Cine ameninţă cu moartea un copil este sănătos mental?

A fost umilită şi dată afară din clasă, a primit ameninţări cu moartea şi a fost acuzată de instigare la violenţă. Totul, din cauza faptului că a venit la şcoală cu o bentiţă tricoloră pe cap. Românii au luat atitudine şi au sărit în apărarea Sabinei.

La noi în ţară, nu mai avem voie să arborăm tricolorul. Cel puţin, nu dacă ne aflăm în Covasna şi Harghita.

Deşi sunt două judeţe din România, oamenii de acolo sunt puşi la zid de etnicii maghiari, care nu mai ţin cont de faptul că unii dintre ei reprezintă instituţiile statului român.
Profesorii de la Liceului „Korosi Csoma Sandor”, din Covasna şi-au permis să o dea afară de la ore şi să o ameninţe cu exmatricularea pe Sabina Elena, o elevă de clasa a IX-a, pentru simplul fapt că şi-a permis să poarte pe cap o bentiţă tricoloră, pe 15 martie, de „Ziua Maghiarilor de Pretutindeni”.

În plus, au acuzat-o de instigare la violenţă, iar pe un site de socializare a fost postat un mesaj de ameninţare cu moartea la adresa fetei de 15 ani. Cel care a îndrăznit să facă acest gest, se numeşte Zsolt Lendvay Simon şi este cunoscut drept un agitator al autonomiei „Ţinutului Secuiesc”. Iată ce a scris acesta pe Facebook: „Moarte Sabina Elena !!! Trăiască Ungaria Mare …El a ameninţat-o cu moartea pe Sabina

Ţinutul Secuiesc în libertate, Ardealul nu-i România, România-Ţigănia, p…a mă-tii ţigan!” Scandalul s-a inflamat, astfel că toată ţara fierbe. În semn de solidaritate cu Sabina, mii de români au anunţat că vor ieşi să protesteze.

Mai mulţi elevi de la liceul din Covasna susţin că au fost umiliţi de colegii maghiari pentru că şi-au desenat însemnele româneşti pe mână. Drept pedeapsă, ei au fost puşi să stea în genunchi şi au fost bătuţi. Ministerul Educaţiei a demarat o anchetă în această unitate de învăţământ.
Au dat foc tricolorului de Ziua Naţională. În 2010, pe Internet a circulat un filmuleţ intitulat „December 1”, în care trei maghiari din secuime, acoperiţi pe faţă cu eşarfe, dau foc unui steag românesc. Înainte de incendierea tricolorului se poate auzi vocea unuia dintre ei, care spune în limba maghiară: „Asta este părarea mea despre Ziua Naţională a României”.Drapelul României aprins
Singurul român din lotul de hochei, bătut de 1 Decembrie. Un alt incident revoltător a avut loc şi anul trecut într-unul din vestiarele patinoarului Lajos Vakar din Miercurea Ciuc. Florin Cosmin Marinescu, singurul român din lotul olimpic de juniori al Romaniei a fost bătut şi jignit de colegii săi de etnie maghiară. Totul s-a întâmplat pe 1 Decembrie, când sărbătorim Ziua Naţională.Elevul bătut de unguri pentru că e român

2 Responses to Cine ameninţă cu moartea un copil este sănătos mental?

  1. GURU says:

    Cine ameninta un copil(mai ales cu moartea) sigur nu este sanatos mental !!!!Dar cine loveste un copil,copilul altuia,cum este ???Si daca acel cineva,intamplator,este chiar presedinte de tara,mai poate fi respectat de catre propriul popor ???Eu zic ca NU !!!

    • Am spus eu să respecţi pe cineva? Ai urmărit măcar în presă, că s-au făcut analize pe acele imagini şi s-a declarat că sunt trucate? Nu că m-ar interesa pe cine respecţi şi pe cine nu respecţi, sau, altfel spus, nu e problema mea.
      Te rog totuşi, la mine pe blog, postează la subiect.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: