Dle Nicolaescu, eşti bolnav mental?!

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, afirmă că prin contractul-cadru care va intra in vigoare de la 1 martie va fi sistată finanţarea din fondurile CNAS a unitătilor spitaliceşti private şi astfel spitalele publice vor avea un buget cu aproximativ 10% mai mare.
Deci, eu, plătitor de asigurări medicale, sunt obligată să mă duc la un spital de stat, când în orice ţară civilizată banii de la asigurări medicale merg după bolnav, şi nu bolnavul după bani!
Dle Nicolaescu, e aşa de greu de înţeles de către tărtăcuţa matale că spitalele private trebuiesc plătite pentru serviciile pe care le aduc, iar dacă există o diferenţă între asigurarea mea şi costul serviciului la privat, eu să am opţiunea de a plăti această diferenţă, dar să pot utiliza un spital privat?

Nicolaescu mai declară: Medicii ar trebui să fie plătiţi în funcţie de performanţă pentru a rămâne în ţară.
„Din păcate, au trecut patru ani în care nu s-a făcut nimic şi trebuie să reluăm acea idee, în sensul de a încerca să facem plata personalului medical după performanţă. În sensul în care să motivăm personalul medical şi în felul acesta să găsim o metodă prin care să stabilizăm personalul şi chiar să-l atragem. Să-l motivăm să rămână în ţară. (…)
Printre criteriile prin care se măsoară performanţa unui cadru medical sunt şi numărul de pacienţi trataţi şi faptul că în urma tratamentului starea pacientului se ameliorează.
Ce-l va împiedica pe un medic care nu are nici o jenă să ceară sau să întindă mâna după plic să scurteze consultaţiile ca să aibe performanţă la numărul de consultaţii? Sau ce-l va împiedica pe acelaşi medic fără scrupule şi morală să scrie pe biletul de ieşire din spital AMELIORAT?

O altă măsură, în aparenţă bună luată de Nicolaescu: programul de vizite în spitale s-a modificat, (ca o metodă împotriva şpăgii cerute de body-guarzi) fiind acum între orele 15-20. Am vizitat recent o lehuză la spital şi mi-a spus că la vecina ei de salon de trei zile pe toată perioada vizitei au fost mai mult de zece vizitatori! Doamnele lehuze aveau amândouă bebeluşii în salon.
Dle Nicolaescu, măsura ar fi bună, dacă aţi face un spaţiu în afara saloanelor, unde să poată fi primiţi vizitatorii, aşa este dezastruoasă şi în maternităţi şi în spitalele de boli contagioase, şi pentru bolnavii care au nevoie de îngrijiri speciale: ploscă, să fie hrăniţi, schimbaţi, spălaţi. Şi în perioadele cu epidemii de gripă, viroze.
În Ministerul Sănătăţii n-a mai rămas nici o minte întreagă?!

Şi o soluţie. Spitalul de copii Grigore Alexandrescu, din cadrul spitalului de boli contagioase Matei Balş. Citeşte tot articolul, se poate şi la stat fără şpagă, Există şi rezerve de lux, dotate cu canapele de firmă şi televizoare LCD, unde copilul stă doar cu părintele. „Sunt foarte solicitate. Preţul pe noapte e de 200 de lei, pe când la un mare spital privat e de 600 de lei”.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/spit…e-1018680.html
Matei Balş
__________________

Şi… cum se moare cu zile în spitalele de stat:Fetiţa ucisă de medici
Spitalele din mediu rural sunt atât de performante şi medicii atât de bine pregătiţi încât poţi să mori de la o banală entorsă la picior. S-a întâmplat în cazul unei fetiţe de patru ani din oraşul Năsăud, judeţul Bistriţa Năsăud. După câteva zile de purtat prin spitale, fetiţa a murit luni, la Spitalul de Copii din Cluj Napoca din cauza unei septicemii.

Violeta, ingerul dintre trandafiri a fost ucisa de incompetenta unor medici
Violeta a fost o fetita frumoasa si desteapta

1 /2.

Înainte de Crăciun, Violeta, în vârstă de patru ani, a aluncecat pe gheaţă şi s-a rănit la picior. Disperaţi, părinţii au mers la spitalul din Bistriţa, unde după un consult banal a fost trimisă acasă cu diagonsticul de entorsă de gleznă. Medicul Mircea Buta, directorul Spitalului Judeţean Bistriţa Năsăud susţine că fetiţa a fost trimisă acasă, după ce a fost consultată de medicii specialişti care i-au prescris şi un tratament.

Din cauza durerilor care au crescut în intensitate, părinţii au luat decizia să o ducă pe Violeta la un alt consult de specialitate, de data aceasta la Spitalul din Năsăud. Aici a fost consultată de medicul de gardă, care a luat decizia să o trimită pe Violeta din nou la spitalul din Bistriţa, deoarece la spitalul din Năsud nu există secţie de ortopedie. Medicul din Năsăud care era de gardă se numeşte Ovidiu Rusu. Acesta este medic şi la spitalul din Dej, la 30 de kilometri distanţă, dar face gărzi la spitalul din Năsăud. Contactat de jurnalişti, medicul Ovidiu Rusu a spus că în momentul în care a consultat-o pe Violeta aceasta avea o umflătură în zona piciorului, dar nu exista nicio rană deschisă care să
ducă la septicemie.

Deşi a existat o decizie a retrimitere a copilului pentru un nou consult la Bistriţa, a doua zi, personalul medical de la Năsăud a luat decizia să pună în ghips piciorul fetiţei de patru ani.

A murit la Cluj din cauza unei septicemii

Din cauza durerilor tot mai mari, părinţii copilului au luat decizia să o aducă la Cluj, la Spitalul de Copii pentru un alt consult medical. Ghinionul a făcut ca Violeta să moară chiar pe masa de operaţie din spitalul clujean.

Directorul medical al Spitalului Clinic de Copii Cluj, dr. Călin Lazăr, a declarat că decesul a survenit de la un hematom post traumatic, care s-a infectat şi care apoi a diseminat în tot organismul. „A fost vorba de septicemie. A fost adusă la Cluj şi internată, luni, 14 ianuarie, în jurul orei 16.45 şi a fost dusă direct în sala de operaţie. Totul s-a întâmplat în circa două ore, iar apoi a fost pronunţat decesul”, a spus Lazăr.

Citiţi mai mult: INCOMPETENŢA unor medici a ucis un înger de patru ani. Violeta, fetiţa dintre trandafiri, a murit de la o banală entorsă – Din ţară > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/o-fetita-de-patru-din-nasaud-a-murit-de-la-o-banala-entorsa-de-picior-1019462.html#ixzz2I78qOGSR
EVZ.ro
http://www.evz.ro/detalii/stiri/o-fetita-de-patru-din-nasaud-a-murit-de-la-o-banala-entorsa-de-picior-1019462.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: