Reforma din sănătate, făcută cu curul, nu cu capul

Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor: Contributiile din chirii vor fi plafonate la cateva salarii

Rep: Si ce s-a schimbat de fapt?
DC: Ceea ce s-a pus in discutie este uniformizarea si extinderea bazei de impozitare, in sensul ca daca Dvs veti obtine venituri si din salarii si din chirii veti plati la total venituri cote la FNUAS, dar plafonate. De exemplu, cineva care inchiriaza 5 imobile si obtine sume foarte mari nu putem sa ii aplicam cote pe total venit pentru ca el nu primeste servicii de calitate de 10 ori mai mare decat unul care obtine venituri de 10 ori mai mici.

Păi nu vă dau dreptate, dle Chiţoiu. Dacă e legal să-mi luaţi contribuţii la sănătate pentru un apartament închiriat, atunci tot atât de legal şi de logic ar fi să-mi luaţi şi dacă aş avea 5 apartamente, sau 1.000 ca dl. Negoiţă. Ceea ce faceţi dvs. se traduce aşa: amîrâţii care-şi mai fac un apartament pentru un copil să plătească, cei care obţin mii de euro din chirii, să le fie contribuţia PLAFONATĂ.
Dar, dle ministru: veniturile din chirii sunt VENITURI. Ele se impozitează şi acuma cu 16%.
Ceea ce plătim la sănătate se numeşte CONTRIBUŢIE DE ASIGURARE SĂNĂTATE.
Ce-mi daţi dvs. pentru banii luaţi de la apartament, mai capăt ceva la un spital?

Spuneţi: De exemplu, cineva care inchiriaza 5 imobile si obtine sume foarte mari nu putem sa ii aplicam cote pe total venit pentru ca el nu primeste servicii de calitate de 10 ori mai mare decat unul care obtine venituri de 10 ori mai mici.
Dar atunci nu este normal să faceţi acest lucru nici la salarii. Unde mie îmi luaţi 797 lei, iar cel cu salariu minim sau cu o pensie plăteşte 50.70lei/lună.
Ce văd eu, că acoperiţi găurile din bugetul sănătăţii mărind taxe unor oameni care muncesc mult şi nu ar vrea să plece din ţară. Aţi putea mări baza de impozitare, să plătească toţi beneficiarii serviciilor de sănătae, aţi putea micşora evaziunea fiscală. Dar, în loc de astea alegeţi să ne exploataţi.
Nu ştiţi să faceţi rost de bani, plecaţi acasă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: