padurar_in_avion

Câteva localități pe care merită să le vizitați. Măcar pentru nume!

Localități din Absurdistan, Fututa

Multe din localitatile din Moldova au fost denumite dupa intemeietorul localitatii, care de cele mai multe ori avea un nume ciudat sau chiar o porecla bizara. Astfel au aparut localitati precum Brosteni, Caciulata, iepureni sau Gaureni.
Nume ciudate se intalnesc nu numai in Moldova, ci in toata tara, potrivit unknownsecrets.wordpress.com. Mai jos aveti alte localitati cu nume ciudate, precum si unde sunt localizate.

1. Capatana Porcului(Brasov)

2. Amarastenii de Sus (Dolj)

3. Craciunelu de Jos (Alba)

4. Spermezeu (Bistrita-Nasaud)

5. Mirosi (Arges)

6. Labasint (Arad)

7. Mierlestii de Sus (Olt)

8. Cacacioasa (Valcea)

9. Partestii de Jos (Suceava)

10. Maciuca (Valcea)

11. Madulari (Valcea)

12. Urlati (Prahova)

13. Baicoi (Prahova)

14. Buda (Ilfov)

15. Fierbinti (Ialomita)

16. Iepureni (Iasi)

17. Fundatura (Cluj)

18. Tetcoiu(Dambovita)

19. Cioara de sus (Alba)

20. Cotofenii din dos (Dolj)

21. Capruta (Arad)

22. Prajesti (Neamt)

23. Belis (Cluj)

24. Calu (Neamt)

25. Iapa (Maramures)

26. Afumati (Ilfov)

27. Toporu (Giurgiu)

28. Varsatura (Braila)

29. Cumparatura (Suceava)

30. Jena (Timis)

31. Jupa (Caras-Severin)

32. Ciuperceni (Gorj)

33. Cocosesti (Alba)

34. Sculeni (Iasi)

35. Cacaina (Vaslui )

36. Sacu (Caras-Severin)

37. Carpa (Caras- Severin)

38. Vartescoiu (Vrance)

39. Milcoiu (Valcea)

40. Muereasca ( Valcea)

41. Bulbucata (Giurgiu)

42. Paros (Hunedoara)

43. Stalpu (Buzau)

44. Boldu (Buzau)

45. Colti (Buzau)

46. Lungesti (Valcea)

47. Insuratei (Braila)

48. Udati-Manzu (Buzau)

49. Flamanzeni (Ilfov)

50. Gogosari (Giurgiu)

51. Fututa (Prahova)

52. Curva (Comuna Bustuchin, Gorj)

53. Fundu` Moldovei (Suceava)

Si lista numelor ciudate de localitati nu se opreste aici, potrivit groparu.ro. Alte localitati la vederea carora trecatorii lesina de ras sunt: Urlati, Saliste, Orasul Nou, Tantari, Pianu de Sus si Pianu de Jos, Buda, Vama, Beu, Cotofenii din Dos, Sacosu Turcesc si culimneaza cu localitatile Maciuca si Madulari.
…………………………………………………………………………………………………….
Reporter tsunami55 transmite

În pat cu…„ciocoiul”
Bat clopotele de nuntă prin mahalaua politică.
Nici nu s-a răcit bine patul conjugal usl-ist, că mariajul pare că va fi refăcut: a fost pețită o nouă consoartă pentru prințișorul moștenitor al PSD-ului.
Norocoasa și neprihănita mireasă (pentru intimi – DiDi) face însă nazuri: nu și-ar ceda grațiile decât contra-cost; și-ar dori chiar un contract prenupțial prin care să-i fie asigurat viitorul, în cazul în care ar fi aruncată iarăși pe „centura politică”.
Pretențiile nici nu i-ar fi prea mari:
– un minister, două;
– niște secretari de stat;
– niște deconcentrate;
– niște prefecturi și subprefecturi;
– și…alte mărunțișuri( pentru nevinovatele-i mofturi).
Proaspăta consoartă ar mai dori ca noua familie să poarte titlul nobiliar USDD, ca respect pentru blazonul Casei de Caracal.

Vă mai anunțăm că oficializarea mariajului se va face la Crucea de Piatră; să nu vă așteptați ca în atmosfera de preacurvie politică din Absurdistan masa să fie onorată de politicieni cu reputație de fete mari.

Așteptăm evenimentul cu votul în plic: electoratului gură-cască iarăși i se va face (de) petrecanie.

Mireasa? Nu-i frumoasă, da-i bătrână! Nici mirele nu sparge ușa. Impertinent, imatur, imberb. Urăm mirilor casă de piatră. Cu zăbrele la ferestre.
Ponta mire DD mireasă
……………………………………………………………………………………………………
Simulare și bacalaureat în Absrudistan


Perle la simularea pentru BAC 2014:

– „Ion se iubea cu Florica noaptea pentru ca ziua era prea cald.”
– ”Ana era o femeie plictisitoare, nu stia sa-l atraga pe Ion si se lua mereu de el. Dar si el era prea obsedat sa lucreze pamantul, pentru ca era un taran in adevaratul sens al cuvantului si in plus avea si amanta.”
– ”Daca aveau si ei un club in sat, un restaurant, ceva, sa se mai distreze poate ca nu se mai certau asa des si Ion nu ii mai facea felul.”
Nici personajele lui Caragiale n-au fost intelese de toti liceenii. Unii il vad pe Dl. Goe ca pe ”un copil fitzos cum sunt smecherasii de Dorobanti”. Altii il considera un model.
„Mie mi-a placut de dl Goe pentru ca era beton, frate, toate femeile alea din jurul lui stateau drepti cand deschidea el gura. Nu ca mama sa ma certe mereu.”
”Eu cred ca personajele nu erau atat de proaste, dar autorul a vrut sa ne distreze pe noi cand ii citim lucrarea”, scrie un elev despre eroii din piesa ”O scrisoare pierduta”.

BACALAUREAT 2014.

„Domnul Goe era un copil fitos, cum sunt smecherii de Dorobanti”.
O buna parte a perlelor au legatura cu Facebook, dupa ce, in cadrul unuia dintre subiectele de la limba romana, elevii au fost pusi sa explice rolul retelelor de socializare.
Unul dintre elevi a argumentat asupra dualitatii efectelor pe care Facebook le poate avea.
„‘Eu am primit nota 4 la limba romana, pentru ca profesoara mi-a pus o intrebare din lectia pe care o preda si n-am stiut sa raspund, pentru ca nu fusesem atent. Eram pe Facebook, ma distram cu prietena mea. Dar mai bine o nota proasta, decat sa-mi pierd iubita. Prin urmare Facebook-ul are un rol pozitiv, dar si unul negativ”, a scris elevul.
Un altul a spus ca, daca ar fi dupa el, ar interzice profesorilor dreptul de a avea cont de Facebook.
„De pe retelele de socializare am aflat metode noi de copiat. Dar se pare ca si profu’ are cont de Facebook, ca s-a prins si mi-a dat 2. Eu le-as interzice profesorilor sa-si faca cont de Facebook'”, a scris acesta.
„Am zis odata la scoala ca sunt bolnav si am stat acasa o saptamana, dar am plecat in vacanta si am pus poze pe Facebook. Au aflat profesorii pentru ca nu si-au tinut gura colegii mei invidiosi si a iesit mare scandal”, a marturisit un alt elev.
„Rețelele de socializare sunt ca un frigider: nu este nimic nou, dar totuși intrăm. Ele ne congelează mintea și ne fac să nu mai gândim și devenim zombi.”
” Cetățeanul turmentat: înfățișarea sa fizică lasă de dorit, dar cea psihică, deși îmbibată cu alcool, încă mai funcționa vag.”
„Perspectiva narativă în fragmentul citat este inexistentă.”
„Virgula s-a folosit pentru că a fost pusă de autorul fragmentului, Vasile Alecsandri, și, prin urmare, acolo trebuie să fie.”
„Naratorul este omniscient, iar verbele folosite sunt la persoana I.”
” Verbele la timpul perfect simplu sunt prezente pentru a ne arăta viitorul.”
…………………………………………………………………………………………………….
A fi sau a nu fi. Dilemă în Absurdistan

Râmnicu Vâlcea este un municipiu, reședință de județ și cel mai mare oraș al județului Vâlcea, România. Are o populație de 98.776 locuitori. Și va avea în curând cel mai scump WC public, 73.000 eur. Dotări, super. Conform proiectului, toaleta publică de 73.000 de euro va avea încălzire în pardoseală, faianţă şi gresie de cea mai bună calitate. Preţul uriaş nu este singura problemă. La doi metri de această toaletă publică, este un alt closet.Primarul spune că va porni construcția pentru că studiul de fezabilitate în valoare de 26 de mii de lei a fost deja făcut.
Consilierilor locali ai puterii nu li s-a părut scumpă toaleta publică de 73.000 de euro şi au votat „pentru”. Opoziţia este furioasă.
Primarul îşi caută încă poziţia, care acum cam este între două luntri. Suma i se pare enormă, nu îşi asumă lucrarea, dar nici nu vrea să o oprească. Pe motiv că dacă nu plăteşte 73.000 de euro, primăria pierde 26.000 de lei, cât a costat studiul de fezabilitate. Ştie însă cine a pus la cale contractul. Fostul primar, care este acum în închisoare pentru luare de mită.

Politicieni de trei parale chioare. M-am uitat pe vânzări garsoniere, Râmnicu Vâlcea. Prețurile sunt între 14.000Eur și 36.000, cele mai multe cost0 20.000 Eur. Deci puteați cumpăra patru garsoniere pentru copiii care ies din orfelinate și statul îi aruncă în stradă. Politicieni de trei parale chioare.

toaleta de 73000 euro
…………………………………………………………………………………………………….
Invitație la o cină romantică.
Eu nu aș îndrăzni. O face Vlad Mixich, ministrului Bănicioiu: o cină romantică într-un spital din țară, rang de spital județean.
Eu îl sfătuiesc, cu toată cina romantică promisă, domnul ministru să-și pună niște cizme de cauciuc. În unele incinte de spitale județene, curtea arată așa:

spital, curtea interioară

Desigur, medic fiind, dl. Bănicioiu va dori să viziteze câteva saloane. Să nu se uite la pereți, nu par pereți de saloane! Și… o mască de gaze și un ventilator, sau măcar un evantai, ar fi foarte util! Altfel, dacă sunteți cardiac, muriți cu zile, și ar fi păcat de așa mândrețe de TSD-ist!

spital, salon cu pereții coșcogiți

Dle ministru, ce vreți să faceți acuma, un duș? Sper că v-ați adus săpun de acasă! Din nou cizmele de cauciuc ar fi utile, ca să nu ieșiți murdar pe picioare de la duș. Iată condițiile:

spital, duș la un spital județean

Dar poate că dl. ministru dorește să folosească toaleta, se poate, aveți liber! Dar nu aveți hârtie igienică! Spălat pe mâini după folosirea toaletei? Dar în ce țară vă credeți, dle ministru?!

spital, toaleta din secția oncologie

Sper, dle ministru că v-ați spălat frumos pe mâini, urmează să vizităm și o bucătărie de spital județean. Veți spune poate, de ce în ordinea aceasta? Păi la cum arată, mai contează?! Vă mai dați seama care e dușul, care baia, care e bucătăria?! Dacă v-ați dat seama totuși de deosebiri, vă puteți interna. Ar fi o șansă să lăsați scaunul de ministru al sănătății unuia care poate, va face ceva…

spital, bucătăria unui spital județean

Sursa fotografiilor, cu mulțumiri dlui Vlad Mixich pentru interesul pentru sănătatea noastră: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17463365-spitalele-publice-romanesti-put-cat-timp-mai-suportam-mizeria-asta.htm

Ce spune dl. Mixich, clar pentru cine vrea să înțeleagă:

Publicarea unui val de imagini care prezentau mizeria pe care sunt obligaţi să o suporte pacienţii internaţi în mai multe spitale publice din România a determinat Ministerul Sănătăţii să anunţe, în februarie 2014, declanşarea unei „acţiuni de control care vizează în principal verificarea condiţiilor igienico-sanitare şi instituirea unui standard elementar de curăţenie”.
În acel moment, februarie 2014, conform datelor obţinute printr-un alt control al Ministerului Sănătăţii efectuat cu puţin timp înainte, doar în 7,7% din spitalele patriei nu erau asigurate produsele necesare curăţeniei şi doar 2% dintre spitale nu aveau un program pentru efectuarea curăţeniei şi dezinfecţiei.
Pe hârtie aşadar, ca şi în cazul infecţiilor intraspitaliceşti, lucrurile stăteau foarte bine. Dar dacă pacienţii nu pot fotografia microbii rezistenţi la antibiotice care bântuie prin spitalele româneşti, ei pot fotografia şobolanii sau gândacii. Şi nu s-au sfiit să o facă.
Acţiunea de control a Ministerului Sănătăţii a fost pompos prezentată ca fiind una „amplă”, iar Eugen Nicolăescu, atunci ministru al Sănătăţii astăzi preşedinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, a afirmat decis că „spitalele în care nu este curăţenie vor fi închise”. S-a stabilit ca braţul corector al ministerului să fie Direcţiile de Sănătate Publică din judeţe, aceleaşi pe care Eugen Nicolăescu încercase să le desfiinţeze, fără succes, cu doar un an înainte şi pe care le catalogase ca fiind „verigi birocratice făcând parte din sistemul comunist”.

…………………………………………………………………………………………………….
dusul la control

Nici ministrul Bănicioiu nu șede degeaba!
Autorităţile din sistemul medical au dat publicității rezultatul controalelor privitoare la curățenia și calitatea condițiilor din 347 de spitale publice.
– în 20 la sută din cazuri s-a constatat o „stare igienico-sanitară necorespunzătoare”
– în 32 la sută din spitalele controlate nu au suficiente grupuri sanitare care au și „un grad de uzură ridicat”.
Total amenzi :24.480 Euro. Înțeleg că amenzile sunt absolut necesare pentru ca spitalele să aibe bani din care să contruiască grupuri sanitare!
Activitatea spitalului orășenesc Lehliu Gară a fost suspendată. Parcă nu PSD-ul era vocea cea mai puternică ce țipa că guvernarea PDL a închis spitale…
– o cincime din spitalele publice controlate nu au stații de dezinfecție locală, apa reziduală neputând fi evacuată conform normelor de igienă.
– saloanele din 37,3 la sută din spitalele județene controlate sunt subdimensionate și supraaglomerate. – nu se respectă numărul grupurilor sanitare la numărul de paturi, aceasta având și un grad de uzură ridicat, în 34,3 la sută din totalul de unități controlate,
– nu se respectă structura funcțională și circuitele funcționale pentru blocul alimentar în 9,8 la sută din totalul de unități controlate
În alte spitale decât cele județene:
– nu se asigură suprafața minimă pe pat, saloanele fiind subdimensionate și supraaglomerate în 32,8 la sută din totalul de unități controlate
– nu se respectă structura funcțională și circuitele funcționale pentru blocul alimentar.
Înțeleg că guvernarea USL-aduce-binele nu a făcut absolut nimic pentru ameliorarea situației grave din spitalele noastre, situație pe care o critica în alte guvernări…

…………………………………………………………………………………………………….
Episcopia sălajului1

episcopia salajului2

episcopia salajului3

episcopia salajului4

He, he, credeați că e o discotecă?! Nuuu, este sediul „tinerei” Episcopii a Sălajului, pentru a cărui construcţie s-au strâns de la stat şi de la enoriaşi aproximativ un milion de euro, este luminat, de zilele acestea, în culori care de care mai ţipătoare.
…………………………………………………………………………………………………….
Chiar daca a dovedit-o deja ca PPDD nu este decat o clică de oportuniști care se dau după cum bate vântul, clovnul-șef al formațiunii PPDD, Dan Diaconescu, se dă ba de stânga, ba de dreapta, după cum i se mișcă neuronul. PPDD sprijină în teritoriu stânga reprezentata de PSD, dar DD anunță că vrea să ajungă în turul doi al prezidențialelor cu șeful PSD, el fiind candidat de dreapta. „Finala va fi intre mine si Victor Ponta”, a opinat acesta, intr-o interventie telefonică, sâmbătă seara la România TV.
„Sunt foarte fericit de cateva saptamani de cand MRU (Mihai Razvan Ungureanu, liderul Forta Civica – n.red.), Neamtu (Mihail Neamtu, liderul Noua Republica – n.red.) si ceilalti lideri importanti ai fostelor PDL si PNL au anuntat ca vor sa candideze. Cu cat vor candida mai multi, cu atat eu am sanse mai mari sa ajung in finala. Romanii vor avea un candidat veritabil de dreapta, in persoana mea, si unul veritabil de stanga-Ponta”, a punctat Dan Diaconescu.
DD a ținut să precizeze că acordul pe care urmează să îl semneze cu PSD ține de administrațiile locale, de Parlament și de chestiuni guvernamentale și el nu vede o problemă în a candida impotriva lui Victor Ponta.
De unde i-ați adunat, oameni buni?! Cum puteți vota astfel de măscărici?!
…………………………………………………………………………………………………….
patriarhul-daniel

Înalt Preasfinția Sa, Preafericitul Daniel, a luat parte la slujba de sfințire a noilor studiouri radio și ale Trinitas TV.
Marea surpriză a asistenței a venit în momentul în care invitații oficiali au văzut că, în locul obișnuitului buchet de busuioc sfințit, Patriarhul a preferat să stropească pereții cu un trafalet înmuiat, probabil, în aghiasmă. Numit și „Basilicum”, busuiocul este, după cum bine știe orice drept credincios, o plantă deosebit de importantă în ritualul creștin ortodox. Iar asta pentru că buchetul folosit în sfeștanii și sfințirea unor locuri sau lucruri, este purtător al harului dat de binecuvântarea preoțească. Totuși, este foarte posibil ca noi, mireni obișnuiți, să n-avem habar despre subtilitățile înscrise în sfintele cărți. Astfel că nu pricepem cu nici un chip, ce legătură ar putea exista între trafaletul cu pricina și ritualul creștin.

În replică, pe Fb:
Miscarea Populara Filiala Franta

Breaking news
Pusi în fata manierei progresiste a BOR de a sfinti casele , masinile telefoanele , etc nu cu busuiocul ci cu trafalet-ul , cardinalii Bisericii catolice au decis sa sfinteasca locuintele cu….pompa de zugravit . Asteptam o reactie din partea Preafericitului ( are si de ce ) Trafalet , patriarhul popimii române !
…………………………………………………………………………………………………….

22.06.2014.
Percheziții DNA în Suceava și Rădăuți la instituții judiciare, firme și domicilii, într-un dosar de corupție. Trei magistrați, suspectați că ar fi acceptat ouă și găini drept mită, aduși la audieri la București.

Că magistrații au fost aduși la București, pot să înțeleg. Perchezițiile la firme și instituții judiciare ca să cauți ouăle și găinile luate drept mită?!

Te salut, Absurdistan, unde credeați că ne aflăm?! Unde în altă parte pe această planetă se poate așa ceva:magistrați să ia mită ouă și găini pentru a măslui decizii în dosare de retrocedări.
…………………………………………………………………………………………………….
Cine se aseamănă se adună?

Sandu Anghel a facut avere din vanzarea fierului vechi furat din vechile silozuri ceausiste din Dragasani, Caracal si Slatina, din sinele CFR si din sistemul de irigatii al raului Olt construit pe vremea lui Ceausescu.

Ulterior, „afacerile” familiei s-au extins in domeniul imobiliar, camata si traficul cu masini de lux pe filiera bulgara.

Chiar daca recunoaste ca nu stie sa citeasca, Bercea Mondial este „presedintele romilor” si are carnet de conducere. Desi a recunoscut acest fapt chiar in instanta in timpul procesului , magistratii din Slatina au cazut de acord ca cererea procurorilor e nefondata, iar Bercea poate ramane cu permisul de conducere. Vezi relatiile lui Bercea cu magistrati cu nume in Justitie si vom intelege mai bine de ce era cererea „nefondata”.

Peste 100 de dosare penale

„Regele banilor” a fost in permanenta in „abonat” al politiei si procurorilor, pe numele sau fiind deschise peste 100 de dosare penale. Relatiile puternice din lumea Justitiei si a politicii l-au salvat de fiecare data.

In perioada 2001-2005 Sandu Anghel a acordat, sub forma de avans, marfa si imprumuturi peste 5 milioane de lei, in conditiile in care intre societatile administrate de acesta si societatile beneficiare nu s-au derulat tranzactii comerciale. Pentru infractiunea de evaziune fiscala, Bercea a primit doar o amenda penala in valoare de 2.500 de lei. Bercea a fost acuzat ca a ridicat din conturile societatilor administrate, in baza unor documente fictive, suma de 1,8 milioane de lei reprezentand salarii, sume pe care le-a reintrodus in circuitul financiar al firmelor administrate.

Tot in baza unor documente fictive, Bercea Mondial a ridicat din conturile unei firme dividende in valoare de 200.000 de lei, iar din contul alteia a ridicat peste 300.000 de lei, in conditiile in care societatile din conturile carora a ridicat aceste sume au inregistrat pierderi luna de luna, potrivit Adevarul.

In 2011 insa Bercea Mondial avea sa intre la inchisoare dupa un scandal in familie in urm acaruia si-a injunghiat un nepot.

Sandu Anghel a fost condamnat definitiv in luna mai a acestui an de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie la 8 ani si 9 luni inchisoare pentru omor calificat.

In acelasi dosar, fiul sau, Florin Anghel, zis Ambasador, a fost condamnat la 5 ani si 3 luni inchisoare. Curtea Suprema a admis recursurile inculpatilor si a redus pedepsele pronuntate acum un an de Curtea de Apel Craiova, instanta care ii condamnase pe Sandu Anghel la 10 ani si pe Florin Anghel la 8 ani inchisoare. Decizia Inaltei Curti este definitiva.

„Bercea Mondial e un brand, un nume in lumea afacerilor si trebuie sa i se dea posibilitatea sa se afirme in comunitatea de afaceri ca un leadership”, a declarat, in instanta, unul dintre avocatii lui Sandu Anghel, care a mai afirmat ca notorietatea clientului sau „de presedinte al tiganilor” il determina pe acesta sa tina cont de toate conditiile eliberarii provizorii si sa le respecte. „Brandul urias” nu l-a mai ajutat de aceasta data.

Relatii puternice cu potentati ai zilei

Bercea a devenit faimos, in 2001, cand a inceput sa deruleze afaceri imobiliare de anvergura in municipiul Slatina si sa se afiseze cu personalitati de la centru: Theodor Stolojan, judecatoarea Maria Huza (fosta presedinta a Tribunalului Bucuresti), Lidia Barbulescu (fosta presedinta a Curtii Supreme).

Theodor Stolojan i-a botezat lui Bercea un copil – pe „Printisor”, Maria Huza l-a botezat si ea pe „Judecator”. Moasa pentru micul Judecator, fiul lui Bercea, a fost un alt magistrat, Sofia Mariana Mot, judecator la Tribunalul Olt, transferata din 2004 la Sectia Comerciala a Curtii de Apel Craiova, unde activeaza si in prezent.

Gheorghe Brenciu – care a ocupat functia de prim-procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt pe „Televizor”. In pleiada de cuscri ai lui Bercea Mondial au mai intrat Gabriel Diaconu – fostul viceprimar din Slatina si fostul prefect de Olt – Nicolae Gradinaru, potrivit EVZ.ro. Gradinaru a negat ulterior informatia.

In 2010, in lista de cumetri ai interlopului avea sa intre un nume cu greutate: Basescu. Mircea Basescu, fratele sefului statului, o boteaza pe Renata-Doinita, nepoata lui Sandu Anghel.
OK, pe Mircea Băsescu l-a mituit, pe ceilalți cum i-a convins să-i boteze pruncii?
…………………………………………………………………………………………………….
cel mai bogat român

Nici cel mai bogat român nu este lăsat să doarmă liniștit de către DNA. Ioan Niculae, omul de afaceri cu o avere de 1,2 miliarde dolari, fiica acestuia, fosta soție și o apropiată a lui sunt urmăriți penal pentru sustragere de sub sechestru și spălare de bani. Dosarul a fost deschis de procurorii DIICOT ca urmare a unor tranzacții care ar fi fost făcute cu scopul sustragerii de sub sechestru.
…………………………………………………………………………………………………….
Şi l-am prins cu raţa-n gură !!!
Aseară, Gâdea le-a prezentat credulilor săi auditori un carneţel în care Bercea Mondialul şi-ar fi notat sumele pe care le-ar fi împrumutat datornicilor săi.
Cum rămâne cu declarația lui Bercea, conform căreia Bercea este ANALFABET?????? Fapt recunoscut de el însuşi, şi de cei din clanul său!!!
…………………………………………………………………………………………………….
În Absurdistan televiziunile minte!
Antena 3 titrează cu litere mari: Sinteza zilei: Traian Băsescu,IZOLAT în Europa. IMAGINI DE LA BRUXELLES
Ia să vedem și noi cât este de izolat.

președintele izolat 2

președintele izolat.1pg

președintele izolat

președintele izolat3

președinteleizolat4
……………………………………………………………………………………………………

PERLE EVALUARE NATIONALA 2014. „Genul liric e atunci cand autorul scrie in versuri, despre experientele lui intime”, iar „anul nou neprihanit vrea sa fie de fapt o fata virgina”. Asta au inteles, cativa elevi de clasa a VIII-a, din poezia „Randuri pentru Anul Nou”, a lui Ion Minulescu, unul dintre subiectele, evaluarii la limba romana.

Un alt copil, are o nedumerire: de ce au primit o poezie despre iarna in toiul verii? Raspunsul nu-l va afla probabil niciodata si chiar daca e amuzant, comentariul lui nu se regaseste in baremul de corectare si nu va fi punctat. „Nu inteleg ce ni se da o poezie cu Anul Nou in luna iunie!” s-a intrebat intreaba un elev din Constanta, caruia poemul lui Minulescu nu i-a fost pe plac.

Altii cred ca „poetul asta era super-indragostit de o femeie pe care voia sa o atraga in casa lui si i-a zis Anul Nou ca sa ne induca pe noi in eroare”. Exista de asemenea convingerea ca „genul liric este telenovela, doar ca nu e filmat, e scris de scriitori pe hartie sau in word”, „finut si feminin, ca un cantec de lira”.

Despre rolul virgulei in secventa „Bine ai venit, An Nou!”, un elev scrie ca „este unul de politete, pentru ca pregateste venirea Revelionului”, in timp ce un coleg de-al sau vede virgula ca artificiile care „intampina anul nou”.

Ancorat mai degraba in realitatea tehnologica decat in cea a scolii, un copil mentioneaza: „Doua coordonate spatiu-timp pot fi ceasul de pe peretele clasei si aplicatia de busola, din telefonul elevilor”.

PERLE EVALUARE NATIONALA 2014.Si in judetul Vaslui s-au inregistrat cateva perle memorabile la evaluarea nationala la limba romana, adunate de cotidianul local Vremea Noua. “La scoala la noi nu a venit un scriitor niciodata, a venit doar Politia, cand nea spus sa nu ne batem cu copii si sa nu ne furam telefoanele niciodata, pentru ca e foarte urat si poti merge la inchisoare pe viata. Scriitorii nu au venit la noi poate ca nu stiu eu, nu ia-m vazut sau nu stiu ei unde e scoala nostra”, a raspuns un elev din Husi la cerinta care ii cerea sa relateze o intalnire organizata de scoala cu un scriitor contemporan. „Scriitorii contemporani sunt cei care nu au murit inca de aceea intalnirile cu ei in scoala sunt posibile”, a notat un alt elev, insa din Barlad, la aceeasi cerinta.

Unii dintre copii au gasit sensuri ascunse in subiectele de la evaluare: „Genul liric se intalneste cam peste tot in aceasta poiezie, de aceea a mentiona numai doua trasaturi din toata poiezia este o intrebare capcana”. “M-am intalnit cu Eminescu pe strada la Barlad si era tare trist”, a scris un alt elev. Iar un coleg de-al sau a conchis cu tristete: „Nu are cum sa fie vorba despre Anul Nou, adica Revelion. Eu cred ca se refera la noi, ca daca nu luam examenul, mai facem un nou an in clasa a VIII-a”.

PERLE EVALUARE NATIONALA 2014. La exercitiile de gramatica, intr-o teza conjunctia „si” devine „o parte de vorbire micuta, dar importanta. Dar si o parte de propozitie pentru ca ne-ati prezentat-o intr-o propozitie. Mai precis intr-o fraza”, scrie acelasi elev.

Exemplele pot continua cu discutia despre empatie. Unii cred ca „empatie scrii de fapt cand ti-e lene sa scrii simpatie”. „Copiii cu empatie inseamna ca sunt voiosi si rad mult, fara sa enerveze lumea” se mentioneaza intr-o alta lucrare.

Un alt elev crede ca a facut totul bine, din moment ce le-a scris profesorilor urmatorul mesaj: „Am scris 143 de cuvinte, fara sa le numar pe cele din aceasta propozitie. Deci ar trebui macar aici sa primesc punctaj maxim”.
…………………………………………………………………………………………………..

Românul este inventiv, așa cum cu toții o știm, dar nimeni nu s-ar fi gândit vreodată la asta!

Un cetățean, pe nume X, din județul Hunedoara, a primit un răspuns neașteptat de la Fisc după ce și-a depus declarația fiscală regulamentară:

„Suntem nevoiţi să vă returnăm declaraţia fiscală cu rugămintea să o revedeţi şi să faceţi corecturile necesare, deoarece nu putem accepta răspunsul dumneavoastră de la rubrica PERSOANE AFLATE ÎN ÎNTREŢINERE unde aţi trecut Guvernul, Parlamentul, funcţionarii administraţiei locale, judeţene şi de stat, precum şi câteva milioane de ţigani.”

Sursa: stareanatiunii.com
………………………………………………………………………………………………….
varza confiscată

Poliţiştii clujeni au confiscat peste 800 de kg de varză transportate fără documente de provenienţă, în urma unor verificări efectuate în trafic, pe strada Traian Vuia din Cluj-Napoca informeaza newscluj.ro
Poliţişti din cadrul I.P.J. Cluj, Secţiei 7 Poliţie, au desfăşurat activităţi de prevenire şi combatere a faptelor ilicite, fiind efectuate controale în trafic pe străzile Traian Vuia şi Calea Dezmirului.
Conducătorul auto, un bărbat de 24 de ani, din judeţul Sălaj, în momentul efectuării controlului, nu a putut să prezinte documente justificative aferente celor peste 800 de kg de varză transportate. Varza a fost confiscata.

Felicitări polițiștilor secția 7 Poliție Cluj. Mă întreb, prin vămi, când trec TIR-urile alea pline cu marfă, de ce nu sunt chemați și acolo cei de la Secția 7 Poliție, Cluj…
………………………………………………………………………………………………….

O judecătoare din Rădăuţi a fost dispusă să aducă la exasperare un om de afaceri care-şi cerea dreptul de proprietate. A prelungit procesul cu zeci de termene şi i-a cerut bărbatului să renunţe la partea care i se cuvenea dintr-un imobil. Credeți motivul?
În schimbul acestui serviciu, urma să primească drept răsplată o vacanţă de şapte zile la un hotel din Mamaia, pentru a doua jumătate a lunii iulie…
…………………………………………………………………………………………………
gabriel-oprea

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, le-a spus jurnaliştilor, înainte de a intra la evenimentul de lansare a prezidenţiabilului Victor Ponta, că există “aproximativ două victime” în urma inundaţiilor.
Cum o fi aproximat, prin lipsă sau prin adaos?

“Avem, în momentul de faţă, un număr de aproximativ două victime [U]care au fost înecate[/U]. Nu sunt alte informaţii că ar mai fi murit cineva”, a spus vicepremierul, la Craiova.
Deci victimele au fost înecate, nu s-au înecat?!

Un alt ministru al Guvernului Ponta a citit semne bune în puhoaiele de apă.
„Apa la români se spune că aduce noroc la un eveniment şi eu cred că va aduce noroc şi premierului şi PSD”, a spus Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru Învățământ Superior.

Şi Liviu Dragnea a preferat să vadă partea plină a paharului în necazurile celor afectaţi de inundaţii.
„Sunt foarte încărcat pozitiv pentru că am fost cu Victor Ponta în câteva comune afectate de inundații”, a spus Liviu Dragnea.

Apă voia vicepremierul şi când a ajuns ajuns alături de colegii din PSD.
„Olguţa, dacă tu ai fost gazdă, măcar nişte apă puteai să-mi pui şi mie, că am tot venit de la ape”, a mai spus vicepremierul.
………………………………………………………………………………………………..
angajați

La propunerea Executivului, Consiliul Local Buhuşi a aprobat acordarea unui spor de 15 la sută din salariu tuturor celor 144 de angajaţi ai Primăriei pentru condiţii periculoase şi vătămătoare de muncă.
La atribuirea sporului s-a ţinut cont de factori precum „existenţa unor condiţii de activitate care produc uzura prematură a organismului” şi „efort fizic mare, în condiţii nefavorabile de microclimat, zgomot intens sau vibraţii”.
Autorităţile locale din Buhuşi consideră absolut justificat acest spor, în condiţiile în care s-au făcut, de către o firmă specializată, măsurători pentru determinarea factorilor de risc.
Odată cu acordarea sporului de 15 la sută, salariile angajaţilor din Primăria Buhuşi vor creşte, în medie, cu sume cuprinse între 100 şi 150 de lei.

Oare bolbanvii internațiîn spitalele din Buhuși primesc și ei aceste sporuri? Așa ar fi normal.
………………………………………………………………………………………………….
Instituțiile statului prea ocupate cu nană Mărie, ca să se ocupe de marile delapidări
Maria Tomescu are 72 de ani şi de peste 30 de ani este văduvă. Nu a avut niciodată un loc de muncă pentru că trăieşte într-o localitate în care nici cooperativă nu a existat pe vremea comunismului. Primește doar o pensie de urmaş.
Cum a ajuns să primească Maria Tomescu un leu pensie? Potrivit Casei de pensii din Severin, femeia a depus la dosar o adeverinţă de urmaş în care a fost scrisă o sumă prea mare. Așa că, după trei ani în care a primit 50 de lei pe lună, a fost executată silit. Din pensia de trei lei care i s-ar cuveni acum plătește 1 leu debit și 1 leu comision Casei de Pensii.
„S-a trecut la recuperarea sumei de, la vremea respectivă, 17 milioane 423 de lei”, declară Elisabeta Floreșteanu, director adjunct Casa de Pensii Mehedinți.
Iar femeia încă mai are de achitat către stat aproximativ 1.500 de lei. La ritmul în care bătrâna poate plăti, statul mai are de așteptat 125 de ani pentru a recupera întreaga sumă.
…………………………………………………………………………………………………..
Statistici demne de Absurdistan

Nu mai puţin 15 dintre cei 41 de preşedinţi de consilii judeţene se regăsesc în dosare penale sau la avizierele instanţelor de judecată.

Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova a intrat în atenţia procurorilor DNA, în ianuarie anul acesta. Este acuzat că susţine o reţea infracţională de evaziune fiscală din judeţ.
Procurorii au ajuns la el după ce au arestat un fost consilier guvernamental. În dosar sunt cercetaţi şi copiii săi: fiica – notar şi fiul – deputat.

Nicuşor Constantinescu este la al treilea mandat la şefia Consiliului Judeţean Constanţa şi a strâns trei dosare penale. În prezent se află în SUA pentru tratament medical. A fost emis un mandat de arestare pe numele lui.
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, era aproape de o sentinţă finală în dosarul de corupţie, când instanţa supremă a decis rejudecarea cazului.
Fusese condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 4 luni cu executare.

Constantin Nicolescu, dosar intocmit de Agenţia Naţională de Integritate pentru conflict de interese, s-a încheiat în februarie anul acesta. Curtea Supremă a dat dreptate inspectorilor de integritate. Într-un al treilea dosar, tot de corupţie, în care prejudiciul este de 1 milion de euro, Constantin Nicolescu a fost condamnat la 9 ani şI jumătate de închisoare. Sentinţa nu este însă definitivă.
Dosar penal pentru Liviu Dragnea

Liviu Dragnea, vicepremier, a condus timp de trei mandate judeţul Teleorman. Pe ultima sută de metri la şefia consiliului judeţean, s-a ales cu dosar penal. Dragnea este acuzat că şi-a folosit funcţia de conducere din partid ca să orchestreze fraudarea refendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu din 2012.
Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj a ajuns la sfârşitul anului trecut la prima întâlnire cu procurorii anticorupţie. Ion Prioteasa este acuzat că a trucat mai multe licitaţii publice. Urmărirea penală a început după ce procurorii au descins atât în sediul consiliului judeţean, cât şi în locuinţa sa.

Marian Oprişan Trimis în judecată în 2006, liderul judeţului Vrancea aşteaptă să primească o primă sentinţă în dosar. Procurorii îl acuză de atribuiri ilegale a unor contracte cu statul, prejudiciul fiind estimat la 2 milioane de euro.

Gheorghe Bunea Stancu, nu este primul contact cu procurorii anticoruptie. El a fost acuzat că a finanţat ilegal campania lui Mircea Geoană şi i-a cerut miliardarului Ioan Niculae un milion de euro. A fost achitat în primă instanţă, însă procurorii au contestat decizia.

Florin Ţurcanu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzaţia de fals intelectual şi uz de fals, pentru fapte comise pe vremea când era deputat.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi fals intelectual. Procurorii DNA îl acuză că a dispus ilegal decontarea a aproape 2 milioane de lei în favoarea unei firme de construcţii, pentru reabilitarea unui drum judeţean.
Probleme la Sibiu și Cluj

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu a fost trimis în judecată. Ioan Cindrea este acuzat de conflict de interese, după ce, în perioada în care a fost deputat, şi-a angajat soţia în biroul său parlamentar.
Ioan Cindrea a contestat decizia ANI, iar recursul se judecă acum la Curtea Supremă.Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, acum suspendat din funcţie, a fost trimis în judecată pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani. Este arestat din 29 mai.

Adrian Duicu, şeful Consiliului Judeţean Mehedinţi. DNA susţine că a facut trafic de influenţă chiar din sediul Guvernului.
De altfel, în dosar apar numele premierului Victor Ponta, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea şi al şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, martor în dosar.
Procurorii anticorupţie spun că aceştia sunt doar câţiva dintre cei folosiţi de baronul PSD de Mehedinţi pentru a-şi atinge scopurile.

Presedintele Consiliului Judetean, Adrian Ţuţuianu,Dâmbovița, este şi el în vizorul DNA. Procurorii îl suspectează de ilegalităţi în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din 2012. Informatia se regăseşte în dosarul parlamentarului PSD Ion Stan, cercetat şi el pentru trafic de influenţă.
Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Dragoş Benea, este şi el în vizorul DNA. Procurorii verifică mai multe contracte de lucrări publice şi cu fonduri europene gestionate de Consiliul Judeţean Bacău în ultimii ani.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Alexandru Iosif Francisc Kiss, este şi el urmărit penal. Pe când era preşedintele consiliului, spun procurorii, ar fi primit mită de la un om de afaceri, pentru a-l ajuta să obţină mai multe terenuri în Oradea. Mai mult, Alexandru Kiss este acuzat şi spălare de bani şi abuz în serviciu.
…………………………………………………………………………………………………..

johannis

Presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania, Paul Jurgen Porr, spune ca il vor sustine pe Klaus Johannis in lupta pentru canstigarea alegerilor prezidentiale din toamna.

„Forumul il sprijina neconditionat in campania lui electorala. Spun asta din partea Forumului Democrat al germanilor.”
Frumos, dar se pare că președintele forumului a uitat de protocolul cu PSD…
Ba, nu.

„Dupa ce, deja zilele trecute, am vorbit cu vicepresedintii pe regiuni si toti au fost de aceeasi parere. In urma cu cateva luni, am spus ca nu suntem o remorca a PNL-ului si le-am spus votantilor nostri sa mearga la vot, dar sa nu voteze cu un partid anti-european. Nici acum nu suntem o remorca a PNL-ului. Noi il votam pe Klaus Johannis. Pe de alta parte, noi avem un protocol semnat cu PSD-ul si intelegerile pe plan local. ”

Deci la președenție este sprijinit omul nu partidul. Nu contează că omul candidează pe listele PNL, pe listele ACL, se votează omul, nu partidul. Este prea mult chiar și pentru Absurdistan…
…………………………………………………………………………………………………….
Din puțul gândirii politicienilor
Johannis

Zice Johannis: „Trebuie să avem preşedinte care înţelege că nu este rolul lui să conducă efectiv Guvernul, ci să aibă viziuni şi să creeze un spaţiu de concretizare a viziunilor.”

Am zis bine că e din puțul gândiri, dle Johannis! Poate ne și explicați cum creeați spaȚiul de concretizare a viziunilor când guvernul da o lovitura de stat, o amnistie sau îndreaptă România către maica Rusie?
……………..

udrea

Marti seara, la B1 Tv. Elena Udrea a precizat că a aflat de-abia saptamâna trecută că Diaconescu a făcut parte dintre cei 322 de parlamentari care au votat suspendarea lui Traian Băsescu în anul 2007, fostul consilier prezidențial fiind atunci senator PSD. Dar unde erați atunci stimată doamnă?!

„Nu, nu stiam cand l-am propus. Daca m-as fi gandit, daca s-ar fi gandit colegii mei, daca ne-am fi gandit, am fi cercetat si am fi aflat ca a fost in ‘322’. Nu ne-am gandit, am aflat saptamana trecuta lucrul acesta.
Dacă spuneți adevărul, deși am mari dubii că spuneți adevărul, sunteți un slab președinte de partid (deși văd cu câtă abilitate dați vina pe ceilați), și partidul promis, ALTFEL ca celelalte partide, este doar o promisiune pentru naivi.
……………………………………………………………………………………………………
Citat din indicațiile departamentului de comunicare al PMP către purtătorii de mesaj ai partidului: “A fost o intalnire la nivel inalt, intre doi presedinti ai Romaniei, intre actualul Presedinte al Romaniei si viitorul Presedinte al Romaniei. A fost aproape un moment istoric: am vazut mai natural ca niciodata o predare de stafeta”. Mama Omida, parcă nu erai membru de partid…
………………………………………………………………………………………..
judecator

Știindu-se dator la un medic stomatolog, judecătorul Bogdan Bărbuță i-a promis medicului că-l ajută să câștige un proces. Întâlnirile dintre ei treceau drept „programări”, iar șpaga consta într-un detartraj gratuit.
Cu toate intervențiile, și cu tot detrartrajul, doctorul a pierdut cazul.
Judecătorii mai ieftini decât curvele?
……………………………………………………………………………………………………
Premierul României, Mint-inspir-mint-expir, a semnat joi o Hotărâre de Guvern conform căreia se va aloca din fondul de rezervă bugetară suma de 6.000.000 de lei pentru trei unităţi de cult: Centrul Eparhial Iaşi, Mănăstirea Nicula, din judeţul Cluj, şi Mănăstirea Tismana, din judeţul Gorj.
Oare l-a pălit credința?
Așa, în prag de alegeri…
…………………………………………………………………………………………………….
gard.lkvsjagdr2

Dacă nu înțelegeți: Undeva în sudul profund al ţării noastre se izolează termic gardul unui cimitir! Ca să nu răcească morții…

…………………………………………………………………………………………………..

Interviu cu ministrul învățământului, Remus Pricopie:
10425174_630743517039042_3010960673406493830_n

…………………………………………………………………………………………………….

CAMPANIE ELECTORALĂ

Atac la prohab
Am ajuns şi în cea de-a şaptea zi de campanie Capriela Vrînceanu Firea, de la înălţimea funcţiei de purtător de cuvânt al campaniei prezidenţiabilului Victor Ponta, a sărit să-l atace pe principalul contracandidat, Klaus Iohannis. Atacul nu a vizat programul, pe care, probabil, nici nu l-a citit, ci prohabul (expresia aparţine maestrului Ion Cristoiu). Doamna Firea i-a reproşat prezidenţiabilului ACL că nu are copii, iar în opinia ei această „carenţă“ îl exclude din categoria de bun familist şi de …..candidat la Preşedinţie. Stimabilei doamne Firea i-au scăpat declaraţiile lui Klaus Iohannis, în care afirma cu tristeţe, în urmă cu ceva vreme, că o problemă fiziologică l-a împiedicat să intre şi în rolul de tată.
Câteva rânduri mai jos, doamnă Firea îi dădea prezidenţiabilului Iohannis şi soluţia: adopţia. Nu ştim şi nici nu e relevant de ce domnul Iohannis nu a înfiat un copil, dar credem că nu era treaba doamnei Firea să-i sugereze acest lucru.

Candidații se prezintă singuri:

afise01 (1)

afise02

afise03

afise04

afise05

afise06

afise07

afis08

…………………………………………………………………………,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

oaie mită

Procurorul Victor Grigoraş, de la DIICOT Tulcea, a fost reţinut miercuri de anchetatorii DNA şi urmează să fie dus la instanţa supremă cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, pentru luare şi dare de mită.
Procurorul Grigoraş avea în lucru un dosar care viza infracţiuni economice, iar în cadrul acestuia erau cercetaţi o fermă de animale şi administratorii acesteia.
El ar fi trebuit să pună sechestru pe mai mult animale de la această fermă, pentru recuperarea prejudiciului în dosar, dar nu a luat această măsură, primind în schimb drept mită o oaie.
Clar, procurosul este de Absurdistan.Oaia ce rasă o fi?
………………………………………………………………………………………………
Campania electorală s-a încheiat. Cei mai slabi candidați din istoria alegerilor ne cer votul.
Și românii votează.

buletin_vot_cenz_62489400

„Nu am nimic cu voi, da’ să vă trăznească Dumnzeu pe toţi”.
…………………………………………………………………………………………….

anghel (1)

Din puțul gândirii unei senatoare:

„S-a ajuns într-un stadiu… Totuşi, în Senatul acela lucrează nişte demnitari. Aţi mers la WC-urile de sus, ca să vedeţi că nu există săpun şi hârtie igienică? V-aţi uitat la maşinile cu care mergem noi de obicei? Şi, staţi puţin, nu avem toţi senatorii câte o maşină. Este o maşină de la dispecerat cu care suntem duşi, şi pe care o aşteptăm în barul Senatului, câte o jumătate de oră, câte o oră, ca să ne putem duce acasă. Şi dacă nu avem maşină, mergem cu taxiul. Dumneavoastră vi se pare normal să mergem cu taxiul? Şi nu vorbesc că plătesc, dar vorbesc despre siguranţa demnitarului”, a declarat Cristiana Anghel.

Legat de hârtia igienică, bine că ne-ați lămurit, dnă senator.Lasă, că aveam eu o bănuială care este principala ocupație la Parlament…
Legat de mașinuțe, păi s-a inventat metoda prin care doi sau trei senatori pot urca în aceeași mașină.Asta nu se numește înghesuială, madam.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Palilula, dragostea mea sau internet fără calculatoare

70 de copii învaţă la şcoala din satul doljean Palilula. Nu au văzut niciodată cum arată un laborator de informatică, de chimie ori de biologie.

„Internet avem în şcoală, în cancelarie, dar neavând sală specializată de informatică, nu putem să îl folosim decât noi, cadrele”, spune Paula Ţuină, profesor de matematică.În teorie, situaţia e mai bună în cele mai multe şcoli care există la sat. 70 % dintre ele au laboartoare de informatică. Numai că ele nu sunt folosite nici măcar la 10% din capacitate, arată un studiu recent

Palilula

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Antonescu

Din puțul gândirii unui ex-președinte:

„Cred că sănătos ar fi ca actuala Opoziție, ca actuala Dreaptă, ca marele și noul PNL să preia guvernarea imediat, nici mai târziu, dar nici mai devreme”, a declarat Crin Antonescu, potrivit dcnews.ro.

Marele și noul PNL este deocamdată o struțo-cămilă, care nu se știe cum va funcționa la butoane, fiind formată prin unirea a două partide care  au avut  relații precum câinele cu pisica înainte de unire.Treaba aceasta cu nici mai târziu, o înțeleg, dar cea cu nici mai devreme este imposibilă, dle Antonescu .Cât despre actuala dreaptă… trebuie cam multă indulgență pentru a numi PNL-ul dreaptă și partid.

„Peste doi sau trei sau patru ani, cinci ani, domnul Klaus Iohannis va mai putea câștiga un mandat, dar nu va mai avea această șansă de prospețime de acum”, crede Crin Antonescu.

Asta este absolut edificator pentru alegători. Nu știau ei pentru ce îl aleg pe Johannis. PROSPEȚIME.Prospețime, prospătură. V-a ieșit porumbelul din guriță, da aveam și noi o bănuială că politicienii sunt cam curve…
……………………………………………………………………………………………….

Marian Dragomir, Facebook
2 mins · Bucharest ·
Primaria Capitalei a rezolvat toate problemele urbei si a decis sa investeasca intr-un muzeu al comunismului. Probabil ca Oprescu ne va oferi spre contemplatie placa dentara a lui Ion Iliescu, ouale lui Adrian Nastase in timp ce de la magazinul de suveniruri arondat muzeului vom avea onoarea de a cumpara aceeasi marca de popcorn unfulecata de „Puie Ponta” pe perioada alegerilor pierdute la scor…
……………………………………………………………………………………………….Ea nu doare!
sebastian ghiță
„Domnul Ion Iliescu are 84 de ani. Nu are copii, nu are proiecte de viitor. Lumea ne spune comunisti pentru ca domnul Iliescu vine, se se asaza in dreapta liderului PSD. Domnul Iliescu e acolo pe post de simbol.
Nu este adevarat, imi pare rau, dar intre generatia domnului Ponta, de 42 de ani, si cea a domnului Iliescu, de 84 de ani, este o diferenta de schimbari tehnologice, sufletesti si de valori. Nu mai putem trai cu valorile dlui Iliescu”, a spus Sebastian Ghita la Romania TV.
Vi l-am pus noi de-a dreapta liderului PSD?!

„A avut vremurile dansului, noi nu putem trai (…) asumandu-ne valorile dansului. Nu vrem sa fim saraci si cinstiti. Nu vrem sa impartim saracia in mod egal. Vrem competitie, sa dam o sansa tinerilor. Nu e nimic personal si nici gresit fata de Ion Iliescu, dar are 84 de ani, oameni buni!
Să fie la voi acolo maică, sărăcia pe care vreți să o împărțiți. Rău vă mai străduiți, cred că se vede și de pe lună!
Groaznică nedumerire: dacă nu vreți să fiți săraci și cinstiți, cum vreți să fiți? Bogați și hoți?
……………………………………………………………………………………………….
Inițial în urma numărării voturilor, cererea de încuviințare a arestării deputatului Cătălin Florin Teodorescu fusese încuviințată.
Apoi, deputații și-au dat seama că n-au numărat bine și au procedat la o nouă numărătoare. Aici s-a produs o adevărată răstunare de situație.
Cu 146 de voturi pentru și 101 împotrivă, nu s-a îndeplinit cvorumul necesar pentru încuviințarea arestării.
Mai spuneți că Atanasiu a numărat voturile?
…………………………………………………………………………………………….

Locuitorii unei comune din Olt nu au apă curentă, nici canalizare şi nici uliţe asfaltate. Au, în schimb, şase parcuri, un teren sintetic de fotbal şi palmieri din plastic, potrivit Digi24.
De cum intri în comuna Cungrea, îţi iese în cale primul parc, amenajat în mandatul fostului primar. S-au făcut șase, în total, cu 800.000 de lei. Între timp băncile s-au rupt şi peste tot cresc buruienile, iar fostul edil s-a ales cu cu o plângere penală pe numele său.
Fostul edil a achiziționat și patru palmieri din plastic, ca să înfrumuseţeze parcurile. Între timp, doi au ajuns la o firmă, în contul unei datorii, și alți doi la un fost cămin de bătrâni.
Nici gazonul natural nu i-a placut primarului care a cumpărat unul sintetic pentru terenul de sport. Alţi 700.000 de lei de care s-a ales praful. În prezent, gardul e distrus, animalele intră şi se plimbă în voie. Marea investiție este însă betonarea albiei unui râu. O soluție aleasă în locul unui pod, mai scump.

„Astăzi este una dintre zilele fericite pentru șoferii care tranzitează comuna Cungrea pentru că nivelul râului este unul scăzut. Atunci când debitul crește nicio mașină nu mai poate trece pe aici”, transmite corespondentul Digi24 Elena Alexandru.
……………………………………………………………………………

printul_chares_in_romania_1_53399000 (2)

Prințul Charles al Marii Britanii ar putea fi chemat în judecată la Judecătoria Sectorului 6 din București în calitate de pârât, după ce o româncă l-a trimis în judecată. Femeia a cerut magistraților să emită un ordin de protecția împotriva acestuia.
Procesul pe care Marta Constanța l-a intentat moștenitorului Casei Regale Britanice a fost înregistrat în urmă cu două zile (18 august).
Femeia le cere judecătorilor să-l pblige pe prinț să nu se apropie de ea. Rămâne de văzut dacă cererea femeii va fi întemeiată ținând cont că aceasta i-a dat în judecată pe toți membri Casei Regale din România: Paul de Hohenzollern, Nicolae, Principele Radu, Prințesa Lia, Principesa Margareta.
– See more at: http://www.nasul.tv/incredibil-printul-charles-dat-in-judecata-de-o-romanca-care-sunt-plangerile-femeii/#sthash.JYPoF5LB.dpuf

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: