Cinci beneficii ale consumului de ceapă verde

Odata cu venirea sezonului cald, au aparut primele legume si verdeturi de primavara. Ceapa verde se afla printre ele si nu trebuie evitata! Motivul? Sustine sanatatea creierului si a inimii, intareste oasele, ajuta la digestie si reduce chiar si riscul dezvoltarii cancerului.
5 beneficii ale consumului de ceapa verde

Iata cateva dintre beneficiile pe care ni le poate aduce consumul regulat de ceapa.

Ajuta la mentinere unei inimi sanatoase
Mirosul intepator al cepei este dat de sulfura de alil, un compus care contine sulf cunoscut pentru calitatile lui ce protejeaza vasele de sange impotriva problemelor cauzate de colesterol.

Protejeaza muschii
De asemenea, ceapa poate compensa vatamarea oxidativa a fibrelor musculare si a tesuturilor din corp, cauzata de antrenamentele fizice excesive. Elementul cheie care contribuie aici este numit quercetina. Studiile realizate pe soareci au demonstrat ca acest flavonoid ajuta la prevenirea stresului oxidativ de la nivelul creierului, dupa antrenamente lungi.

Sustine densitatea osoasa
Cercetatorii cred ca acesti compusi sulfurosi din ceapa, impreuna cu quercetina pot fi responsabili pentru o mai buna densitate osoasa. Intr-un studiu realizat in 2009, oamenii de stiinta au constatat ca femeile care consuma ceapa zilnic aveau o densitate osoasa mai buna comparativ cu cele care nu aveau acest obicei. Mai mult, femeile in varsta care consumau multa ceapa aveau cu 20% mai putine sanse de a suferi de fractura de sold.

Faciliteaza digestia
Cepele faciliteaza digestia prin intermediul unui carbohidrat special numit fructooligozaharid. Acesta serveste ca aliment pentru bacteriile bune prezente in tractul intestinal si combate bacteriile rele. Totodata, fructooligozaharidul imbunatateste functiile digestive prin actionarea la nivelul tranzitului intestinal.

Scade riscul de aparitie a cancerului
In alta ordine de idei, studiile au mai aratat si ca oamenii care consuma frecvent ceapa au un risc mai scazut de dezvoltare a bolilor cardiovasculare si a anumitor tipuri de cancer, comparativ cu alti oameni care evita aceasta leguma. Specialistii cred ca aceasta capacitatea a cepei este asociata cu flavonoizii care blocheaza agentii ce favorizeaza aparitia cancerului si pe care ii detine alimentul.
http://sanatate.rol.ro/5-beneficii-ale-consumului-de-ceapa-verde-16280.html

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: