Paralmentari care nu cunosc legea

Parlamentari şi miniştri din PNL şi PC încearcă din nou să forţeze mâna Agenţiei Naţionale de Integritate, prin solicitări care încalcă legea.
Senatoarei PC Cristiana Anghel, fosta învăţătoare care a făcut greva foamei şi care este în prezent verificată de ANI pentru conflict de interese, în urma unor suspiciuni că ar fi decontat la Parlament bani pe care, de fapt, i-ar fi folosit fiica sa, se arată foarte deranjată de faptul că a intrat în vizorul ANI.
Senatoarea Cristiana Anghel i-a solicitat preşedintelui ANI, Horia Georgescu, printr-o interpelare, „postarea tuturor datelor publice pe site-ul instituţiei referitoare la personal şi cheltuirea sumelor destinate personalului”, susţin juraliştii de la România Liberă. Însă, limbajul interpelării este cel puţin ciudat pentru un membru al Parlamentului.

„Aţi vrut război. Aveţi război. Pe viaţă şi pe moarte. Pentru că mie îmi puteţi închide gura doar cu pământ. ‘Căci nu-i totuna leu să mori/ Ori câine-nlănţuit'”, arată Anghel.Adică cereţi date şi verificări la personal şi cheltuirea banilor numai când sunteţi dvs. vizată de ANI, stimată doamnă?!

Mai mult, Anghel acuză ANI de conflict de interese, numind-o „poliţie politică”. Senatoarea spune că agenţia s-a sesizat în cazul ei în urma unui articol publicat în presă.Şi care este problema? Şi alte instituţii ale statului s-au sesizat în anumite cazuri în urma unor articole apărute în presă.
Dar se poate orpi cu tupeul aici? NUuuuu, pentru că ei se cred coborâţi cu hârdăul din cer, ce aceea senatoarea PC îi dă un ultimatum preşedintelui ANI, Horia Georgescu. Îi cere acestuia publicarea pe site-ul ANI, în decurs de o săptămână, informaţii despre inspectorul de integritate care o verifică, solicitare care poate fi interpretată ca o presiune politică asupra inspectorului, după modelul folosit de alţi parlamentari verificaţi de ANI. Şi o imiţiune în justiţie. Mare şi lată, şi o intimidare a celor care fac justiţie.

Dar nebunia din lumea noastră politică nu se putea opri aici, deşi era destul şi era grav.
Documentul Cristianei Anghel a ajuns la Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, liberalul Mihai Voicu. Acesta a transmis-o mai departe la ANI, cerându-i lui Georgescu să se prezinte luni la Senat, pentru a răspunde interpelării Cristianei Anghel. Solicitarea vine în condiţiile în care Voicu nu are dreptul să-l convoace pe preşedintele ANI în Parlament, conform legislaţiei în vigoare.

REPETENŢII NAŢIUNI, SĂ VĂ FIE RUŞINE!

Reclame

One Response to Paralmentari care nu cunosc legea

  1. Blue Sorin says:

    Vaca asta ar trebui arestată …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: